Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Mielės“ 2 puslapis

Angliškos karštos mielinės kryžiaus bandelės

Angliškos karštos mielinės kryžiaus bandelės 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tradiciškai Didįjį penktadienį iškeptos kryžiaus bandelės siejamos su daugybe papročių ir prietarų – jos neva negenda, jas jūreiviai imdavo į tolimus plaukiojimus, kad laivai nesudužtų, jos apsaugodavo namus nuo gaisro, o sergančiam gabalėlis šios bandelės padėdavo išgyti.

Vieno šios bandelės recepto nėra. Jūs taip pat galite susikurti savo skonį – pasirinkite, ką dėsite į mielinę tešlą.

Saldus ir purus bulgariškas Velykų pyragas kozunakas

Saldus ir purus bulgariškas Velykų pyragas kozunakas 12 asm.

Virginija Pupeikytė-Dzhumerova (Tekstoranas): Kozunakas – neatsiejamas bulgariškų Velykų atributas. Minkštas, purus, saldus pyragas, prekybos centruose pasirodantis gerokai prieš Velykas. 

Mielinis suktinis su uogiene

Mielinis suktinis su uogiene 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Man regis, jog mielinė tešla yra apipinta mitais ir daug kas jos bijo. Ne kartą girdėjau tokius žodžius: „man mielinė tešla neišeina“, „mėgstu mielinius pyragus, bet jų nekepu, nemoku“. Patikėkite manimi, mielinė tešla nėra tokia sudėtinga. Pabandykite ir jums pavyks!

Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais

Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais 6 asm.

Kaip kepama nuo senovės Romos laikų kepama itališka fokačija (focaccia), laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo šefas italas Gian Luca Demarco. Dabar šios duonos galite išsikepti ir jūs.

Gardūs mieliniai blynai

Gardūs mieliniai blynai 4 asm.

Milelinių blynų tešlos kildinimas – svarbus momentas, nes jei tešla nebus pakankamai iškilusi, blynai nebus tokie minkšti ir purūs. Tačiau jei perkildinsite tešlą, blynuose jausite mielių kartumą, o kartu jie neteks ir dalies saldumo, nes mielės „suvalgys“ visą cukrų. Todėl geriausia blynus kepti tada, kai tešla padvigubės. Jei planuojate blynus kepti, pavyzdžiui, pusryčiams, paruoštą tešlą pernakt laikykite šaldytuve

Mieliniai blynai be gliuteno

Mieliniai blynai be gliuteno 4 asm.

1. Užmerkite didelę saują razinų šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui. 2. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Tuomet supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomus šaukštus cukraus, viską išmaišykite....
Purus ir minkštas močiutės ragaišis su buvių koše

Purus ir minkštas močiutės ragaišis su buvių koše 8 asm.

Krosnys iš daugelio šiuolaikinių namų išgaravo, tačiau puikaus ragaišio galima išsikepti ir orkaitėje. Šis, mūsų siūlomas, ypatingas dar ir savo tekstūra, skaniu drėgnumu – viskas dėl į tešlą dedamos bulvių košės.

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais

Rusiški pyragėliai su raugintais kopūstais ir grybais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Pasigaminkime rusiškų pyragėlių su raugintais kopūstais ir grybais. Man regis tai visai geras Rusijos kulinarinio paveldo patiekalas.

Morkų pica

Morkų pica 4 asm.

Nors pica nėra laikoma pusryčių patiekalu, tačiau, radus tinkamus ingredientus, ji puikiai tiks ir rytui. Pusryčiams galite pasigaminti ne tik skanios, bet ir sveikos picos iš morkų. Pakeiskite klasikinius ingredientus šiomis daržovėmis ir būsite nustebinti rezultatu. 

Žymės: morkos, pica, morka
Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu

Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tas kvapas namuose… Tas kepamų šviežių bandelių su cinamonu kvapas… Vien dėl jo verta imtis šio tikrai nesudėtingo proceso. Vien dėl to minkštučio kepinio, kuris, užgertas puodeliu aromatingos kavos, net niūriausią rudenišką dieną padaro saulėta ir šviesia… Beje, šiose bandelėse dalį miltų tešloje pakeisite trintų moliūgų koše, tad rytinis pasilepinimas bus (beveik) be nuodėmės.

Imbierinis alus

Imbierinis alus 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nors tiksliau būtų sakyti „imbierinis elis“. O gal vis dėlto alus? Iš esmės tai tas pats gėrimas ir jį nesudėtinga pasigaminti namų sąlygomis. Tikrai gausite daug imbiero skonio. Tik turite atsiminti, kad fermentuojamas šis gėrimas gamina burbulus ir yra linkęs išsiveržti iš indo. Todėl kiekvieną dieną, kol alus fermentuojasi, reikėtų primažinti slėgį – atidaryti indą ir vėl jį uždaryti. Kitaip galite sulaukti nedidelio sprogimo ir nepageidautinos namų valymo prievolės.

Mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu

Mielinės susuktos bandelės su obuoliais ir šokoladu 6 asm.

Nuostabiai atrodančios, gardžiai kvepiančios, minkštutės mielinės bandelės su obuoliais ir šokolado lašeliais pavergs visus, įsitikinkite!

Mielinis slyvų pyragas su riešutais

Mielinis slyvų pyragas su riešutais 10 asm.

Šis mielinis kepinys tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti sudėtingas, o iš tiesų – nieko panašaus! Galų gale, mielinės tešlos pagrindo, slyvų rūgštelės, saldžių trupinių ir traškių riešutų derinys atperka visas pastangas. Nuostabus kepinys, įsitikinkite!

Brokolių mirkalas su čiobrelių lavašais

Brokolių mirkalas su čiobrelių lavašais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Štai jums dar vienas būdas, kaip suvartoti brokolius. Šio „dipo“ spalva nepakartojama – skaisčiai žalia. Jis patiekiamas šiltas, skirtingai nei kiti mirkalai. Jis tinka kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą, taip pat – kaip garnyras.

Naminės mėsainių ar sumuštinių bandelės

Naminės mėsainių ar sumuštinių bandelės 8 asm.

Duonos sumuštiniams ar bandelių mėsainiams nesunku nusipirkti, tačiau niekas neprilygs ką tik iš orkaitės ištrauktoms, namuose keptoms bandelėms. Šis mielinis kepinys, kurio sudėtyje yra šiek tiek bulvių košės, išskirtinis ir savo skoniu, ir švelnia tekstūra. Naudokite sumuštiniams, mėsainiams, žinoma, dar šiltos bandelės skanios ir vienos. Jų tešlą galite pasiruošti net iš vakaro.

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu 4 asm.

Kartais nesinori nei saldžių pyragų, nei sausainių, o visa parduotuvėse siūloma duona išragauta. Kai visu smarkumu sužaliuoja gamta ir pats metas piknikams, galima išsikepti nesaldžių duonelių traškia plutele su naminiu pesto padažu. Atrodo puikiai, skonis tobulas ir nieko ypač sudėtingo!

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu 6 asm.

Šie nesaldūs rageliai nuostabūs: minkšti, švelniai sviestiniai, pagardinti sezamo sėklomis.

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba 8 asm.

Išsikepkite Velykų bobą pagal Ewos Wołkanowskos-Kołodziej receptą. Šiuo metu Varšuvoje gyvenanti vilnietė yra išleidusi bendrą savo ir šviesios atminties mamos Genowefos Wołkanowskos kūrinį – istorijų ir receptų knygą „Wilno. Rodzinna historia smaków“ (liet. „Vilnius. Šeimos skonių istorija“).

Velykų bandelės su kryžiumi

Velykų bandelės su kryžiumi 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Prieskoniais, džiovintomis spanguolėmis arba razinomis bei apelsinų cukatais pagardintos bandelės tokios minkštos ir gardžios, kad, vieną paragavus, sunku sustoti smaližiavus… Sakoma, kad šias bandeles puošti kryžiumi sugalvojo graikai, o anglų šeimininkės vieną bandelę pakabindavo palubėje virtuvėje, kad ši visus metus saugotų namus nuo gaisrų. Skaniausios bandelės dar šiltos, tik ką iškeptos, su minkštu sviestu ir mėgstama namine uogiene. Norėdami atšviežinti bandeles rytojaus dieną, įdėkite trumpam į įkaitintą orkaitę.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką