Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Kalendros“

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis 2 asm.

bulviukose.lt„Pad Thai“ – yra vienas iš klasikinių tailandietiškų WOK keptuvėje paruoštų patiekalų, kurio pagrindą sudaro ryžių makaronai (rice noodle). Pažiūrėjus į receptą atrodo, kad visko labai reikia, bet nusipirkus pagrindinius tailandietiškos virtuvės padažus ir ingredientus greitai perprasit sistemą ir bus labai lengva ir paprasta gaminti. Tajų virtuvėje turbūt daugiausia laiko užima pasiruošimas gamybai dėl produktų gausos, o pats gaminimas labai greitas.

Tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu „Tom kha gai“

Tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu „Tom kha gai“ 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ši sriuba išverda ne tik aromatinga nuo prieskonių, bet ir soti, nes ji gaminama su vištienos krūtinėle ir grybais. Sriubą užbalinu kokybišku kreminiu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau azijietiškų skonių ir aromatų. Ją dažniausiai pateikiu su greitai paruošiamais ryžių makaronais, kurių net nereikia virti, pakanka tik užpilti verdančiu vandeniu bei palaukti kol išbrinks. Sriubos nepamirškite apibarstyti kalendų lapeliais ir įspausti žaliosios citrinos sulčių.

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Peru šis patiekalas labiau prisikiriamas afrikietiškam paveldui, nes vergovės laikais vergams dažnai atitekdavo tie jautienos produktai, kurių nevalgydavo plantatoriai. Taip atsirado gardūs patiekalai iš jautienos vėdarų, skrandžio, širdies ar liežuvio.

Šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti, visų produktų gausite Lietuvoje. Svarbiausia – atmatuoti aštrumą pagal jūsų skonį.

Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais

Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šią kinišką sriubą greitai išviriau iš anksčiau savo virto ir užšaldyto sultinio. Jį pašildžiusi dar trumpai paviriau su imunitetą stiprinančiais prieskoniais: imbieru, českanais, aitriąja paprika. Sultinį praturtinau plonai pjaustyta morka ir pekino kopūstu bei aromato suteikiančiais svogūnų laiškais bei kalendromis.

Aišku, vietoj naminio sultinio galima panaudoti ir kokybišką, ekologišką pirktinį sultinį (jo kubelius ar miltelius), tik iš tokio sultinio naudos bus mažiau.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais 4 asm.

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą man parodė Bolivijos kečujai (indėnų gentis), vyras ir žmona Guido ir Ines. Tradicinių Bolivijos patiekalų, kuriais jie vaišino, buvo dar bent dešimt, bet šie blyneliai man buvo skaniausi.

 

„Taco Carnitas“ – takos su kiauliena

„Taco Carnitas“ – takos su kiauliena 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį kartą išbandžiau meksikietiškas takas su kiauliena „Taco Carnitas“. Jas pagaminti įkvepė viena iš serialo apie Meksikos maistą „Taco Chronicles“ serija skirta būtent „Carnitas“. Joje išsamiai pasakojama šio patiekalo istorija, kaip jis gaminamas bei valgomas Meksikoje. 

 

Tailandietiška cukinijų sriuba

Tailandietiška cukinijų sriuba 5 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.

 

Meksikietiško stiliaus taco sriuba su jautiena

Meksikietiško stiliaus taco sriuba su jautiena 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šią sriubą atradau visai atsitiktinai, ieškodama naujų skonių šio mėnesio rudens derliaus receptams. Taco sriuba kiek panaši į garsiųjį meksikietišką troškinį „chili con carne“, tik skystesnė, kaip ir priklauso sriubai, bei papildomai praturtinta rudeninėmis daržovėmis.

 

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais 4 asm.

Kai už lango apniukę, o dabar dar dažniausiai ir lyja, sušildantis, prieskoniais gausiai pagardintas troškinys su salsvais abrikosų gabaliukais – tai, ko reikia. Galite pasigaminti ir daugiau – liks kitai dienai ir bus lygiai taip pat skanu!

Makaronai su aromatingu, prieskoniais praturtintu sviesto padažu

Makaronai su aromatingu, prieskoniais praturtintu sviesto padažu 4 asm.

Išbandykite ir patys nustebsite, kaip skanu. Ir nebijokite didelio sviesto kiekio, jo čia tikrai reikia!

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos 4 asm.

Neišsigąskite nė vieno ingrediento, visi jie garantuoja tobulą skonį!

Aštrūs lęšiai su daržovėmis

Aštrūs lęšiai su daržovėmis 2 asm.

Šio puikaus patiekalo receptas – iš Tomos Dvelytės ir Indrės Kazėnaitės knygos „Valgyti negalima susilaikyti“. Išbandykite!

 

Vegetariški žali brokolių kepsneliai

Vegetariški žali brokolių kepsneliai 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žali gali būti ne tik garnyrai, o ir patys pagrindiniai patiekalai – vegetariški „kepsneliai“, kurių pagrindinis ingredientas yra brokoliai. Visiškai nereikia jaudintis dėl brokolių spalvos, mat patamsėti jie niekaip nespės dėl to, kad vargiai spės ir iškepti. Tačiau jei jus neramina mintis, kad brokolius šiuose kepsneliuose valgysite beveik žalius ir labai traškius, galite juos trumpai apvirti (tik saugokite jų žalią spalvą!).

 

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis 2 asm.

„Banh-mi“ paprastai yra ruošiamas bagetėje, kuri atkeliavo į Vietnamą Prancūzijos kolonializmo laikais. Kadangi gatvės maisto kultūra Vietname labai išplitusi, nieko keisto, kad ši duona ten prigijo – joje galima sutalpinti daug ingredientų, patogu neštis su savimi ir valgyti bet kur. Tokio tipo užkandžiui ruošti galima pritaikyti ir porcijines duoneles, jos gali padėti sukurti rytietiško skonio sumuštinį, pagardintą norimais priedais.

 

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba 4 asm.

Be agurkų neįsivaizduojami net tik šaltibarščiai, bet ir kitos gaivinančios sriubos. Išbandykite šaltsriubę, kurioje agurkas dera su avokadu ir kokosų pienu.

 

Australietiškai ant grilio keptos krevetės

Australietiškai ant grilio keptos krevetės 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Australijoje posakis „shrimp on the barbie“ – krevetė ant barbekiu – turi ypatingą prasmę, reiškiančią malonų laisvalaikį po saulėtu dangumi. Teigiama, kad prieš 3 dešimtmečius reklamoje JAV panaudota ši frazė itin ženkliai padidino šios šalies turistų skaičių į Australiją.

 

Vidurio Rytų filo tešlos suktinukai su malta kiauliena

Vidurio Rytų filo tešlos suktinukai su malta kiauliena 6 asm.

Tinklaraštis meyermaistas.lt: Šis sviestinis Vidurio Rytais kvepiantis patiekalas labai lengvai paruošiamas ir pilnas įvairių skonių. Dar geriau, kad visus reikiamus ingredientus greičiausiai jau turite namuose, trūksta tik filo tešlos ir fetos sūrio – šių ingredientų nesunkiai įsigysite bet kurioje didesnėje parduotuvėje.

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Tai nekasdienis patiekalas, apdovanosiantis ir nuostabiu skoniu, ir pasakiškais aromatais. Idealus vasaros šventei ar savaitgaliui, kai kuriate grilių!

 

Rytietiško stiliaus marinatas ant grilio kepamiems vištų sparneliams

Rytietiško stiliaus marinatas ant grilio kepamiems vištų sparneliams 4 asm.

Šio marinato užteks maždaug 1 kg vištos sparnelių, tik nepatingėkite jų pamarinuoti bent poros valandų, o jei turite galimybę, ir per naktį. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką