1. Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišykite, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Sudėkite varškę, išmaišykite iki vientisos masės.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškę. Užminkykite tokio...
1. Bulves nulupkite, išvirkite, šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite grūstuvu arba sumalkite mėsmale. Įmuškite kiaušinį, įberkite miltus, pasūdykite ir išminkykite.
2. Sumalkite virtą mėsą. Svogūną supjaustykite ir pakepinkite svieste. Sudėkite...
1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sutrinkite. Iš bulvių košės, miltų, kiaušinio, druskos ir tirpinto sviesto užminkykite tešlą. Suformuokite storą ritinėlį, iš viršaus šiek tiek suplokite ir supjaustykite miltuotu peiliu maždaug 1,5 cm pločio griež...
1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.
2. Bulves nulupkite, išvirkite pasū...
1. Iš apelsino išspauskite sultis, jas užvirinkite, suberkite razinas. 2. Į kitą puodelį supilkite pieną, suberkite nutarkuotą apelsinų žievelę, ryžius, sukrėskite sviestą ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min., kol ryžiai suminkštės. 3....
1. Šokoladą sulaužykite, sumeskite į puodelį su sviestu ir nuolat maišydama ištirpykite vonelėje virš garų. Kai masė taps vientisa, įmaišykite miltelinį cukrų, vanilę, romą, įvarvinkite šlakelį citrinų sulčių, puodelį nukelkite nuo ugnies ir š...
Sviestą sutarkuokite stambia trintuve, sumaišykite su miltais, druska ir užminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir bent 2 val. padėkite į šaldytuvą. Išėmusi iškočiokite, stiklinaite išspauskite apskritimus ir klokite juos į norimo dydž...
1. Pieną užkaitinkite puodelyje su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu, palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų ir perkoškite.
2. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės....
1. Vandenį supilkite į puodą ir luktelėkite, kol užvirs. Sudėkite smulkintą sviestą ir išmaišykite.
2. Toliau maišydama suberkite miltus. Masę kaitinkite, kol ji taps gelsvos spalvos ir atšoks nuo puodo dugno.
3. Į atvėsusią masę po vieną įmuš...
1. Maltą mėsą kartu su smulkintu vienu svogūnu 15 minučių patroškinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintus pievagrybius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir dar kiek pakepinkite.
2. Kiaušinius gerai iš...
1. Paruoškite sūrio įdarą. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, išsukite su feta ir rikota, įmaišykite vieną kiaušinio trynį, suberkite kapotus krapus ir nutarkuotas citrinos žieveles. Gerai išmaišykite ir bent 2 val. palaikykite šaltai.
2. Tešlą...