TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Jogurtas“

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais

Drėgnas biskvitinis pyragas su apelsinais 8 asm.

Pamirškite sausus biskvitus – vos vienas kiek netikėtas ingredientas ir jūsų iškeptas pyragas bus nuostabiai drėgnas, aromatingas. Dar jis kvepės apelsinais, o viską vainikuos paprastutis, bet idealiai tinkantis saldžiarūgštis glajus.

Greitai paruošiamos obuolių pyragas su jogurto kremu

Greitai paruošiamos obuolių pyragas su jogurto kremu 8 asm.

Obuolių pyragas, kurio privalumai – greitas paruošimas ir nuostabus drėgnumas, kurio suteikia jogurtinis kremas.

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais

Vištiena su ryžiais, prieskoniais ir karamelizuotais svogūnais 6 asm.

Patiekalai viename puode – puikūs, tik supjaustai, pakepini, pamaišai, o tada jau maistas „gaminasi“ pats. O kur dar mėsos derinimas su vadinamaisiais „šiltaisiais“ prieskoniais – cinamonu, gvazdikėliais, kardamonu... Šis patiekalas iš šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jerusalem“ suvienija abu šiuo privalumus, neišsigąskite prieskonių gausos ir išbandykite!

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas

Nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas 10 asm.

Miško žvėrys: Kai cukraus pilna daugumoje maisto produktų, kartais norisi pasimėgauti rūgščiomis uogomis ir skoniais. Vasariškai lengvas ir savo spalva žavintis nekeptas juodųjų serbentų putėsių tortas yra labiau rūgštus nei saldus ir itin lengvai bei greitai pagaminamas. Juoduosius serbentus galite keisti raudonaisiais ar baltaisiais serbentais, avietėmis, vyšniomis ar mėlynomis slyvomis. Kokias uogas bepasirinktumėte, tortas visus sužavės savo ryškia spalva.

Kalakutienos maltinukai su cukinija

Kalakutienos maltinukai su cukinija 4 asm.

Puikus receptas iš žymaus Izraelyje gimusio, tačiau šiuo metu Londone gyvenančio šefo Yotamo Ottolenghi knygos „Jeruzalė“. Šių maltinukų paslaptis – mėsą „palengvinanti“ gaivi cukinija bei daug prieskonių ir žalumynų.

Grietinėlės ir konservuotų vaisių kremas tortui

Grietinėlės ir konservuotų vaisių kremas tortui 12 asm.

Šiam lengvam kremui galite rinktis labiausiai jūsų mėgstamus konservuotus vaisius. 

Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu

Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu 4 asm.

Kai ruošiame salotas, dažniau tikimės lengvumo ir gaivumo, o ne prisivalgyti. Šiose salotose to lengvumo yra, bet jos taip pat ir sočios, nes jų sudėtyje yra maistingųjų avinžirnių. Beje, paskrudintus avinžirnius galima skanauti tiesiog kaip atskirą užkandį, tačiau salotose jie „suskamba“ dar įdomiau.

Jogurto ir mėlynių kokteilis

Jogurto ir mėlynių kokteilis 2 asm.

Lengvas ir gaivus kokteilis, idealus karštą dieną. 

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu

Vištienos salotos su obuoliais ir kario padažu 4 asm.

Puikios šiek tiek pikantiškos salotos, su kuriomis skanu paruošti sumuštinius. 

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis

Vištienos salotos su riešutais ir razinomis 4 asm.

Skanios ir sočios salotos, kurioms galima puikiai panaudoti virtos ar keptos vištienos likučius. 

Jogurtinis kokteilis su braškėmis

Jogurtinis kokteilis su braškėmis 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiuo gėrimu galite mėgautis drąsiai ir nesibaiminti dėl kalorijų! Dėl to, kad kokteiliui naudosite liesą graikišką jogurtą ir pieną (arba, jei nemėgstate karvės pieno, pakeiskite jį augaliniu – riešutų, avižų…). Puikiai derantys braškių, vanilės ir lašelio klevų sirupo aromatai – tikra gaivinanti palaima saulėtą vasaros rytą arba šiltą popietę...

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu

Koftos kebabai su jogurtiniu padažu 8 asm.

Patiekalas, dvelkiantis Artimiausiai Rytais, patiekiamas su gaiviu (galima ruošti ir aštrų) jogurtiniu padažu. Naudokite avieną ar jautieną, o galima maišyti perpus. Puikiai tinka vėlyvoms vakarienėms ar vakarėliams lauke. 

Nesaldus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis

Nesaldus pyragas su feta, pomidorais ir alyvuogėmis 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Nesaldus pyragas, turbūt, yra viena paprasčiausių ir efektingiausių užkandžio formų. Paprastai juos paruošti nesudėtinga ir neužtrunka daug laiko. Tokius pyragus labai lengva transportuoti, kai ruošiamės į gamtą ar norime ką nors nusinešti pas draugus. Jie visada papuošia net patį įmantriausią vaišių stalą ir, svarbiausia, visiems patinka. Na, gerai, būkime relistais, – beveik visiems.

Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu

Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu 4 asm.

Strelkabelka.lt: Šis receptas yra iš Davido Lebovitzo knygos „Mano Paryžiaus virtuvė“. Labai paprastas, tik reikia šiokio tokio planavimo iš anksto. Ir dar gero jogurto, kuris gali būti karvės, avies ar ožkos pieno. Pastarieji – dėl įdomesnio skonio. Bet taip pat jie būna dar ir begėdiškai brangūs. 

Jogurto ir ananasų desertas

Jogurto ir ananasų desertas 4 asm.

Itin greitai paruošiamas desertas iš vos 3 ingredientų, paprasčiau, ko gero, net nebūna!

Jogurtinė „panna cotta“ su braškėmis

Jogurtinė „panna cotta“ su braškėmis 6 asm.

FeedMySister.com: Tai itališkas desertas, tinkantis vasarai. „Panna cotta“ itališkai reiškia virta grietinėlė, bet, kad būtų šiek tiek lengviau, šį kartą ją maišome su jogurtu. Su panna cotta tinka visos sezoninės uogos, tačiau šiame recepte ją derinome su braškėmis.

Bulvės pagal indišką receptą

Bulvės pagal indišką receptą 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Mums įprastos bulvės ir neįprasta prieskonių gausa – išbandykite šį nesudėtingą receptą!

Turkiška jogurto šaltsriubė

Turkiška jogurto šaltsriubė 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų gali rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse.

Fritata su daržovėmis

Fritata su daržovėmis 4 asm.

Strelkabelka.lt: Fritata tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tinka, kai tingisi gaminti, tinka, kai nesinori išmesti vakarykščių virtų bulvių ar daržovių likučių. Tinka, kai prisiperki per daug sūrio ir jo nesuvalgau. Tinka, kai grietinėlė jau beveik baigia galioti. Tinka, kai labai norisi valgyti. Tinka, kai... Užbaikite sakinį patys. Galite kepti keptuvėje, galite kepti orkaitėje. Kadangi fritata yra universali, tai tikslių kiekių recepte ir nebus. Improvizuokite.

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu 6 asm.

Šie nesaldūs rageliai nuostabūs: minkšti, švelniai sviestiniai, pagardinti sezamo sėklomis.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką