Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Lašinukai“

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu 6 asm.

Balandėliai – daugeliui lietuvių pažįstamas patiekalas, tačiau galima sugalvoti įvairiausių jų interpretacijų. Savo sudėtimi ir skoniu balandėlius primenančius pyragėlius, pagardintus bešamelio padažu su parmezano sūriu pristato virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai

Jautienos faršu įdaryti „cannelloni“ makaronai 6 asm.

Nemažai itališkų patiekalų paruošiami labai greitai, tačiau yra ir tokių, kurie priverčia ilgėliau patrypčioti virtuvėje. Būtent tokį, tikrą itališkos virtuvės klasiką, TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė iš šios šalies kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Grybų įdaras cepelinams

Grybų įdaras cepelinams 6 asm.

Cepelinai su grybais – ypatingas patiekalas, nes šis įdaras labai aromatingas, gardus. Patiekite tokius cepelinus su spirgučiais arba grietine.

Raugintų kopūstų įdaras cepelinams

Raugintų kopūstų įdaras cepelinams 6 asm.

Netikėtas, šiek tiek pikantiškas įdaras, su kuriuo paruošite labai sočius ir įdomius cepelinus.

Ukrainietiški Veronikos barščiai

Ukrainietiški Veronikos barščiai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ukrainietiški barščiai – rimtas reikalas. Lietuvoje labiau paplitusi burokėlių sriuba, gi ukrainiečiai, arba ukrainai, kaip „prie Smetonos“ kartais jie buvo vadinami žiniasklaidoje, į barščius deda visko daugiau. Ukrainietiškų barščių receptų daug – aš jums siūlau receptą, kurio mane išmokė bičiulė iš Ukrainos Veronika. Kaip ji sako: „patys skaniausi barščiai a la Weronik.“

Netikras zuikis

Netikras zuikis 4 asm.

Netikrą zuikį galima kepti ir iš kiaulienos, ir iš kiaulienos-jautienos mišinio, tinka įmaišyti dalį paukštienos faršo. Jei vengiate lašinukų, į faršą galima įspausti „moderniškesnių“ priedų – alyvuogių ar saulėje džiovintų pomidorų. Iš tokio kiekio mėsos išeis vienas didelis ar du mažesni zuikučiai, o gal net visa zuikių šeimyna.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką