Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Medus“ 4 puslapis

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai 6 asm.

Siūlome minkštų, aromatingų meduolinių sausainių su kristalizuoto imbiero gabaliukais receptą.

Puri speltų miltų duona

Puri speltų miltų duona 6 asm.

Siūlome išsikepti purios „brioche“ duonos, tačiau atiduodame ir duoklę sveikai mitybai – kepsime ją iš speltų miltų.

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu

Morkų ir riešutų tortas su rikotos kremu 12 asm.

Renata Ničajienė ( sezoninėvirtuvė.lt): Kviečiu išbandyti gardų sezoninį skanumyną su morkomis. Visi jo ragavę manęs tik ir klausinėjo „ar jis tikrai be kvietinių miltų?“, „o jo kremui iš tiesų nenaudojai sviesto, cukraus ar plaktos grietinėlės?“. Ne, šiam pyragui tikrai nenaudojau aukščiau išvardintų ingredientų, bet už tai bėriau maltų migdolų, puskilį tarkuotų morkų, pyliau tyro alyvuogių aliejaus, o kremą išsukau iš rikotos ir šviežio medaus.

Keksas su moliūgais, medumi ir migdolais

Keksas su moliūgais, medumi ir migdolais 8 asm.

Atėjus moliūgų valgymo sezonui siūlome išsikepti pasakišką – saldų, drėgną, burnoje tirpstantį – keksą su trupučiu moliūgo, kuriam papildomų akcentų suteikia razinos ir kepinti migdolai. Jo receptu knygoje „Sweet“ dalijasi šefas Yotamas Ottolenghi.

Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis ir vytintu kumpiu

Kiaulienos kepsnys su džiovintomis slyvomis ir vytintu kumpiu 6 asm.

Su kepsniu paprastai nebūna daug vargo, o pamaitinti juo galima nemažą šeimyną ar bičiulių būrį. Tereikia nusipirkti kokybiškos mėsos, parinkti porą priedų, o kol kepsnys kepa, paruošti tinkančių salotų. Šįkart mūsų siūlomas receptas su kiauliena itin paprastas, tačiau skonis maloniai nustebins.

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Minkštutėlis, medumi kvepiantis obuolių pyragas

Minkštutėlis, medumi kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

Ir kokiems tik kepiniams nenaudojame medaus – nuo medaus torto ir meduolių iki prancūziškų madlenų ar granolos. Rudenį, kai obuolių tiek daug, verta medumi paskaninti obuolių pyragą – tikrai nustebsite, kokių puikių skonio ir aromato natų jis suteikia!

Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas

Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas 6 asm.

Rudenį, kai karaliauja obuoliai, ir kai savaitgalį turime kiek daugiau laiko, verta išsikepti paprastutį, tačiau gardų apkepą iš avižinių dribsnių, obuolių ir kelių kitų priedų. Jis pakvėpins namus, pasotins ir nuteiks gerai dienai.

Minkštas ir drėgnas medaus pyragas

Minkštas ir drėgnas medaus pyragas 10 asm.

Šis pyragas nepareikalaus didelės meistrystės, tik nemažai ingredientų, taip pat ir medaus, tačiau nors kartą išsikepkite ir suprasite, koks turi būti tikras medaus pyragas!

Šaltalankių granita

Šaltalankių granita 4 asm.

Šaltalankiai – ypatingi ir turimomis naudingomis medžiagomis, ir nepakartojamu skoniu. Jūsų dėmesiui receptas, kurį savo knygoje „Natūraliai saldu“ pateikia „Feed My Sister“ tinklaraštininkės Asta ir Rūta.

Svarainių arbata

Svarainių arbata 1 asm.

Itin greitai paruošiamas karštas gėrimas su lietuviška citrina vadinamais svarainiais sušildys sušalusius ir pradžiugins švelniai pikantišku skoniu.

Šokoladainis su moliūgais

Šokoladainis su moliūgais 6 asm.

Itin greitai paruošiamas skanus kepinys, kurį prireikus nesunkiai iškepsite net darbo dienos vakarą. 

Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu

Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu 4 asm.

Šį nekasdienį, šventei tinkantį patiekalą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė šefas Gian Luca Demarco.

Granola su džiovintomis spanguolėmis

Granola su džiovintomis spanguolėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Dideliame dubenyje išmaišykite avižas, kviečių grūdų gemalus, graikinius riešutus ir džiovintas spanguoles. 3. Atskirame dubenyje išmaišykite aliejų, medų ir cinamoną. 4. Sausus ingredientus užpilkite...
Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis

Sveikuoliška granola su riešutais ir sėklomis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir didelę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. 2. Tuomet dubenyje sumaišykite avižas, riešutus, sėklas, druską ir cinamoną. Ten supilkite aliejų, medų ir gerai išmaišykite. Supilkite paruoštą granolos miš...
Kepta „suplyšusi“ duona su sūriu, obuoliais ir medumi

Kepta „suplyšusi“ duona su sūriu, obuoliais ir medumi 6 asm.

Seniai žinoma, kad skaniausiems užkandžiams dažnai tereikia vos kelių produktų, o jų paruošimas – itin paprastas. Jokia išimtis ir ši „suplyšusi“ duona!

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais

Kuskusas su figomis ir keptais obuoliais 4 asm.

Galite valgyti kaip užkandį arba patiekti prie bet kokios paukštienos, tikrai patiks!

Užsisakykite 15min naujienlaiškius