Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Kokosų pienas“

Vegetariškas apelsinų rizotas su moliūgais

Vegetariškas apelsinų rizotas su moliūgais 2 asm.

Puikaus vegetariško (arba veganiško) patiekalo, kuris patiks ir visavalgiams, receptas.

Veganiška kokosinė „panna cotta“

Veganiška kokosinė „panna cotta“ 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Ši „panna cotta“ itin kokosiška, vos salsva ir vasariška, tačiau jei jums norėsis daugiau saldumo, nesigėdykite ir įberkite cukraus.

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Marijos sandėliuko“ autorė.

Keptų batatų sriuba su citrinžole ir kokosų pienu

Keptų batatų sriuba su citrinžole ir kokosų pienu 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šildanti sriuba yra būtiniausias dalykas, kurio reikia turėti šaltojo sezono metu bet kurią dieną… Aš būtinai kelis kartus per savaitę išsiverdu šviežio ir maistingo vištienos sultinio, bet jei neturiu laiko sultiniui virti, mane visada gelbsti buteliukas šio gyvybės eliksyro iš specializuotų mėsos parduotuvių, kurios sultiniu pasirūpina už visus mus, tinginčius arba skubančius.

Tad kai jau turiu sultinį pasiruošusi (o tas sultinys nukoštas sau stovi šaldytuve, dideliame puode, arba išpilstytas į mažus plastikinius maistinius kibirėlius, kad pakaktų vienai porcijai sriubos), belieka tik sugalvoti, kokios sriubos norėčiau šiandien. Jei nuspręsite pasigaminti šios sočios trintos sriubos, galima sakyti, kad toliau nebus jums ką ir beveikti. Tiesiog palaukti, kol orkaitėje iškeps saldžiosios bulvės (batatai). O tada visus namus (ir pilvą) užlies egzotiški Tailando aromatai.

Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai

Sotūs ir gardūs kokosiniai blyneliai 4 asm.

Miško žvėrysŠie kokosiniai blyneliai man ypač patiko, nes neturėdama specialios keptuvės galėjau iškepti apskritų blynelių. Jie sotūs bei gardūs net ir šalti.

 

Afrikietiška išplota višta iš Makao

Afrikietiška išplota višta iš Makao 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Makao plačiai žinoma afrikietiška višta, portugališkai – galinha à Africana. Teigiama, kad šį kepsnį taip pakrikštijo portugalų šefas Americo Angelo, dirbęs mažame viešbutyje „Pousada de Macau“. Poną Angelo tokiam pavadinimui įkvėpė kelionė į kažkurią Portugalijos koloniją Afrikoje.

Moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba

Moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba 3 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Puiki sriuba – spalvinga, kaip mūsų ruduo. Kvapni ir gardi. Sušildanti, kai dangus nesiliauja nešęs lietų.

Žiedinių kopūstų karis

Žiedinių kopūstų karis 4 asm.

Miško žvėrys: Rrudenį į virtuvę grįžta šiek tiek aštrumo, šiek tiek šiltesnių kraštų pažadų. Šį vegetarišką karį įkvėpė Meera Sodha knyga „Made in India“.

Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais

Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais 1 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Jei vandenyje virtus avižinius dribsnius dažnai gardinu trupučiu medaus ar agavos sirupo, tai ši kokosinė košė yra tokia kreminė, aromatinga, kad visai neprašo būti pasaldinta. Ypač kai ji dar gardinama persimonais. Šie vaisiai su tokia koše nėra jokia taisyklė, tiesiog dabar kaip tik jų sezonas, o aš labai mėgstu šiuos vaisius. Čia taip pat labai tinka mangai – net neįtikinėsiu, kaip tai gardu, o gal net fantastiška!

Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba

Trinta morkų, apelsinų ir imbierų sriuba 4 asm.

Spalvinga ir švelniai pikantiška sriuba – ne tik skani, bet ir pakelianti nuotaika, sušildanti. 

Žuvienė kokosų piene

Žuvienė kokosų piene 4 asm.

Naujų skonių ir aromatų šiai žuvienei suteikia kokosų pienas, verta išbandyti!

Chia pudingas su mango piurė

Chia pudingas su mango piurė 4 asm.

 FeedMySister.com: Chia pudingas – tikrai ne naujiena, bet aš prie jo vis grįžtu. Užtruksite ne daugiau kaip 5 minutes ir ryte turėsite nuostabius pusryčius arba lengvą pudingą po savaitgalio pietų.

Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis

Dalas – indiškas lęšių troškinys su saldžiosiomis bulvėmis 6 asm.

FeedMySister.com: Nuostabus vegetariškas troškinys iš įvairių lęšių. Valgykite jį vieną ar su natūraliu jogurtu. Jei turite, užbarstykite ir šviežių kapotų kalendrų.

Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas

Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas 6 asm.

 FeedMySister.com: Visai gali būti, kad tai ne tik vieni populiariausių, bet ir patys mylimiausi saldainiai Lietuvoje. Visi mėgsta „Rafaelo“! Tačiau mūsų variantas – be pridėtinio cukraus, su kokosu, anakardžiais ir klevų sirupu. Su dideliu pasimėgavimu juos suvalgėme, to linkime ir jums!

Paprastas, bet gardus nektarinų desertas su kokosų pienu

Paprastas, bet gardus nektarinų desertas su kokosų pienu 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nesvarbu, kuriame pasaulio krašte būsi – desertas ir Afrikoje desertas. O šis receptas ypač tinkamas nektarinams, nes jie Lietuvoje dažniausiai parduodami ne itin prinokę ir kietoki.

Jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu

Jūros gėrybių sriuba su kokosų pienu 6 asm.

Ši sriuba ypač patiks kokosų ir jūros gėrybių gerbėjams. Jei esate alergiškas jūros gėrybėms, jas drąsiai galima keisti mėgstama paukštiena.

Avinžirnių karis

Avinžirnių karis 4 asm.

Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Būdami viena seniausių ankštinių kultūrų Žemėje, avinžirniai sudaro didžiąją dalį Artimųjų Rytų, Indijos maisto raciono. Tiesa, avinžirniai turi vieną minusą – juos reikia išties ilgai virti. Todėl pravartu juos užpilti šaltu vandeniu ir palikti pernakt išbrinkti. Tokius išbrinkusius avinžirnius aš paprastai užšaldau, kad visuomet po ranka jų turėčiau, ir ilgai neužtrukčiau gamindama mėgstamus maistingus patiekalus.

Vištiena su žaliuoju kariu

Vištiena su žaliuoju kariu 4 asm.

Žaliasis karis yra vienas geriausiai žinomų ir mėgstamų tailandietiškų patiekalų. Nuostabų skonį vištienai suteikia kokoso pienas, kaffir žaliosios citrinos, imbieras ir kalendros.

Tailandietiška vištiena su ananasais

Tailandietiška vištiena su ananasais 4 asm.

Supjaustykite vištienos filė kubeliais ir apkepkite aliejuje. Sumaišykite kokosų pieną su ekologišku THAI prieskonių mišiniu su ananasais ir gautą plakinį supilkite į keptuvę ant vištienos filė kubelių. Porą minučių viską pavirkite. Nulupkite ir...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką