Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Kardamonas“ 3 puslapis

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais

Trapūs sausainiai su prieskoniais ir riešutais 6 asm.

Šie sausainiai lengvai pagaminami, gardūs ir lengvučiai. Sausainių receptas atkeliavo iš knygos „The Cardamom Trail“, kurios autorė – Indijoje gimusi, o šiuo metu Didžiojoje Britanijoje gyvenanti Chetna Makan, sėkmingai pasirodžiusi britų TV šou-konkurse „The Great British Bake Off“. Jie rekomenduojami visiems, kam patinka naminiai kepiniai, nustebinantys įdomiais deriniais ir šiltais egzotiškais prieskoniais. 

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas

Pikantiškas obuolių ir graikinių riešutų pyragas 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C ir 2 litrų talpos biskvito formą patepkite riebalais. Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytus obuolius, sirupą, kiaušinius, cukrų „Farinas“, vanilinį cukrų su natūralia vanile ir aliejų. Kitame dubenyje...
Obuolių gėrimas

Obuolių gėrimas 4 asm.

Įkaitinkite obuolių sultis ir sumaišykite su vaniliniu cukrumi, sirupu, citrinų sultimis ir prieskoniais. Palikite kurį laiką pastovėti. Tiekite karštą arba šaltą. Receptas „DANSUKKER“  
Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais

Apelsinų skonio skrudinti migdolai su prieskoniais 6 asm.

Toks pat receptas, kaip ir skrudintų migdolų (2–4 žingsniai), tik reikia pridėti prieskonių ir pagardų (atliekant 1 žingsnį).

Karamelės skonio obuolių uogienė

Karamelės skonio obuolių uogienė 4 asm.

Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6...
Kalėdiniai sausainiai

Kalėdiniai sausainiai 4 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir visais prieskoniais, pirštais į miltus įtrinkite margariną, tada įmaišykite cukrų. Per vidurį padarykite duobutę, supilkite paplaktą kiaušinį ir cukraus sirupą. Užminkykite vientisą tešlą. Ilgiau paminkius,...
Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu 5 asm.

Pieno kokteilis Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle. Šokolado padažas Sumaišykite visas...
Troškintos ropės su prieskoniais

Troškintos ropės su prieskoniais 2 asm.

Ropes supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į indą, apšlakstykite aliejumi,  supilkite vandenį ir uždengę troškinkite orkaitėje, kol suminkštės. Patiekite paskaninę druska, cukrumi, kardamonu, pipirais, muskato riešutu.
Žirnių miltų skanėstas „Laddu”

Žirnių miltų skanėstas „Laddu” 4 asm.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį žirnių miltus. Vis pamaišydami šiek tiek pakepkite ant nedidelės ugnies.  Susmulkinkite riešutus ir drauge su cinamonu, imbieru ir kardmonu suberkite į keptuvę su žirnių miltais ir maišydami dar...
Indiška manų kruopų chalva

Indiška manų kruopų chalva 4 asm.

Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu,...
Cinamoniniai karamelizuoti migdolai

Cinamoniniai karamelizuoti migdolai 4 asm.

Cukrų, druską ir prieskonius sumaišykite. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio ir gerai išplakite su vandeniu. Į kiaušinio plakinį suberkite migdolus ir išmaišykite. Suberkite į migdolus prieskonių mišinį ir vėl išmaišykite, kad visi migdolai...
Greitai pagaminami saldūs „apsnigti“ kąsneliai

Greitai pagaminami saldūs „apsnigti“ kąsneliai 4 asm.

Varškę sukrėskite į dubenėlį, supilkite kondensuotą pieną, suberkite aguonas, abrikosus (išmirkytus ir smulkiai supjaustytus), pagardinkite cinamonu ir  kardamonu. Gerai išmaišykite.  Avižinius sausainius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Jei...
Auksinė žiemos arbata

Auksinė žiemos arbata 1 asm.

Ši arbata puikiai saugo nuo virusų, padeda greičiau sveikti sergantiems įvairiomis peršalimo ligomis.

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės

Šafranais pagardintos baltojo šokolado bandelės 6 asm.

Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Berkite kardamonus, šafranus, cukrų, druską, pilkite sirupą, įmuškite kiaušinį ir dėkite sviestą. Pamažu berdami miltus maišykite, kol gausite vientisą tešlą. Palikite kilti 45 minutes....
Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas

Kalėdinis šokolado ir cinamono vainikas 6 asm.

Sutrupinkite mieles į dubenį ir užpilkite pakaitintu pienu. Maišykite, kol mielės ištirps. Nuolat maišydami supilkite cukrų, išplaktą kiaušinį, šviesųjį sirupą ir druską. Lėtai įmaišykite miltus ir sudėkite sviestą. Minkykite tešlą apie 5–10 minučių....
Apverstas kriaušių pyragas

Apverstas kriaušių pyragas 6 asm.

Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio...
Pipirinis vištienos karis

Pipirinis vištienos karis 2 asm.

Prieskonių mišinio „Garam masala“ gaminimas Recepto autoriaus nuotr./Prieskonių mišinys Sudėkite visus prieskonius į sausą keptuvę ir pašildykite maišydami ant vidutinės ugnies 40-50 sekundžių, šiukštu nesudeginkite. Nukelkite keptuvę nuo...
Šokoladinė kava su kardamonu

Šokoladinė kava su kardamonu 1 asm.

Užplikykite kavą. Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite į jį pieną. Užkaitinkite.  Supikite kavą, suberkite kardamoną ir intensyviai maišydami dar pakaitinkite. Supilkite gėrimą į aukštą puodelį, apibarstykite cinamonu ir patiekite.
Vokiškas štolenas

Vokiškas štolenas 6 asm.

Džiovintus vaisius nuplaukite ir pamirkykite brendyje per naktį. Šiltame piene ištirpinkite mieles, pridėkite šaukštą cukraus ir dalį persijotų miltų. Viską pusvalandį palaikykite šiltai. Persijokite likusius miltus, sudėkite minkštą sviestą,...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką