Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Medus“ 23 puslapis

Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė

Ožkų pieno sūrio ir kriaušių užkandėlė 2 asm.

1. Itališkos duonos riekeles aptepkite aliejumi, iki traškumo pakepinkite orkaitėje ir įtrinkite perpjauta česnako skiltele. 2. Kriaušę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, tada supjaustykite nedideliais...
Špinatų ir šilauogių salotos

Špinatų ir šilauogių salotos 2 asm.

1. Gerai nuplaukite ir nuvarvinkite špinatus. Susmulkinkite sūrį ir graikinius riešutus. 2. Kriaušę nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 3. Šluotele suplakite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, įmaišykite šlakelį medaus, pasū...
Gervuogių kokteilis

Gervuogių kokteilis 3 asm.

Uogas perrinkite, nuplaukite ir nuvarvinkite. Jei norite, kad nesijaustų sėklyčių, prieš maišydama į kokteilį uogas pertrinkite per retą sietelį. Sudėkite produktus į maišytuvo indą ir suplakite didžiausiu greičiu.  
Gaivios vyšnių salotos

Gaivios vyšnių salotos 4 asm.

1. Iš medaus, garstyčių ir alyvuogių aliejaus sumaišykite padažą, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nuplaukite ir nuvarvinkite salotas. 3. Vyšnias supjaustykite puselėmis, išgliaudykite kauliukus. 4. Sūrį supjaustykite kubeliais,...
Kepti persikai

Kepti persikai 3 asm.

1. Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus. 2. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite. 3. Medų ištirpinkite vonelėje virš...
Veršiena su sezamais

Veršiena su sezamais 3 asm.

1. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabalėliais. 2. Dubenyje sumaišykite slyvų džemą, sojų padažą bei sezamų aliejų. Pagal skonį įberkite maltų...
Vištų šlaunelės su pankoliais

Vištų šlaunelės su pankoliais 3 asm.

1. Šlauneles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.   2. Citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. 3. Nuluptus česnakus sutrinkite specialia trintuve, šviežius...
Obuoliai su tešlos juostele

Obuoliai su tešlos juostele 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, nulupkite, vidų išgramdykite gremžtuku – turi būti vietos įdarui. 2. Medų išlydykite, plačiu teptuku patepkite juo obuolius, tada apibarstykite su cukrumi sumaišytu cinamonu. 3. Razinas nuplaukite, nusausinkite, apie...
Salotos apelsino puselėje

Salotos apelsino puselėje 4 asm.

1. Burokėlius supjaustykite griežinėliais, po vieną išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, apšlakstykite balzaminio padažo, citrinų sulčių ir aliejaus užpilu, pagardinkite prieskoniais ir, iki apskrus kaip traškučiai, kepkite orkaitėje....
Marinuoti agrastai

Marinuoti agrastai 10 asm.

Nuvalytus agrastus sudėti į sietelį ir perlieti verdančiu vandeniu. Sudėti į sterilizuotus stiklainius, užpilti verdančiu marinatu. Sandariai uždaryti, kai atvės, laikyti šaltai. Patarimas. Agrastus greičiausiai nuvalysi, uodegėles karpydama ž...
Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais

Vyšnių uogienė su medumi ir riešutais 10 asm.

1. Į puodą supilti vandenį, sudėti medų ir kaitinti, kol medus ištirps. Suberti vyšnias, susmulkintus riešutus ir virti, kol uogos iškils į paviršių. 2. Karštą uogienę supilstyti į stiklainius ir sandariai uždaryti.  
Balta nuga su riešutais

Balta nuga su riešutais 6 asm.

1. Riešutus nuplaukite, nuvarvinkite ir išdžiovinkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, atvėsinkite ir nulupkite luobeles. 2. Sukrėskite medų į puodą ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol jis iš permatomo virs matiniu, tik neleiskite užvirti....
Sumuštiniai su pikantiška jautiena

Sumuštiniai su pikantiška jautiena 2 asm.

1. Pirmiausiai pagaminkite marinatą: česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir išsukite su majonezu, garstyčiomis ir medumi. Palengva įmaišykite aliejų. 2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite skersai raumens maždaug 2 cm storio...
Sumuštinis su spanguolių džemu

Sumuštinis su spanguolių džemu 6 asm.

1. Duoną supjaustykite vidutinio dydžio riekutėmis, iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. 2. Varškę ir rikotą iki vientisos masės išsukite su grietinėle ir medumi, įmaišykite nutarkuotas citrinų žieveles, suberkite...
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai 4 asm.

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, supjaustykite griežinėliais, apliekite vynu ir palikite 15 minučių pastovėti. Išgriebusi gerai nuvarvinkite. 2. Medų sukrėskite į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį, į...
Rytietiškos daržovės su jautiena

Rytietiškos daržovės su jautiena 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, ryžių actu, gerai įtrinkite ir palikite pusvalandžiui pasimarinuoti, tada iškepkite kiniškoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. 2. Keptą...
Marinuotos lašišos

Marinuotos lašišos 5 asm.

1. Lašišų filė nuplaukite ir gerai nusausinkite. 2. Paruoškite marinatą: aitriosios paprikos gabalėlį susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Česnakų skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Apelsino sultis sumaišykite su austrių padažu,...
Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu

Salotos su mėlynuoju pelėsių sūriu 1 asm.

1. Salotas nuplaukite ir nusausinkite. 2. Į sausą keptuvę suberkite riešutus ir miltelinį cukrų. Kepinkite kelias minutes, kol riešutai karamelizuosis. Perdėkite juos į kitą indą. 3. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų ir alyvuogių aliejaus mišinį....
Gyvasis tortas

Gyvasis tortas 6 asm.

1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve. 2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus. 3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat...
Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos

Gaivios kopūstų, morkų ir cukinijų salotos 2 asm.

Visus salotų ingredientus suberkite į dubenį, apšlakstykite paruoštu užpilu ir... skanaus!
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką