Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Mielės“

Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis

Mieliniai pyragėliai su dešrelėmis 6 asm.

Kartais prisiminti senuosius patiekalus visai smagu, vienas tokių – mieliniai pyragėliai su dešrelėmis. Tikrai patiks ir šiuolaikiniams vaikams, skirkite laiko, iškepkite ir pamatysite! O dešreles galite išsirinkti žymiai kokybiškesnes nei „anais laikais“.

Gardūs ir purūs mieliniai blynai su obuoliais

Gardūs ir purūs mieliniai blynai su obuoliais 4 asm.

Nors blynai vadinami vienu iš greitų naminių patiekalų, mieliniams tai negalioja – kol tokių blynų tešla pakils, teks luktelėti. Tačiau tą laukimą atpirks rezultatas, nes rūgštesniais obuoliais pagardinti, cukraus pudra pabarstyti (kartais tikrai galima!) blynai nepaprastai gardūs!

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku 4 asm.

Jei su pica reikalai aiškūs, gal metas išsikepti iš Italijos kilusios „focaccios“? Galbūt nustebsite, tačiau nuostabią ją paruošite su mūsų taip mėgstamomis bulvėmis – jų reikės ir tešlai, ir viršui pagardinti. Puikaus kepinio receptu dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Mielinė plikyta boba

Mielinė plikyta boba 8 asm.

Purus ir kvapnus mielinis kepinys, puikiai tiksiantis ir savaitgaliui, ir pasiimti į svečius ar švenčiant kokią nors šventę. 

 

Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena

Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena 4 asm.

Šį nesaldų proginį pyragą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė „Piestro“ kepykla.

Greita duona su rozmarinais ir sezamo sėklomis

Greita duona su rozmarinais ir sezamo sėklomis 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios duonios kilmė – itališka. Panaši ji į fokačiją (it. – focaccia): plokščia, tarsi picos pagrindas, pagardinta Viduržemio jūros regiono prieskoniais. Tinka prie visko – ir kaip užkandis prie vyno, ir prie salotų ir valgyti ją dar šiltą be nieko tiesiog skanu.

Kūčiukai be gliuteno

Kūčiukai be gliuteno 6 asm.

Šių begliutenių kūčiukų receptą pristato knygos knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė Kristina Pozingytė. 

 

„Pagerinti“ kūčiukai

„Pagerinti“ kūčiukai 6 asm.

Šie „pagerinti“ kūčiukai pasninko reikalavimų neatitinka, yra kiek minkštesni, saldesni ir ne taip greitai sužiedėjantys, kaip jų giminaičiai be sviesto, pieno ir kiaušinių. Kepkite šiuos kūčiukus, jei norite jais mėgautis kaip mažais desertiniais kepinukais.  

 

Tradiciniai kūčiukai

Tradiciniai kūčiukai 6 asm.

Šie „liesi“ kūčiukai kepami be gyvulinių riebalų, pieno ir kiaušinių, tad atitinka visus pasninko reikalavimus.

Angliškos karštos mielinės kryžiaus bandelės

Angliškos karštos mielinės kryžiaus bandelės 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tradiciškai Didįjį penktadienį iškeptos kryžiaus bandelės siejamos su daugybe papročių ir prietarų – jos neva negenda, jas jūreiviai imdavo į tolimus plaukiojimus, kad laivai nesudužtų, jos apsaugodavo namus nuo gaisro, o sergančiam gabalėlis šios bandelės padėdavo išgyti.

Vieno šios bandelės recepto nėra. Jūs taip pat galite susikurti savo skonį – pasirinkite, ką dėsite į mielinę tešlą.

Saldus ir purus bulgariškas Velykų pyragas kozunakas

Saldus ir purus bulgariškas Velykų pyragas kozunakas 12 asm.

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Kozunakas – neatsiejamas bulgariškų Velykų atributas. Minkštas, purus, saldus pyragas, prekybos centruose pasirodantis gerokai prieš Velykas. 

Mielinis suktinis su uogiene

Mielinis suktinis su uogiene 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Man regis, jog mielinė tešla yra apipinta mitais ir daug kas jos bijo. Ne kartą girdėjau tokius žodžius: „man mielinė tešla neišeina“, „mėgstu mielinius pyragus, bet jų nekepu, nemoku“. Patikėkite manimi, mielinė tešla nėra tokia sudėtinga. Pabandykite ir jums pavyks!

Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais

Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais 6 asm.

Kaip kepama nuo senovės Romos laikų kepama itališka fokačija (focaccia), laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo šefas italas Gian Luca Demarco. Dabar šios duonos galite išsikepti ir jūs.

Gardūs mieliniai blynai

Gardūs mieliniai blynai 4 asm.

Milelinių blynų tešlos kildinimas – svarbus momentas, nes jei tešla nebus pakankamai iškilusi, blynai nebus tokie minkšti ir purūs. Tačiau jei perkildinsite tešlą, blynuose jausite mielių kartumą, o kartu jie neteks ir dalies saldumo, nes mielės „suvalgys“ visą cukrų. Todėl geriausia blynus kepti tada, kai tešla padvigubės. Jei planuojate blynus kepti, pavyzdžiui, pusryčiams, paruoštą tešlą pernakt laikykite šaldytuve

Mieliniai blynai be gliuteno

Mieliniai blynai be gliuteno 4 asm.

1. Užmerkite didelę saują razinų šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui. 2. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Tuomet supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomus šaukštus cukraus, viską išmaišykite....
Purus ir minkštas močiutės ragaišis su buvių koše

Purus ir minkštas močiutės ragaišis su buvių koše 8 asm.

Krosnys iš daugelio šiuolaikinių namų išgaravo, tačiau puikaus ragaišio galima išsikepti ir orkaitėje. Šis, mūsų siūlomas, ypatingas dar ir savo tekstūra, skaniu drėgnumu – viskas dėl į tešlą dedamos bulvių košės.

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Pasigaminkime rusiškų pyragėlių su raugintais kopūstais ir grybais. Man regis tai visai geras Rusijos kulinarinio paveldo patiekalas.

Morkų pica

Morkų pica 4 asm.

Nors pica nėra laikoma pusryčių patiekalu, tačiau, radus tinkamus ingredientus, ji puikiai tiks ir rytui. Pusryčiams galite pasigaminti ne tik skanios, bet ir sveikos picos iš morkų. Pakeiskite klasikinius ingredientus šiomis daržovėmis ir būsite nustebinti rezultatu. 

Žymės: morkos, pica, morka
Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu

Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tas kvapas namuose… Tas kepamų šviežių bandelių su cinamonu kvapas… Vien dėl jo verta imtis šio tikrai nesudėtingo proceso. Vien dėl to minkštučio kepinio, kuris, užgertas puodeliu aromatingos kavos, net niūriausią rudenišką dieną padaro saulėta ir šviesia… Beje, šiose bandelėse dalį miltų tešloje pakeisite trintų moliūgų koše, tad rytinis pasilepinimas bus (beveik) be nuodėmės.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką