Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Kiaušiniai“ 3 puslapis

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šie sausainiai kilę iš Olandijos ir Belgijos. Tradiciškai Olandijoje jie kepami šv. Mikalojaus (angl. st.Nicholas) dienai gruodžio 5-osios vakarą, o Belgijoje ta pačia proga, tik gruodžio 6-ąją. Tomis dienomis Šv.Mikalojus vaikams į batus neša dovanas.

 

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai itin tinkami skanauti žiemą, mat vien jų aromatas nuteikia jaukiai.

 

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas

Apelsinais kvepiantis migdolinis bananų keksas 8 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Apelsinai ir mandarinai man, kaip turbūt ir daugumai jūsų, visada asocijuojasi su švenčių laukimo sezonu. Tad šis pyragas idealiai tinka savaitgalio kepinių planams.

Mielinės bandelės su šafranu šv. Liucijos dienai

Mielinės bandelės su šafranu šv. Liucijos dienai 8 asm.

Gruodžio 13-ąją visame pasaulyje minima šventosios Liucijos diena. Būtent nuo tos dienos jau nebeilgėja vakarai (tik ryte saulė dar vis pateka minute kita vėliau), todėl tai simbolinė tamsiojo laikotarpio pabaiga. Švedijoje šią dieną tradiciškai kepamos mielinės bandelės su šafranu – gardžios, ryškiai geltonos jos primena apie vėl sugrįžtančią šviesą.

Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais

Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Brandinti kalėdiniai pyragai labai populiarūs Anglijoje. Pirmąkart jo ragavau, kai dukros studijų draugas atsivežė į svečius tokį, paties keptą, lauktuvių. Sodraus skonio keksas – tikrai tas, kurio paragavus visą kūną užlieja saldi palaima… Be to, toks keksas – puiki Kalėdinė dovana, kurią galima paruošti gerokai iš anksto.

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai 4 asm.

Siūlome išsikepti didelių ir skanių olandiškų blynų. Tiesa, jų tešlą reikia paruošti bent valandą iki kepimo, o galima ir iš vakaro, tuomet ryte beliks viens-du-trys iškepti blynus ir jais mėgautis!

Traškūs migdoliniai sausainiai

Traškūs migdoliniai sausainiai 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šie sausainukai skirti Kalėdoms, nes, manau, jie puikiai tiks šventei, bet tikrai ne tik jai. Migdolinių sausainukų galite iškepti kelios dienos iki Kalėdų ir iš jų paruošti dovanas, labai gražiai atrodytų supakuoti stikliniuose indeliuose.

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vištienos kepenėlės turbūt nėra daugelio mūsų pirkinių sąrašo pirmaujančiose pozicijose. Nors šis subproduktas turi daug cholesterolio, bet jame taip daug ir vitaminų bei mineralų. Tad kartais paragauti galima. Svarbiausia – saikas.

Svarbu nusipirkti kokybiškų kepenėlių – kad jos būtų tamsiai rudos spalvos, blizgančios ir glotnios. Taip pat neturėtų būti kraujo krešulių, gyslų ar kokių plėvių – nuo jų patiekale gali atsirasti kartumas. Tokius dalykus prieš gaminant reikia pašalinti. Taip pat įsitikinkite, kad patiekalą gerai termiškai apdorojote.

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): siūlau pasigaminti rudeniškai-žiemišką ir gardų kepinį su moliūgu, fetos sūriu ir spanguolėmis. Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės su lengvu cinamono akcentu sukuria idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia šiuos ingredientus tikrai šventei.

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė 4 asm.

Mėsininkai ir kalakutų augintojai tvirtina, jog kuo kalakutas didesnis, tuo jis skanesnis. Tačiau ką daryti tiems kalakutienos gerbėjams, kurie prie stalo sės dviese, tryse ar keturiese, o ne su puse giminės? Vienas iš variantų – rinktis kalakuto krūtinėlę. Mes siūlome ją kepti tešloje, nes taip ji neišsausės, o skonio suteiks keli kartu su mėsa tešlos apvalkale „uždaromi“ priedai.

Puri speltų miltų duona

Puri speltų miltų duona 6 asm.

Siūlome išsikepti purios „brioche“ duonos, tačiau atiduodame ir duoklę sveikai mitybai – kepsime ją iš speltų miltų.

Pusryčių blynai su jogurtu

Pusryčių blynai su jogurtu 4 asm.

Graikiškas jogurtas puikiai tinka ne tik salotoms gardinti ar padažams maišyti, bet ir blynų tešlai užmaišyti.

 

Brandinamas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Brandinamas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais 10 asm.

Šį kepinį, turtingą džiovintų gėrybių, būtina brandinti bent mėnesį, nes tik tada atsiskleidžia visa jo skonio ir aromato jėga. Nusipirkite reikiamų ingredientų ir imkitės maišyti tešlą. Apėmus šventinės ruošos karštinei tikrai sau už tai padėkosite!

Pyragas su šildančiais prieskoniais ir apelsinų marmeladu

Pyragas su šildančiais prieskoniais ir apelsinų marmeladu 6 asm.

Apelsinų parduotuvėse galima rasti visus metus, tačiau ir paruošto apelsinų džemo nusipirkit lengva. Jei pagriebėte stiklainėlį ir pabodo džemą tik tepti ant skrebučių, išbandykite minkšto ir kvapnaus pyrago receptą!

Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados

Argentinietiški mėsos pyragėliai empanados 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentinoje ir kitose ispaniškai kalbančiose šalyse šie pyragėliai su mėsa vadinami „empanados de carne“. Įdarai gali skirtis, tad apibendrintai juos galime vadinti tiesiog „empanada“. Iš pirmo žvilgsnio jie primena kibinus, bet ir tešlos, ir įdaro skonis yra visai kitoks. Technologija paprasta – iškočiojamas miltų tešlos paplotėlis, į kurį dedamas įdaras, perlenkiama per pusę, sulipinami kraštai ir kepama orkaitėje.

 

Karališkas keksas su kriaušėmis ir šokoladu

Karališkas keksas su kriaušėmis ir šokoladu 6 asm.

Keksas – vienas nuostabiausių kepinių, ir kokių tik jų nebūna! Kol dar džiaugiamės standžiomis ir sultingomis kriaušėmis (galioja tiems, kam svarbu sezoniškumas), išbandykite puikų keksą su šiais vaisiais ir šokoladu. Tikrai neatsispirsite paragauti gabaliuko šio kepinio prie kavos ar arbatos puodelio!

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas purus jautienos apkepas 8 asm.

Maltos jautienos apkepą, kurį siūlome, galima pjaustyti riekutėmis dar karštą ir tiekti su mėgstama koše, bet galima valgyti ir šaltą, tarkime, ruošti su juo itin sočius sumuštinius.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele 4 asm.

Siūlome pažaisti su jau paruošta sluoksniuota tešla ir iškepti iš jos pyragėlių, paskanintų obuoliais, prieskoniais ir karamele!

Kvapnus obuolių pyragas su džiovintais vaisiais, arbata ir imbieru

Kvapnus obuolių pyragas su džiovintais vaisiais, arbata ir imbieru 8 asm.

Siūlome išsikepti minkštą ir kvapnų pyragą, kuriame dera obuoliai, džiovintos gėrybės ir pikantiškasis imbieras. Tegul namai pakvimpa!

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką