Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Jogurtas“

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis

Mėsos apkepas su bulgur kruopomis 6 asm.

Gardaus, skaniai kvepiančio apkepo recepto autorius – žinomas šefas Yotamas Ottolenghi. Išsikepkite ir skanaukite!

 

Karamelizuotų česnakų tarta

Karamelizuotų česnakų tarta 4 asm.

Strelkabelka.lt: Ši tarta, adaptuota iš Yotamo Otollenghi knygos „Plenty“, kepta jau ne kartą ir patikrinta laiko. Ji skani šilta, skani šalta, tinka namie, tinka gamtoj, gerai su žaliais lapais, gerai ir be jų, tinka kaip pietūs, vakarienė ar tiesiog užkandis

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai 4 asm.

Sveikuoliški blynai, kurie nustebins žalsva spalva. 

Cukinijų ir morkų blyneliai

Cukinijų ir morkų blyneliai 4 asm.

Gardūs ir neapsunkinantys blyneliai, kurių išsikepsite labai greitai. 

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais

Grikių tortas „Dzūkorius“ su grybais 8 asm.

Šis Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro Druskininkų filialo virėjų profesijos mokytojos Danguolės Vasiliauskienės kartu su virėjų specialybės mokiniais sugalvotas ir realizuotas tortas reprezentuoja Dzūkijos kraštą.

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“

Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“ 8 asm.

Šis tortas savo skoniais, spalvomis bei natūralumu primins prieškario Lietuvą. Tuo pačiu jis papildys jau įprastus šventinius skonius bei atvers naują puslapį kulinarijos istorijoje.

Bananų ir mėlynių kokteilis

Bananų ir mėlynių kokteilis 2 asm.

Mėlynes suplakite elektrinėje trintuvėje atskirai. Tuomet suplakite bananus, pieną, jogurtą, avižinius dribsnius, aguonas ir medų. Į dideles stiklines supilkite gautą masę ir ant viršaus pilkite sutrintas mėlynes taip, kad gautųsi sluoksniuotas...
Gaivios vištienos ir avokado salotos

Gaivios vištienos ir avokado salotos 4 asm.

Jei tik turite virtos vištienos (tiks ir kepta, ir nebūtinai specialiai ruošta, bet likučiai), labai greitai pasigaminsite lengvų, gaivių, tačiau ir pasotinančių salotų. 

Švediškas silkės tortas

Švediškas silkės tortas 8 asm.

Švedai garsėja savo gebėjimu įvairiausiais būdais paruošti žuvį. Silkės tortas – tik vienas iš jų. Šis dailus patiekalas šalyje tradiciškai valgomas per Vidurvasario šventę, atitinkančią lietuviškas Jonines. Tokie tortai gali virsti tikrais daugiasluoksniais meno kūriniais, bet naujokai gali pradėti ir nuo paprastesnių variantų.

Sėklų, riešutų, džiovintų vaisių ir bolivinių balandų keksas

Sėklų, riešutų, džiovintų vaisių ir bolivinių balandų keksas 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kartais net nesusimąstome, iš kokių neįprastų ingredientų galime kepti pyragus! Štai šis receptas neįprastas tuo, kad vietoje riebalų jame naudojamas tirštas graikiškas jogurtas, suteikiantis kepiniui drėgnumo ir lengvumo. O didžioji dalis miltų pakeičiama... virtomis bolivinių balandų kruopomis!

 

Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų

Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų 2 asm.

FeedMySister.com: Tai salotos norintiems sveikesnių ir lengvesnių patiekalų! Kartais visai verta valgyti mažiau mėsos ir atrasti netikėtus daržovių derinius, naujus skonius, o kartu ir kitokias tekstūras.

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais 8 asm.

Pamirškite sausus biskvitus – vos vienas kiek netikėtas ingredientas ir jūsų iškeptas pyragas bus nuostabiai drėgnas, aromatingas. Dar jis kvepės apelsinais, o viską vainikuos paprastutis, bet idealiai tinkantis saldžiarūgštis glajus.

Greitai paruošiamos obuolių pyragas su jogurto kremu

Greitai paruošiamos obuolių pyragas su jogurto kremu 8 asm.

Obuolių pyragas, kurio privalumai – greitas paruošimas ir nuostabus drėgnumas, kurio suteikia jogurtinis kremas.

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais 6 asm.

Patiekalai viename puode – puikūs, tik supjaustai, pakepini, pamaišai, o tada jau maistas „gaminasi“ pats. O kur dar mėsos derinimas su vadinamaisiais „šiltaisiais“ prieskoniais – cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu... Šis patiekalas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“ suvienija abu šiuo privalumus, neišsigąskite prieskonių gausos ir išbandykite!

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas 10 asm.

Miško žvėrys: Kai cukraus pilna daugumoje maisto produktų, kartais norisi pasimėgauti rūgščiomis uogomis ir skoniais. Vasariškai lengvas ir savo spalva žavintis nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas yra labiau rūgštus nei saldus ir itin lengvai bei greitai pagaminamas. Juoduosius serbentus galite keisti raudonaisiais ar baltaisiais serbentais, avietėmis, vyšniomis ar mėlynomis slyvomis. Kokias uogas bepasirinktumėte, tortas visus sužavės savo ryškia spalva.

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Grietinėlės ir konservuotų vaisių kremas tortui

Grietinėlės ir konservuotų vaisių kremas tortui 12 asm.

Šiam lengvam kremui galite rinktis labiausiai jūsų mėgstamus konservuotus vaisius. 

Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu

Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu 4 asm.

Kai ruošiame salotas, dažniau tikimės lengvumo ir gaivumo, o ne prisivalgyti. Šiose salotose to lengvumo yra, bet jos taip pat ir sočios, nes jų sudėtyje yra maistingųjų avinžirnių. Beje, paskrudintus avinžirnius galima skanauti tiesiog kaip atskirą užkandį, tačiau salotose jie „suskamba“ dar įdomiau.

Jogurto ir mėlynių kokteilis

Jogurto ir mėlynių kokteilis 2 asm.

Lengvas ir gaivus kokteilis, idealus karštą dieną. 

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu 4 asm.

Puikios šiek tiek pikantiškos salotos, su kuriomis skanu paruošti sumuštinius. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką