Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Juodasis šokoladas“

Šokoladinis cukinijų keksas

Šokoladinis cukinijų keksas 8 asm.

Miško žvėrysCukinijos šiame kepinyje sutirpsta ir pyragą palieka drėgną ir itin gardų. Tad jei dar įtariai žvelgiate į saldumynus su daržovėmis, šis receptas gali būti būtent tas, kuris leis peržengt abejones plačiu žingsniu.

Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai

Kokoso, riešutų sviesto ir šokolado batonėliai 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Ko yra šiuose batonėliuose? Naminis kokosų sviestas, kokosų aliejus, naminis riešutų sviestas, klevų sirupas, jūros druska ir juodasis šokoladas.

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.

Šokoladinis sūrio pyragas

Šokoladinis sūrio pyragas 10 asm.

Šį sodraus skonio pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė Vilniuje veikiantis baras „Artistai“. 

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas 8 asm.

Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius. 

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių

Neįprastas veganiškas „braunis“ iš pupelių 8 asm.

Tikras netikėtumas – šio braunio pagrindą sudaro pupelės, tačiau valgantieji to niekaip neatspės. Šokoladinis, drėgnas ir sunkus – puikus kepinys, kai norisi tikro saldumyno!

Puikusis troškinys „chilli con carne“

Puikusis troškinys „chilli con carne“ 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Mano mėgstamiausias „chilli con carne“ yra ryškaus skonio, o tai reiškia, jog jis gausiai pagardintas prieskoniais. Bet dar svarbiau – patiekalas turi būti paskanintas ir juoduoju šokoladu – jo būtinai reikia dėti į puodą su lėtai burbuliuojančiu troškiniu. Patikėkite, šokoladas labai gerai subalansuoja visus skonius – mėsos, aitriųjų pipirų, prieskonių. Būtinai išbandykite.

Tortas „Trys šokoladai“

Tortas „Trys šokoladai“ 12 asm.

Šį skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė konditerijos cecho „SweetTime“ meistrai. 

 

Jogurtinis tortas su miško uogomis

Jogurtinis tortas su miško uogomis 12 asm.

Torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalinusi „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą. 

 

Šokoladinis „Marselio“ tortas

Šokoladinis „Marselio“ tortas 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas. 

Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Nekeptas maskarponės sūrio tortas 8 asm.

Sūrio tortai – vieni populiariausių įvairiomis progomis. Vieni labiau mėgsta keptus, kiti nekeptus, o būtent nekeptą TV laidoje „Gardu gardu“ gamino profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

Veganiškas šokoladinis tortas su riešutiniu pertepimu

Veganiškas šokoladinis tortas su riešutiniu pertepimu 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė restorano „Radharanės“ vadovė Rasa Mačiulienė.

Minkšti meduoliai

Minkšti meduoliai 6 asm.

Šie meduoliai patiks mėgstantiems minkštesnius kepinius. Tokių meduolių receptas atkeliavo iš Vokietijos, kur jie pagražinami riešutais, šokolado glajumi. Šie meduoliai nebus tinkami kabinti ant eglutės, o ir jų galiojimo laikas kiek trumpesnis nei įprastų kietesnių kepinių.

 

Šokoladinis tortas be glitimo

Šokoladinis tortas be glitimo 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė neceliakinį jautrumą glitimui turinti ir daug apie šį negalavimą žinanti Inga Krasuckienė. Rašydama kulinarinę knygą „Kepiniai be glitimo“ į pagalbą ji pasikvietė vieną žymiausių profesionalių konditerių Lietuvoje Jekateriną Zvonkuvienę.

 

Šokoladinis lazdyno riešutų užtepas

Šokoladinis lazdyno riešutų užtepas 8 asm.

Pasigaminkite puikaus skanėsto namuose – iš tokių produktų, kuriuos patys mėgstate ir vertinate. Užtruksite vos keliolika minučių!

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais 12 asm.

Su šiuo tortu projekte „100 tortų Lietuvai“ prisistatė seniausiu bei gražiausiu lietuvišku moterišku vardu pavadinta Druskininkų „Eglės“ sanatorija. Šventiškai atrodantis tortas puoštas kankorėžius atkartojančiu dekoru, sukurtu iš smulkintų migdolų riešutų ir rozmarinų.

Šokoladinis tortas su kremu ganaš

Šokoladinis tortas su kremu ganaš 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė restorano „IDW Esperanza Resort“ konditerė Danutė Skeberienė.

Šefo Deivydo Praspaliausko tortas „Marselis su burokėliais“

Šefo Deivydo Praspaliausko tortas „Marselis su burokėliais“ 8 asm.

Šį tortą vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas skyrė projektui „100 tortų Lietuvai“. Dabar jį galite išsikepti ir jūs!

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“

Sūrios karamelės pyragas „Snickers“ 6 asm.

Šokoladas, karamelė ir riešutai – ši trijulė puikiai dera kartu, ne veltui „Snickers“ šokolado batonėlius žino daugelis. Saldumynų meistras Ali Gadžijevas siūlo išsikepti sūrios karamelės pyragą su žemės riešutais ir šokoladiniu biskvitu. Verta pasistengti, nes rezultatas tikrai pradžiugins

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką