Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Kmynai“ 4 puslapis

Rugių ar kitų javų  dribsnių  greitduonė

Rugių ar kitų javų dribsnių greitduonė 4 asm.

1. Sumaišykite mieles, vandenį, sirupą, aliejų, actą, druską, kmynus ir dribsnius. 2. Suberkite ruginius miltus ir beveik visus kvietinius. 3. Tešlą minkykite tol, kol ji taps elastinga ir nelipni; jei reikės, įberkite dar miltų. 3. Uždenkite...
Senovinė  mielinė  duona

Senovinė mielinė duona 4 asm.

1. Mieles ištrinkite su cukrumi. 2. Į dubenį supilkite pašildytas pasukas ar pieną, taip pat  pusę kiekio visadalių ruginių miltų, ištrintas mieles ir užmaišykite tešlą. Jos paviršių apibarstykite miltais ir 2–3 valandas palaikykite šiltoje...
Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis

Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis 2 asm.

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje. 2. Antrą svogūną, česnakų...
Ruginė duona su kalendromis

Ruginė duona su kalendromis 6 asm.

1. Mieles sutrupinkite į dubenį. Pieną pašildykite iki kūno temperatūros ir nedideliame jo kiekyje ištirpinkite mieles. 2. Supilkite likusį pieną, sukrėskite medų, taip pat miltus, sumaišytus su prieskoniais ir druska, ir gerai išmaišykite. 3....
Ruginė duona su spirgučiais

Ruginė duona su spirgučiais 4 asm.

Maišinio ruošimas ir rauginimas 1. Į maišymo indą supilkite išrūgusį raugą (kaip jį paruošti rasite čia: Naminės duonos raugas ), miltus ir vandenį. 2. Maišykite, kol išeisne per kieta, šiek tiek lipni masė, ją uždenkite skepeta ir padėkite š...
Ruginė  duona  su bulvėmis

Ruginė duona su bulvėmis 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Ruginė duona

Ruginė duona 6 asm.

Raugo ruošimas: 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Naminė  plikyta  duona

Naminė plikyta duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasida rys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 va landas (3 paras). 2. Šiltai...
Naminė  lietuviška  duona

Naminė lietuviška duona 4 asm.

Raugo ruošimas 1. Inde miltus ir kambario temperatūros vandenį maišykite šaukštu, kol pasidarys grietinės tirštumo masė. Ją uždenkite skepeta ir padėkite šiltai (apie 25 laipsnių temperatūros patalpoje) rūgti 72 valandas (3 paras). 2. Šiltai...
Salierų salotos su agurkais ir pomidorais

Salierų salotos su agurkais ir pomidorais 2 asm.

1. Salierų stiebus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite žiedais. Agurką nulupkite. Jį ir pomidorus supjaustykite gabalėliais. 2. Viską sykiu su plautomis bei nusausintomis gražgarstėmis sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu iš nurodytų...
Vyniotinis su faršo įdaru

Vyniotinis su faršo įdaru 4 asm.

1. Pieną pašildykite ir sumaišykite su mielėmis ir cukrumi. Leiskite mielėms pakilti. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, mielėmis, aliejumi, kiaušiniu ir druska. Užminkykite tešlą ir uždengę leiskite pakilti (30–40 minučių). Pakilusią...
Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu

Pyragas su raugintais kopūstais ir faršu 4 asm.

1. Pusę stiklinės pieno pašildykite ir jame ištirpinkite mieles. Įberkite šaukštelį cukraus, gerai išmaišykite ir uždengę leiskite pakilti 15 minučių. Į didesnį dubenį suberkite miltus (2 stiklines), supilkite pašildytą pieną, įmuškite kiaušinio...
Aukštaitiška burokėlių mišrainė

Aukštaitiška burokėlių mišrainė 4 asm.

1. Visas daržoves supjaustykite kubeliais. Svogūną susmulkinkite ir trumpai pakepinkite aliejuje . 2. Daržoves suberkite į dubenį, apibarstykite kmynais, pasūdykite užpilkite aliejų su kepintais svogūnais ir gerai išmaišykite. Pastaba: vietoj...
Paprastai paruošiama lazanija su daržovėmis

Paprastai paruošiama lazanija su daržovėmis 4 asm.

1. Didelėje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus, česnakus ir faršą, paskaninkite druska, pipirais, kmynais ir paprika. Atskirai apkepkite kubeliais pjaustytus baklažanus, paskaninkite prieskoniais, pipirais, druska ir apšlakstykite citrinų...
Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas

Kopūstų, ryžių ir faršo apkepas 4 asm.

1. Kopūstą, morką ir svogūnus susmulkinkite ir apkepkite su aliejumi, paskaninkite pipirais, druska, kmynais ir paprika. 2. Keptuvę uždenkite ir kelias minutes patroškinkite. Faršą taip pat apkepkite, paskaninkite prieskoniais. Į aliejumi paš...
Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais

Malti pjausniai su sviestu, pagardintu žalumynais 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą sumaišykite su žalumynais, druska ir pipirais. Rankomis formuokite pailgą dešrelę ir dėkite valandai į šaldiklį. 2. Kiaulienos faršą labai gerai sumaišykite su smulkintu svogūnu, žalumynais, kmynais, pipirais,...
Pikantiški suktinukai su špinatais

Pikantiški suktinukai su špinatais 4 asm.

1. Kiaulienos kumpį perpjaukite išilgai ir labai gerai išmuškite, gausiai pabarstykite mėsos prieskoniais, pipirais ir druska. (Mėsą per naktį ar bent 3–4 valandas pamarinuokite su prieskoniais.) Faršą sumaišykite su smulkiai tarkuotu svogūnu, grū...
Balandėliai tinginiai

Balandėliai tinginiai 4 asm.

1. Kiaulienos faršą sumaišykite su nuplautais ir nuvarvintais ryžiais, įberkite pipirų, druskos, kmynų ir žolelių. Gerai išmaišykite ir suformuokite nemažus kukulius. 2. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintą svogūną, česnaką, griežinėliais...
Pikantiški sukučiai

Pikantiški sukučiai 6 asm.

1. Pirmiausia sutarkuokite arba šaukštu sutrinkite kambario temperatūros sviestą ir sukrėskite jį į miltų, druskos ir prieskonių mišinį. 2. Įpilkite šlakelį vandens, įmuškite kiaušinius, išminkykite tešlą ir palaikykite ją valandą arba kelias š...
Žemaitiškas kastinys su bulvėmis

Žemaitiškas kastinys su bulvėmis 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite kastinį. Sviestą ir grietinę kelias valandas ar per naktį palaikykite kambario temperatūroje, kad abiejų produktų temperatūros susivienodintų. Iš anksto pasiruoškite ir netoliese turėkite puodą su verdančiu vandeniu (jis...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką