Dabar populiaru
15min ŽIŪRĖK

Receptai pagal ingredientą „Mėsa“

Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė

Olivjė salotos, arba įmantresnė bulvių mišrainė 2 asm.

Nuo seno bulvių mišrainė, dar kitaip vadinamos naminės salotos, yra mėgstama beveik visų. Jos dažnai valgomos tiek prie pagrindinių patiekalų, tiek kaip pats pagrindinis patiekalas

 

Turkiškai įdaryti ankštiniai pipirai

Turkiškai įdaryti ankštiniai pipirai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Dažnas yra ragavęs tokio patiekalo. Ar tai būtų įdaryti ankštiniai pipirai, ar pagal įdaro skonį panašūs mūsų balandėliai. Įdomu pasirodė tai, kad į mėsos įdarą dedami pomidorai. Lietuvoje pomidorai kartais dedami į tą patį puodą su balandėliais. Tai suteikia skoniui švelnios rūgšties. Siūlau pabandyti!

Baracko Obamos išgarsinti Indonezijos kukuliai „bakso“

Baracko Obamos išgarsinti Indonezijos kukuliai „bakso“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Indonezijoje itin populiarus patiekalas bakso. Tai – mėsos kukuliai, patiekiami su įvairiais garnyrais ir padažais. Valgyti tinka ir kaip sriubą, ir kaip antrąjį patiekalą. Bakso itin išpopuliarėjo pasaulyje po JAV prezidento Baracko Obamos vizito į Indoneziją 2010 metais. 

Šašlykai su mineraliniu vandeniu

Šašlykai su mineraliniu vandeniu 6 asm.

Supjaustykite mėsą gabalėliais ir sudėkite į indą. Išspauskite sultis iš didelės citrinos, trintuvu sutrinkite 3 svogūnus iki vientisos masės ir viską gerai sumaišykite. Gautą masę supilkite ant šašlykų ir gerai permaišykite rankomis. Tuomet...
Šašlykai meduje

Šašlykai meduje 6 asm.

Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Sumaišykite medų, balzaminį actą, aliejų, šviežiai maltus juoduosius pipirus, česnaką iki vientisos masės. Gautu marinatu užpilkite mėsą, gerai išmaišykite ir palikite marinuotis....
Itin greiti šašlykai su pomidorų sultimis

Itin greiti šašlykai su pomidorų sultimis 6 asm.

Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą. Pomidorų sultis sumaišykite su aitriosios raudonosios paprikos milteliais, 1 trintuvėje trintu svogūnu bei 3 česnakų skiltelėmis. Gautu marinatu pagardinkite mėsą ir palikite...
Šašlykai azijietiškame marinate

Šašlykai azijietiškame marinate 6 asm.

Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais ir sudėkite į indą.  Trintuve sutrinkite ir sumaišykite petražoles, sojų padažą, medų, augalinį aliejų, česnaką, ryžių actą iki vientisos masės.  Mėsą užpilkite gautu marinatu ir uždenkite plėvele....
Šašlykai granatų sulčių marinate

Šašlykai granatų sulčių marinate 6 asm.

Supjaustykite mėsą vidutinio dydžio gabaliukais, svogūnus – žiedais, prieskonius sutrinkite trintuvėje. Mėsą sudėkite į indą, suberkite prieskonius ir svogūnus bei viską gerai permaišykite. Supilkite į mėsą granatų sultis ir gerai viską permaišykite,...
Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis

Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite aliejumi. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išminkykite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite...
Naminės „Olivjė“ salotos

Naminės „Olivjė“ salotos 2 asm.

Šios mišrainės variantų pasaulyje daugybė. Kitose šalyse jos dar vadinamos rusiškomis salotomis. Na, o mes, lietuviai, jas vadiname tiesiog balta mišraine. Štai dar viena „Olivje“ mišrainės variacija.

Mėsos ir bulvių kotletai

Mėsos ir bulvių kotletai 2 asm.

Bulves smulkiai sutarkuokite. Sudėkite mėsą. Įberkite druskos, aitriųjų pipirų. Įmuškite kiaušinį. Išminkykite tešlą ir suformuokite kotletus. Apkepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių – kotletai turi būti dailiai apskrudę. Receptą...
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru

Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru 4 asm.

Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti). Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio. Kepkite...
Keptos bulvės įdarytos faršu

Keptos bulvės įdarytos faršu 4 asm.

Bulves nulupkite, perpjaukite per vidurį ir išskobkite vidų. Maltą mėsą sumaišykite su kiaušiniu, džiuvėsėliais, prieskoniais, smulkintu svogūnu, pasūdykite. Išskobtas bulvių puseles pabarstykite bulvių prieskoniais su žolelėmis ir paruoštu mėsos...
Šavarma

Šavarma 1 asm.

Vyras su skaitytojais dalijasi šavarmos receptu. Tai – vienas populiariausių patiekalų Viduriniuosiuose Rytuose.

„Biryani“ troškinys

„Biryani“ troškinys 10 asm.

Adilui labiausiai patinka „Biryaani“, tad šio patiekalo receptu ir dalijasi.

Armėniški balandėliai (dolma)

Armėniški balandėliai (dolma) 6 asm.

Visus faršui skirtus produktus gerai suminkykite (minkykite tol, kol vanduo susigers). Vynuogių lapus, pašalinus lapkočius, maždaug pusvalandį mirkykite šiltame vandenyje. Faršo rutuliuką dėkite ant šiurkščiosios nusausinto lapo pusės ir...
Mamos mėsos konservai

Mamos mėsos konservai 6 asm.

Mėsą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, ištrinkite druska ir pipirais, pabarstykite susmulkintais laurų lapeliais. Sugrūskite į stiklainius taip, kad neliktų oro tarpų. Maždaug du centimetrus iki viršaus palikite. Pridenkite dangteliais ir dė...
Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis

Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis 4 asm.

Aitrųjį pipirą ir papriką smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, įberkite prieskonių, smulkintų petražolių, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite. Drėgnomis rankomis iš faršo formuokite nedidelius kamuoliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir...
Maltos mėsos guliašas

Maltos mėsos guliašas 6 asm.

Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui...
Švediški kotletukai

Švediški kotletukai 4 asm.

Maltą mėsą sudėkite į dubenį ir pagardinkite druska bei pipirais. Sutarkuokite bulves, dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį ir viską sudėkite į faršą. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite į faršą. Įpilkite šaukštą vandens, sudėkite burokėlius ir gerai...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką