Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Lavašas“

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais 4 asm.

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis vegetarinis karis iš tiesų reikalauja tik 30 minučių jūsų laiko. Gaminamas jis viename prikaistuvyje arba keptuvėje, tad visos virtuvės apversti aukštyn kojomis, kad gautum dubenėlį karšto viralo, neprireiks. Tai kvapnus, sodraus skonio troškinys, turtingas maistinėmis medžiagomis nuo geležies bei magnio iki vitamino B6 ar skaidulų. Taip pat tai puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis.

Lavašo lazanija

Lavašo lazanija 4 asm.

Paruoškite faršo padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną, sutrinkite česnaką, sutarkuokite morką. Pakepinkite viską keptuvėje, kol gražiai pagels. Sukrėskite į keptuvę faršą. Pagardinkite raudonėliais, bazilikais, pipirais, pagal skonį pasūdykite....
Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu

Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu 2 asm.

Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.   Avokadų sviestu ištepkite...
Aromatingi lavašų suktinukai su rikota

Aromatingi lavašų suktinukai su rikota 2 asm.

Dubenyje sumaišykite rikotą, parmezaną, trintus česnakus, pesto padažą ir smulkintas šviežių bazilikų šakeles. Lavašą padalykite į keturis ar šešis vienodo dydžio gabalėlius, kad pavyktų susukti suktinukus. Ant kiekvieno gabalėlio dėkite rikotos sū...
Turkiškas kebabas

Turkiškas kebabas 2 asm.

Mėsą supjaustykite juostelėmis. Įberkite druskos, aitriųjų paprikų ir valandai palikite marinuotis. Į grietinę dėkite sutraiškyto česnako ir masę gerai sumaišykite. Tiekite su lavašu ir daržovėmis. Receptą atsiuntė Lina M.
Vištienos kebabai

Vištienos kebabai 2 asm.

Vištienos filė supjaustykite smulkiais kubeliais. Ant jų užberkite druskos ir maltų aitriųjų paprikų Prieskonius gerai įminkykite į mėsą, uždenkite ir palikite 30 min. pasimarinuoti. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C laipsnių. Keptuvėje įkaitinkite...
Suktinukai su lašišomis

Suktinukai su lašišomis 5 asm.

Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai...
Šavarma

Šavarma 1 asm.

Vyras su skaitytojais dalijasi šavarmos receptu. Tai – vienas populiariausių patiekalų Viduriniuosiuose Rytuose.

Naminiai čipsai

Naminiai čipsai 4 asm.

Lavašą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Aptepkite lašeliu aliejaus. Kiekvieną gabalėlį pabarstykite druska (svarbu nepersistengti:) jos turi būti labai labai nedaug) ir smulkiais rozmarinais.  Dėkite ant kepimo popieriaus ir kepkite iki 180...
Lavašo traškučiai

Lavašo traškučiai 6 asm.

Lavašo lakštą plonai aptepkite majonezu, žirklėmis sukarpykite trikampėliais. Smulkiai sutarkuokite kietą brandintą sūrį. Dalį lavašo gabalėlių pabarstykite kmynais, kitus sezamais, dar kitus – tarkuotu sūriu arba prieskoninėmis žolelėmis. Jei mė...
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis

Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis 6 asm.

Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite. Paklokite ant stalo lavaš...
Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis

Įdarytas lavašas su saldžiosiomis paprikomis 2 asm.

1. Faršą iškepkite, pagardinkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir atvėsinkite. Majonezą sumaišykite su sūreliu ir smulkintu česnaku. 2. Lavašą ištepkite majonezo ir sūrelio mišiniu, ant viršaus suberkite faršą ir paskleiskite po visą lavašą....
Lašiša ir varškė lavaše

Lašiša ir varškė lavaše 4 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
Msachen. Vištiena, kepta lavaše

Msachen. Vištiena, kepta lavaše 4 asm.

1. Vištienos gabaliukus maždaug 10-15 minučių apkepinkite aliejuje. Baigdama kepti pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išimkite iš keptuvės.   2. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kuriame kepė vištiena, (jei reikia, į...
Suktinukai su kopūstais

Suktinukai su kopūstais 6 asm.

1. Kopūstą stambiai supjaustykite, šiek tiek pamaigykite rankomis, kad suminkštėtų, ir sumaišykite su nuplautais ir susmulkintais špinatų lapeliais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir suberkite nuvarvintas krevetes. 2. Iš aliejaus,...
Rytietiški ritinėliai su žalumynais

Rytietiški ritinėliai su žalumynais 4 asm.

1. Prieskonines žoleles, salierų stiebus ir špinatus gerai susmulkinkite, česnako skilteles sutrinkite, papriką susmulkinkite mažais gabalėliais. Brandintą sūrį sutarkuokite. Viską suberkite į indą ir gerai išmaišykite. 2. Lavašą per visą plotį...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką