Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Medus“ 25 puslapis

Tropinių vaisių sluoksniuotis

Tropinių vaisių sluoksniuotis 4 asm.

1. Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.  2. Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu. 3. Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą...
Ypatingieji traškučiai

Ypatingieji traškučiai 10 asm.

1. Visų rūšių dribsnius, džiovintas uogas ir riešutus sumaišykite viename dideliame dubenyje. 2. Sviestą išlydykite ir sumaišykite su medumi (kietą, susicukravusį medų prieš tai galima pakaitinti karšto vandens vonelėje). 3. Dvi dideles kepimo...
Karšti sumuštiniai

Karšti sumuštiniai 2 asm.

1. Šlaunelių mėsą paskleiskite ugniai atspariame inde ir gerokai paspauskite. Paviršių aptepkite garstyčių ir medaus mišiniu (porą šaukštų palikite sumuštiniams papuošti). 180°C karštumo orkaitėje kepkite 12–15 min. (įpjovus iš mėsos turi tekėti...
Medaus gira

Medaus gira 10 asm.

1. Į 4 l šalto virinto vandens sudėkite medų, griežinėliais supjaustytą citriną (nulupti nereikia), razinas, maišydami suberkite miltus, sudėkite mieles ir 24 val. palaikykite kambario temperatūroje. 2. Paskui į rūgstančią girą įpilkite dar 1 l š...
Elegantiškos agurkų salotos

Elegantiškos agurkų salotos 2 asm.

1. Agurkus pjaustykite išilgai kuo plonesnėmis ir kuo ilgesnėmis juostelėmis. 2. Salotų lapus, petražoles ir mėtas (kelis lapelius palikite papuošimui) kuo smulkiau sukapokite ir sumaišykite su sezamų sėklomis. 3. Iš aliejaus, citrinų sulčių ir...
Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais

Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais 2 asm.

1. Žiedinį kopūstą (apvirtą arba šviežią – kaip kam patinka) išskirstykite kuo mažesniais žiedynėliais. Atitinkamo dydžio kubeliais supjaustykite agurkus ir ridikėlius. 2. Salotas sluoksniuokite vienos porcijos salotinėse: iš pradžių agurkus,...
Agurkų salotos su pievagrybiais

Agurkų salotos su pievagrybiais 2 asm.

1. Salotų lapus suplėšykite, mangoldus ir bazilikus taip pat pasmulkinkite rankomis. Agurkus, ridikėlius ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais. 2. Viską sumaišykite viename inde, įpylę šaukštą aliejaus. Likusį aliejų sumaišykite su citrinų...
Sausi pusryčiai

Sausi pusryčiai 4 asm.

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, migdolus, kokoso drožles, moliūgų sėklas ir sezamų sėklas. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sukrėskite medų, suberkite cukrų, įmaišykite 2 šaukštus vandens, maišydama kaitinkite, kol ištirps cukraus...
Imbieriniai sausainukai

Imbieriniai sausainukai 8 asm.

1. Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska. 2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą,...
Vilkžuvės su imbierais ir cukinijomis

Vilkžuvės su imbierais ir cukinijomis 4 asm.

1. Žuvų gabaliukus (šaldytų atšildyti nereikia) pasūdykite, pabarstykite pipirais. 2. Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Imbierus smulkiai sutarkuokite ir sumaišykite su medumi, šaukštu citrinų sulčių ir žiupsneliu maltų kalendrų. Cukinijas su...
Veršienos vyniotinis

Veršienos vyniotinis 8 asm.

1. Nuplautą ir nusausintą mėsą įpjaukite vienoje vietoje taip, kad susidarytų erdvi kišenė. Česnakus sutrinkite su druska ir šiuo mišiniu įtrinkite mėsą iš visų pusių. 2. Paruoškite įdarą: smulkintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius, džiūvėsėlius,...
Vaisių salotos

Vaisių salotos 4 asm.

1. Jei naudosite žemės riešutus, trumpai pakepinkite juos orkaitėje, pašalinkite luobeles ir susmulkinkite. Razinas gerai nuplaukite ir palikite nusivarvėti. 2. Nulupkite apelsinus, padalykite skiltelėmis, perpjaukite perpus. Jei odelės labai...
Sumuštiniai su keptais burokėliais

Sumuštiniai su keptais burokėliais 8 asm.

1. Burokėlius nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite kepimo skardoje. 2. Nedideliame indelyje sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, čiobrelius, kmynus, smulkintus  česnakus, gautu padažu apšlakstykite burokėlius ir kepkite juos...
Riešutų pyragas

Riešutų pyragas 6 asm.

Skardą išklokite kepimo popieriumi, paskleiskite riešutus ir 5 min. paskrudinkite orkaitėje. Ant stalo suberkite miltus, cukrų ir druską, sudėkite kubeliais pjaustytus riebalus. Sukapokite viską peiliu, kad susidarytų biri masė. Sustumkite į krūvą,...
Salotos su krevetėmis

Salotos su krevetėmis 2 asm.

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. 2. Aitriąją papriką susmulkinkite. 3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite...
Gruzdinti bananai

Gruzdinti bananai 4 asm.

1. Paruoškite gruzdinimo tešlą: kiaušinio trynį ištrinkite su cukrumi, supilkite grietinėlę, suberkite miltus ir maišykite, kol susidarys lygi tešla. 2. Kiaušinio baltymą suplakite iki standumo, geriausia elektriniu plakikliu, įmaišykite į tešlą....
Marinuoti baklažanai

Marinuoti baklažanai 3 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir sudėkite į karščiui atsparų kiaurasamtį. 2. Salierus nuplaukite, padalykite į kelias dalis, sudėkite į kiaurasamtį. 3. Kiaurasamtį su daržovėmis pakabinkite virš puodo su verdančiu...
Egzotiškos salotos

Egzotiškos salotos 2 asm.

1. Ananasą nuplaukite, perpjaukite per pusę, nulupkite žievę ir supjaustykite nedideliais kubeliais. 2. Mangą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais. 3. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite...
Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis

Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis 2 asm.

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. 2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite plokščiame dubenyje, sumeskite krevetes ir bent 3 val. pamarinuokite. Tada išgriebkite iš marinato, nuvarvinkite ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus, bet jokiu...
Rytietiška vištiena

Rytietiška vištiena 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, sudėkite į indą, užberkite cukraus, užpilkite tamsiu sojų padažu ir apšlakstykite ryžių actu. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite apie 15 min. 2. Paruoškite...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius