-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Juodieji pipirai“ 4 puslapis

Keptas karpis medaus padaže Kūčių vakarienei

Keptas karpis medaus padaže Kūčių vakarienei 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Lenkiškas švenčių stalas neapsieina be karpio. Karpį kaimynai ruošia drebučiuose, patiekia su daržovėmis ir labai dažnai gamina karštą patiekalą – garstyčių ir medaus padaže keptą karpio filė. Beje, jei jums nelabai patinka specifinis karpio skonis, pagal šį receptą pagamintą žuvį greičiausiai pamėgsite ir jūs.

 

Senoviniai blyneliai su silke

Senoviniai blyneliai su silke 4 asm.

Šis patiekalas pirmiausia įdomus savo dvilypumu: vieni jį mena dar nuo vaikystės, kai per Kūčias ragaudavo šių blynelių pas močiutę, kiti nėra apie tokį patiekalą nė girdėję. O ir tie, kas šių blynelių ragavo, vertina juos nevienodai – dalis jų laukia nesulaukia atsirandant ant stalo, kiti mielai pasitenkina vos kąsneliu. Belieka išsikepti ir patiems įvertinti!

Lydeka, troškinta grietinėlėje

Lydeka, troškinta grietinėlėje 4 asm.

Patiekalas iš lydekos gali tapti skania ir sočia kasdiene vakariene, tačiau lygiai taip pat jis nepadarys gėdos ir patiekus ant šventinio stalo.

 

Kaparėliais įdaryta kepta silkė

Kaparėliais įdaryta kepta silkė 4 asm.

Kepta silkė – gal ir ne pats populiariausias šios žuvies ruošimo būdas, tačiau kodėl nepaeksperimentavus ir neišbandžius?

 

Kišas su silke ir smidrais

Kišas su silke ir smidrais 4 asm.

Išbandykite netradicinį, pikantišką kepinį, kurio receptu dalinasi virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su spanguolėmis ir riešutais

Kalakuto krūtinėlės vyniotinis su spanguolėmis ir riešutais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Panašų į šį receptą parsivežiau iš Anglijos. Jame man patiko keli dalykai – neriebi mėsa ir spanguolių skonis prie jos, pagyvintas graikinių riešutų prieskoniu. Puikiai dera ir čiobrelis su brendžiu – ne kartą patikrintas mišinys vištienos kepenų paštetui. Gamyba nesudėtinga, tad sukti vyniotinį gali ir pradinukas, ir senukas. Ir puikiai tinka ant Kalėdinio stalo. 

 

Veršio kepenėlių ir baravykų paštetas šventėms

Veršio kepenėlių ir baravykų paštetas šventėms 6 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltAksominis, nuostabaus skonio paštetas su prabangia baravykų natele pagal Chriso Cosentino knygos „Offal good“ receptą.

Ropių, obuolių ir morkų salotos

Ropių, obuolių ir morkų salotos 2 asm.

Ropės Lietuvoje auginamos kur kas seniau negu bulvės, tačiau dabar vartojamos kur kas rečiau. Ir visai be reikalo, nes šios daržovės kupinos vertingų medžiagų. Išbandykite jų derinį su morkomis ir obuoliais.

 

Vyne troškinta jautiena su pievagrybiais

Vyne troškinta jautiena su pievagrybiais 6 asm.

Jei gaminsite pagal šį receptą, rezultatu taps romatingas, šildantis, tirštas troškinys, su ypač minkšta, burnoje tirpstančia jautiena.

 

Česnakinė tilapija, kepta su daržovėmis

Česnakinė tilapija, kepta su daržovėmis 4 asm.

Tilapija – švelnaus skonio, greitai paruošiama žuvis. Tačiau derindami ją su įdomesniais priedais pagaminsite ir savaitgalio ar net šventės vertą patiekalą. 

 

Pikantiškas prancūziškas skrebutis su kumpiu ir sūriu

Pikantiškas prancūziškas skrebutis su kumpiu ir sūriu 2 asm.

Laiko patikrintas, puikus receptas tiems, kam norisi sotesnių ir nesaldžių pusryčių.

 

Sviestas su džiovintais grybais

Sviestas su džiovintais grybais 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Tai aromatingas ir skonio pilnas sviestas, tinkantis sumuštiniams, kepsniams. Recepto autorė, kanadiečių šefė ir knygų rašytoja Jennnifer McLagan, siūlo šiuo sviestu pagardinti taip pat ir omletus, sriubas, net sūrius.

Tortilijos su kalakutiena ir kopūstais

Tortilijos su kalakutiena ir kopūstais 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Pupelių, morkų ir grybų mišrainė, tinkanti kūčioms ar Kalėdoms

Pupelių, morkų ir grybų mišrainė, tinkanti kūčioms ar Kalėdoms 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ar žinote, kas yra šabalbonai? Vieni juos žino, kiti – ne. Taip anksčiau Lietuvoje kai kur vadintos pupelės. Mano giminėje šis žodis gerai žinomas, nes iš kartos į kartą, dažniausiai per Kūčias gaminama šabalbonų mišrainė. Paprasta padaryti, skani valgyti.

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais

Kalėdinė kepta antis su grikiais ir vaisiais 6 asm.

Jei esate tradicinio vaišių stalo gerbėjai, jus sudomins nuostabus receptas iš knygos „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“.

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu

Kepta antis su džiovintomis slyvomis ir balzamiko padažu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam patiekalui svarbu naudoti kuo kokybiškesnius ingredientus: dideles, neperdžiūvusias slyvas, kokybišką balzaminį actą, traškiausias kalendrų sėklas ir kvapniausią cinamoną. Tada ji bus švelniai saldžiarūgštė, aromatinga ir traški. Antis puikiai tinka nedidelei svečių kompanijai, priklausomai nuo jos dydžio, paukščio užteks 4-6 asmenims. 

 

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Peru šis patiekalas labiau prisikiriamas afrikietiškam paveldui, nes vergovės laikais vergams dažnai atitekdavo tie jautienos produktai, kurių nevalgydavo plantatoriai. Taip atsirado gardūs patiekalai iš jautienos vėdarų, skrandžio, širdies ar liežuvio.

Šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti, visų produktų gausite Lietuvoje. Svarbiausia – atmatuoti aštrumą pagal jūsų skonį.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais 4 asm.

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Persimonų ir avokadų salotos

Persimonų ir avokadų salotos 1 asm.

Pasiruoškite neįprastų, tačiau labai gardžių ir lengvų salotų.

 

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis

Gardi ir švelni žiedinių kopūstų sriuba su porais ir pupelėmis 4 asm.

Šią sriubą paruošite iš paprastų ingredientų, labai greitai ir be aukštojo kulinarinio pilotažo. Juk to ir reikia darbo dienos vakarą, kai po darbų dar norisi pabūti gryname ore, o grįžus namo vakaras belieka itin trumpas. Išbandykite!

Užsisakykite 15min naujienlaiškius