Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Kiaušiniai“ 6 puslapis

Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi

Keptas fetos sūris su pipiriniu medumi 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Gal nepagalvojote, bet feta puikiai tinka kepti, ji pati viena gali tapti nuostabiu užkandžiu tiems, kas mėgsta sūrų derinti su saldžiu. Ypač jei tokią keptą fetą pateiksite su kvapniu šviežiu medumi, o tą medų dar pagardinsite... pipirais!

 

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus

Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus 6 asm.

Avokadas – kreminis, itin švelnaus skonio, kupinas gerųjų riebalų. Štai kodėl jis puikiai tinka sodriems desertams su šokoladu ruošti. 

 

Bulvių ir obuolių pyragas

Bulvių ir obuolių pyragas 8 asm.

Jei norite išbandyti kokį nors kiek neįprastą receptą, siūlome suderinti bulves ir obuolius viename kepinyje. Gal patiks?

Drėgnas ir kvapnus cukinijų keksas su citrinomis

Drėgnas ir kvapnus cukinijų keksas su citrinomis 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šį keksą su cukinijomis kepu jau ne vienerius metus, todėl net pati nustebau, kad jo recepto vis dar neturiu tinklaraštyje. Jis iš jaukių kasdienių pyragų serijos, drėgnas, minkštas ir kvepiantis citrinomis. Jei norite, kad būtų šventiškesnis, galite aplieti citrinų ir cukraus glajumi, bet pyrago skonis ir be jo – puikus. Šis receptas iš tų, prie kurių, žinau, tikrai sugrįšiu dar ne kartą, ypač vasaros pabaigoje ir rudens pradžioje, kai mano virtuvė tiesiog lūžta nuo pačios užsiaugintų cukinijų.

 

Su lapiniais kopūstais (kale) ir pomidorais kepti kiaušiniai

Su lapiniais kopūstais (kale) ir pomidorais kepti kiaušiniai 2 asm.

Savaitgalio rytą turime laiko pasiruošti įdomesnius pusryčius nei skubos pilną darbo dieną. Dabar, kai pats pomidorų ir lapinių kopūstų (žinomų ir kaip kale) sezonas, metas išbandyti gardų ir visavertį patiekalą, kuriuo maloniai nustebinsite ir savo pusryčių kompanionus.

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša 6 asm.

Šis kepinys puikiai tik ir pusryčiams, jei tik liks koks gabalėlis iš vakar. O tokia galimybė nėra tokia jau didelė, nes taip skanu, jog nelieka greit, ypač, jei ir valgytojų prie stalo gausiau.

Mielinės bandelės su serbentais arba mėlynėmis

Mielinės bandelės su serbentais arba mėlynėmis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Įsibėgėjant rudeniui, mielinių bandelių su uogomis kepimas tampa maloniu ritualu. Mintimis ir skoniais norisi dar nepaleisti vasaros, tad atidarau vasarą užšaldytų uogų dėžutes ir kepu bandeles su mėlynėmis arba juodaisiais serbentais.

Kvapnus, sodraus skonio datulių ir bananų keksas

Kvapnus, sodraus skonio datulių ir bananų keksas 6 asm.

Žodis „keksas“ sufleruoja, jog kalba sukasi apie desertinį kepinį, kuriuo malonu lepintis, tarkime, po pietų ar prie popietės arbatos. Tačiau niekas pernelyg aršiai jūsų nebars, jei riekelę šio kepinio suvalgysite ryte pusryčiams ar, žymiai geriau, po jų: datulių prisodrintas kepinys suteiks energijos ir garantuos gerą nuotaiką visai dienai.

Minkštas ir kvapnus pyragas su avietėmis ir persikais

Minkštas ir kvapnus pyragas su avietėmis ir persikais 8 asm.

Šis pyragas nepareikalaus ypatingų šefo įgūdžių, o pradžiugins bet kokia proga.

Drėgnas ir skanus obuolių ir varškės apkepas

Drėgnas ir skanus obuolių ir varškės apkepas 3 asm.

Apkepas – puikus patiekalas, kai laiko vakarienei ruošti yra nedaug, o norisi ko nors skanaus, naminio. Varškės apkepas – visada geras pasirinkimas, tačiau rudenį praturtintas obuoliais jis tampa dar ir puikiu sezoniniu skanėstu.

Avižinių dribsnių ir ruginių multų blyneliai su obuoliais

Avižinių dribsnių ir ruginių multų blyneliai su obuoliais 4 asm.

Šiuose blyneliuose nėra kvietinių miltų, tad jie šiek tiek kitokie, nei įprasti: avižiniai dribsniai jiems suteikia įdomią tekstūrą, ruginiai miltai – papildomo skonio, o obuoliai – rūgštelės ir drėgnumo. 

 

Varškės keksiukai su speltų miltais ir serbentais

Varškės keksiukai su speltų miltais ir serbentais 6 asm.

Nuostabiai kvepiantys, drėgni ir purūs keksiukai, paskaninti dviejų spalvų serbentais – būtina išsikepti!

 

Vegetariški žali brokolių kepsneliai

Vegetariški žali brokolių kepsneliai 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žali gali būti ne tik garnyrai, o ir patys pagrindiniai patiekalai – vegetariški „kepsneliai“, kurių pagrindinis ingredientas yra brokoliai. Visiškai nereikia jaudintis dėl brokolių spalvos, mat patamsėti jie niekaip nespės dėl to, kad vargiai spės ir iškepti. Tačiau jei jus neramina mintis, kad brokolius šiuose kepsneliuose valgysite beveik žalius ir labai traškius, galite juos trumpai apvirti (tik saugokite jų žalią spalvą!).

 

Cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša

Cukinijų blyneliai su ikrais ir lašiša 2 asm.

Cukinijų naikinimas kai kuriems žmonėms kelia nemenkų iššūkių, tačiau tik ne tiems, kas jas mėgsta ir nepatingi paieškoti naujų receptų! Vieną tokių siūlo tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė ir hotdogų meistrė Laura. Išbandykite!

Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis

Japoniško stiliaus „wan-paku“ sumuštinis 2 asm.

Japonijoje populiarūs ne tik ryžių gaminiai, bet ir duona. Štai „shokupan“ – tai minkšta, subtiliai saldaus skonio forminė sumuštinių duona, kuri pjaustyta storomis riekelėmis ir dažniausiai patiekiama lengvai skrudinta. Lietuvoje gi galima rinktis alternatyvą, pavyzdžiui, šviesią sumuštinių duoną, galbūt pagardintą sėklomis.

 

Nesaldus graikiškas špinatų ir fetos pyragas „Spanakopita“

Nesaldus graikiškas špinatų ir fetos pyragas „Spanakopita“ 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kas jau kas, o graikai žino, ką gaminti iškyloms ir šeimos šventėms. Nesaldūs pyragai, prikrauti daržovių, yra tikras taip vadinamas „crowd pleaser“ (arba pulko žmonių džiugintojas). Juos iškepame vienoje skardoje, o supjaustę gabalėliais galime pamaitinti visą minią.

Amerikietiškas mėlynių pyragas, kuriame mažai cukraus

Amerikietiškas mėlynių pyragas, kuriame mažai cukraus 6 asm.

bulviukose.ltSaikingai saldus, labai mėlyniškas ir skanus pyragas. Labai tiks suporuoti su riebiais vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys 4 asm.

Vytaras Radzevčius („Pasaulio puodai“): Šis patiekalas – ne keistasis okonomijakis, bet irgi originalaus skonio. Ir gaminant reikalauja didelio dėmesio, nes lengvai gali prisvilti. Tad būkite atidūs.

Apverstas vyšnių pyragas

Apverstas vyšnių pyragas 6 asm.

Populiariausias apverstas pyragas, be abejo, yra legendinis „tarte tatin“ su nuostabiais karamele pasidengusiais obuoliais. Tačiau iš tiesų tokius pyragus galima kepti ir su kitomis gėrybėmis. Kai yra vyšnių, verta išbandyti šį minkštą, kvapnų ir labai skanų pyragą.  

Mielinės bandelės su lašinukais

Mielinės bandelės su lašinukais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį kartą repertuare toks artimas lietuviams patiekalas – bandelės su lašinukais. Pasaulyje juos dažniausiai vadina rusišku žodžiu „pirožki“ (пирожки), jie itin paplite slaviškoje Europoje, o Lietuvoje greičiausiai užsiliko nuo LDK laikų, kai Lietuva buvo tarpjūrių valstybė. Pasaulyje panašūs pyragėliai su vienokiu ar kitokiu įdaru dažniausiai yra prisikiriami prie gatvės maisto, bet namie – skaniausia.

 

Užsisakykite 15min naujienlaiškius