Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Lašiša“

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša

Burokėliais nuspalvinta naminė sūdyta lašiša 4 asm.

Tinklaraštis „Švęsti gyvenimą“: Namie sūdytos lašišos skonis net neprimena parduotuvėje pirktos, gamykloje ruoštos lašišos. Jos tekstūra minkštesnė, spalva sodresnė, o skonis primena raudonuosius ikrus. Įdėję visai nedaug pastangų, džiuginsite save ir artimuosius!

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje žuvies skyriuje pamačiau dvi dideles lašišos galvas. Kilo mintis išsivirti žuvienės. Daug kas turi savų žuvienės receptų, bet patį teisingiausią posakį apie žuvienę girdėjau Juodkrantėje – vietos žvejai sakė, kad žuvienės skonis priklauso nuo žuvies kiekio. Paprasta tiesa.

Menkės ir lašišos šaltiena iš Aliaskos

Menkės ir lašišos šaltiena iš Aliaskos 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): TV ekspedicijoje „Į Šiaurę“ sugalvojau, kad vėluojantį pavasarį šaltoje Aliaskoje būtų įdomu pagaminti žuvies šaltieną. Iš pradžių maniau darysiąs ją iš lašišos ir menkės, bet po ranka pasipainiojo krabas. Įdėjau jį į nuovirą ir, regis, tai suteikė šaltienai itin gero subtilaus skonio. Galvoju Lietuvoje dar pabandyti vietoje krabo panaudoti vėžius, kai juos bus galima gaudyti. Turėtų būti panašus skonis.

Lietuvoje parduotuvėse gan lengvai susiradau visus norimus ingredientus ir pagaminau žuvies šaltienos namiškiams. Beje, jei nenorite šaltienos – nedėkite želatinos. Tada vaišinsitės stipraus sultinio žuviene.

Šviežių daržovių salotos su lašiša

Šviežių daržovių salotos su lašiša 2 asm.

Kodėl gi neparuošus salotų su žuvimi – gaivių, pikantiškų, nustebinsiančių ir jus, ir jūsų svečius. Tokių salotų receptu dalijasi subalansuotą maistą gaminančios bei tiekiančios kompanijos „Kūno kultūra“ virtuvės šefas Ignas Štuka.

Airiškas tartas su lašiša

Airiškas tartas su lašiša 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šio patiekalo kilmė prancūziška, bet jo dažnai galima paragauti Airijos pub‘uose. Išbandykite, nes paruošimas išties yra juokingai lengvas.

 

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“ 10 asm.

Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė. 

Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu

Lašišos „gravlax“ su burokėliais ir pankoliu 4 asm.

1. Visus ingredientus, išskyrus lašišą, susmulkinkite iki vientisos masės. 2. Lašišos filė oda į apačią įdėkite į stiklinį arba keraminį indą. Gauta burokėlių mase padenkite lašišos filė viršų, tuomet uždenkite kepimo popieriumi ir maistine plėvele....
Tešloje kepta lašiša

Tešloje kepta lašiša 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Terminu en croûte (tariama „en krūt“) prancūzai vadina viską, kas yra suvyniota į tešlą ir kepama orkaitėje. Kitais žodžiais tariant – pyragai su įdarais. Dažniausiai taip kepama lašiša, o šis receptas – iš Airijos pubų. Patiekalas pagaminamas greitai ir yra nesudėtingas bei neapsunkinantis skrandžio.

 

Glazūruota lašiša

Glazūruota lašiša 4 asm.

Glazūruota lašiša – puikus pasirinkimas, nes šitaip iškepta žuvis turės traškią plutelę, o vidus bus minkštas, gardus. Be to, šio patiekalo ruošimas neatims daug laiko.

 

Kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais

Kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais 2 asm.

FeedMySister.com: Lėtai kepta lašiša yra labai sultinga ir yra daug sodresnės spalvos. Kalafiorų ir paprikų kremas turi šiek tiek aštrumo, o moliūgai, kepti su šalavijais, yra klasikinis derinys. Kvepia rudeniu ir suteikia jaukumo savaitgalio pietums...

Bulvienė su lašiša

Bulvienė su lašiša 4 asm.

Miško žvėrys: Puikus ir paprastas receptas, kuriame nuostabiai atsiskleidžia klasikinis derinys – bulvės, lašiša ir krapai. O kad jis nebūtų toks jau paprastas, jį papildo krienų grietinė. Išbandykite jau šį savaitgalį, nenusivilsite!

Užkandėlė su lašišomis

Užkandėlė su lašišomis 4 asm.

Elegantiškas, greitai paruošiamas užkandis, kuris tiks ir piknikui, ir vakarėliui. 

Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra

Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Noriu su jumis pasidalinti vienu triuku, kurį jūs galite naudoti kamado stiliaus at ir kituose griliuose. Tas triukas vadinasi „medinė lentelė“. Keletas taisyklių, kurias privalote žinoti, ir paprastos medinės lentelės, pažadu, atneš tą geidžiamą „wow efektą“, kai patieksite svečiams ant stalo būtent tokiu būdu pagamintą patiekalą.

Lašiša su daržovėmis

Lašiša su daržovėmis 4 asm.

Žuvies patiekalas be jokių apsunkinančių priedų ir padažų – grynas ir tikras skonis. 

Lašišų ir bulvių apkepas su krapais

Lašišų ir bulvių apkepas su krapais 6 asm.

Kartais tobulam patiekalui reikia vos kelių produktų, šis – kaip tik toks. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad jis riebokas ir labiau skirtas šaltajam sezonui. Tačiau būtinai išbandykite jį vasarą – su šviežiomis bulvėmis, daug krapų. Galų gale, niekas neverčia suvalgyti pusės apkepo – dėkitės mažą gabaliuką, šalia tupdykite mėgstamų žalių salotų ir – skanaus!

Kaspinėliai su šviežios lašišos ir degtinės padažu

Kaspinėliai su šviežios lašišos ir degtinės padažu 4 asm.

Jurga Jurkevičienė: Šiame patiekale degtinės beveik nepajusite. Jos vaidmuo – specifinis: nugesinti prigimtinį lašišos riebumą, kuris, jungdamasis su grietinėle, gali būti perteklinis. Degtinė idealiai nusausina žuvį, ji tampa panaši į tuną... Aitri gražgarstė dar labiau gaivina šį patiekalą. 

Lašiša su sezamais ir klevų sirupu

Lašiša su sezamais ir klevų sirupu 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Išbandykite šį receptą, kai nenorite klasikinio skonio – bus smagu paįvairinti naminių patiekalų valgiaraštį. Sezamų sėklos orkaitėje įgauna traškumo, prieskoniai prideda ryškaus skonio, aitrumo, o klevų sirupas švelniai pasaldina. Jei prieš tai nesate naudoję saldžių priedų kepdami lašišą, turbūt šiek tiek neramu, kad pagrindinis patiekalas netaptų desertu. Nesijaudinkite, viskas su saiku. Šiuo atveju posakis „kuo daugiau, tuo geriau“ netinka.

Žemoje temperatūroje kepta lašiša

Žemoje temperatūroje kepta lašiša 4 asm.

Strelkabelka.lt: Kai nežinau, ką pagaminti įvairioms progoms, visuomet renkuosi šitaip keptą lašišą – labai paprasta, pastangų įdėti daug nereikia, o nustebinti lieka visi. Žemoje temperatūroje keptos lašišos skonis yra su niekuo nepalyginamas. Ir aš net nežinau, kaip jį reikėtų apibūdinti. Jis tiesiog yra „osom“!

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): žuvį, užuot volioję į miltus ar džiūvėsius, pabandykite iškepti su bolivinių balandų apvalkalu: paskrudusios kruopos taps traškios, maloniai kontrastuojančios su švelnia lašišos filė.

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša

Sluoksniuotos tešlos pyragas su lašiša 4 asm.

Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką