Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Kaparėliai“

Troškintas jūrinis ešerys su špinatais

Troškintas jūrinis ešerys su špinatais 2 asm.

Žuvis itin naudinga mūsų sveikatai, tačiau ją svarbu išsirinkti šviežią ir kokybišką, pasigaminti sveiką garnyrą, vengti riebių padažų ir žuvį gardinti labiausiai tam tinkamais prieskoniais: juodaisiais ir baltaisiais pipirais, saldžiąja paprika, bazilikais, kalendra, čiobreliais, petražolėmis ar įvairiais mišiniais su citrina

Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu

Jautienos didkepsnis su piquillo ir kapariu 4 asm.

Vos keli ingredientai, kelios minutės ir ant jūsų stalo atsiras efektingai atrodantis, labai skanus užkandis. 

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa

Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa 4 asm.

Nuostabūs naminiai mėsainiai, kurių pagrindine įdaro dalimi tampa pamarinuota, o tada ant grilio iškepta vištiena. 

Pasileidėlių pasta

Pasileidėlių pasta 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Reikia išmokti nelabai gražų žodį. Ir tas itališkas žodis būtų šis – „puttana“ (kekšė). Ir patiekalo pavadinimas – irgi nelabai gražus: „kekšių pasta“. Tačiau tai tikras aromato, skonio ir sveiko maisto koncentratas. Jame įrašyta Viduržemio jūros dietos formulė. Pasta (lėtai džiovinta) – geri angliavandeniai, ančiuviai – omega 3, alyvuogių aliejus – omega 6, pomidorai – likopenas, „peperoncino“ pipiriukas – kapsikumas, plečiantis kraujagysles (ten, kur reikia), česnakas – bakterijų priešas, kaparėliai – antioksidantų (ypač riboflavino) bomba.

Makaronai su pomidorų ir tuno padažu

Makaronai su pomidorų ir tuno padažu 4 asm.

Makaronų dažnai griebiamės, kai neturime laiko ar tingisi gaminti ką nors sudėtingo. Tačiau paruošus įdomų padažą, kuris neatims daug laiko, vos po pusvalandžio galima mėgautis karališka vakariene. Mūsų siūlomame recepte puikiai „sužaidžia“ pomidorų, tuno ir kaparėlių derinys. Išbandykite!

Keptas ešerys iš restorano „Onorė“

Keptas ešerys iš restorano „Onorė“ 1 asm.

Sviesto ir kaparėlių padažu pagardintas keptas ešerys su daržovėmis –puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Jo autorius – šefas Bernardas Anužis iš Palangoje veikiančio šeimyninio restorano „Onorė“

Mėsainiai su lašiša

Mėsainiai su lašiša 4 asm.

Skanūs, sultingi ir sotūs. Jei neturite daug laiko, geriau pasiruoškite iš vakaro.
Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse

Puošnios vištienos salotos apelsinų puselėse 2 asm.

Apelsiną gražiai perpjaukite per pusę. Atsargiai išimkite minkštimą, kad nesugadintumėte apelsinų „indelių“. Apelsinus supjaustykite gabalėliais. Vištieną šiaudeliais. Graikinius riešutus užpilkite karštu vandeniu, šiek tiek palaukite, nuskalaukite...
Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais

Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais 4 asm.

Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas). Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek...
Lašišų kepsneliai

Lašišų kepsneliai 3 asm.

Lašišą nuplaukite, nusausinkite. Padalykite į tris dalis, įtrinkite aliejumi, maltais baltaisiais pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Iškepkite ant grotelių, laužo arba orkaitėje. Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapojusi...
Lašišų karpačas

Lašišų karpačas 3 asm.

Lašišų filė nuplaukite, nusausinkite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldiklį. Užšaldytą lašišą supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir po vieną paskleiskite pailgoje lėkštėje. Paruoškite marinatą: imbierų šaknį...
Lietiniai su sūdytomis lašišomis

Lietiniai su sūdytomis lašišomis 4 asm.

Miltus suberkite į dubenį, supilkite pieną. Kitame dubenyje šakute suplakite kiaušinius. Sukrėskite į dubenį su miltais ir pienu, įberkite druskos. Maišykite, kol tešla taps vientisa. Įmaišykite alų, aliejų. Pusvalandį palaikykite šaldytuve. Iš...
Vištiena su voveraičių padažu

Vištiena su voveraičių padažu 4 asm.

Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sutrinkite su sviestu. Suberkite kaparėlius ir išmaišykite. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, didesnes perpjaukite per pusę, 10 min. virkite pasūdytame...
Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu

Žuvis itališkai su „salsa verde“ padažu 2 asm.

Pipirus sutrinkite, česnakus susmulkinkite, nuo citrinos nutarkuokite žievelę, baziliką susmulkinkite. Visus ingredientus sumaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis. Žuvį apipilkite gautu marinatu ir palikite bent valandai...
Lašišų totoriškas bifšteksas

Lašišų totoriškas bifšteksas 4 asm.

Lašišų filė supjaustykite smulkiais kubeliais,truputį pakapokite.  Mažais kubeliais supjaustykite svogūnėlius ir agurkus, kaparėlius supjaustykite griežinėliais. Krapus sukapokite. Dubenyje suminkykite lašišų masę ir visus kitus produktus, pasū...
Sūriais įdaryti cukinijų žiedai

Sūriais įdaryti cukinijų žiedai 3 asm.

Visus įdarui skirtus ingredientus gerai sumaišykite nedideliame dubenėlyje, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Iš tešlos suformuokite 6 rutuliukus, jais įdarykite praskleistus cukinijų žiedus, galus užsukite, kad neiškristų įdaras....
Itališkos salotos su tunu

Itališkos salotos su tunu 4 asm.

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, palikite atvėsti. Kiaušinius išvirkite. Kai atvės, nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Nuplautas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas salotas suplėšykite. Nuo tunų gabaliukų nupilkite marinatą, š...
„Crostini“ su artišokais

„Crostini“ su artišokais 4 asm.

Užtepui skirtas sudedamąsias dalis, išskyrus citrinų sultis, druską ir pipirus sudėkite  į smulkintuvą ir susmulkinkite iki košelės. Galite palikti šiek tiek stambesnių gabalėlių – taip skaniau. Paskaninkite citrinų sultimis ir prieskoniais....
Salotos su lašiša ir bulvėmis

Salotos su lašiša ir bulvėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis, bet nepervirkite. Česnakus nulupkite, sukapokite. Išvirtas bulves atvėsinkite, supjaustykite skiltelėmis, jas berkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą, apibarstykite paprikų milteliais, kapotais česnakais, pagal...
Bulvių salotos su lašiša

Bulvių salotos su lašiša 4 asm.

1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti. 2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių. 3....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką