-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Receptai pagal ingredientą „Mielės“ 4 puslapis

Mielinis slyvų pyragas su riešutais

Mielinis slyvų pyragas su riešutais 10 asm.

Šis mielinis kepinys tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti sudėtingas, o iš tiesų – nieko panašaus! Galų gale, mielinės tešlos pagrindo, slyvų rūgštelės, saldžių trupinių ir traškių riešutų derinys atperka visas pastangas. Nuostabus kepinys, įsitikinkite!

Brokolių mirkalas su čiobrelių lavašais

Brokolių mirkalas su čiobrelių lavašais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Štai jums dar vienas būdas, kaip suvartoti brokolius. Šio „dipo“ spalva nepakartojama – skaisčiai žalia. Jis patiekiamas šiltas, skirtingai nei kiti mirkalai. Jis tinka kaip užkandis prieš pagrindinį patiekalą, taip pat – kaip garnyras.

Naminės mėsainių ar sumuštinių bandelės

Naminės mėsainių ar sumuštinių bandelės 8 asm.

Duonos sumuštiniams ar bandelių mėsainiams nesunku nusipirkti, tačiau niekas neprilygs ką tik iš orkaitės ištrauktoms, namuose keptoms bandelėms. Šis mielinis kepinys, kurio sudėtyje yra šiek tiek bulvių košės, išskirtinis ir savo skoniu, ir švelnia tekstūra. Naudokite sumuštiniams, mėsainiams, žinoma, dar šiltos bandelės skanios ir vienos. Jų tešlą galite pasiruošti net iš vakaro.

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu

Itališkos focaccia duonelės su pesto padažu 4 asm.

Kartais nesinori nei saldžių pyragų, nei sausainių, o visa parduotuvėse siūloma duona išragauta. Kai visu smarkumu sužaliuoja gamta ir pats metas piknikams, galima išsikepti nesaldžių duonelių traškia plutele su naminiu pesto padažu. Atrodo puikiai, skonis tobulas ir nieko ypač sudėtingo!

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu

Minkštutėliai mieliniai rageliai su sezamu 6 asm.

Šie nesaldūs rageliai nuostabūs: minkšti, švelniai sviestiniai, pagardinti sezamo sėklomis.

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba

Puošnus mielinis pyragas Velykų boba 8 asm.

Išsikepkite Velykų bobą pagal Ewos Wołkanowskos-Kołodziej receptą. Šiuo metu Varšuvoje gyvenanti vilnietė yra išleidusi bendrą savo ir šviesios atminties mamos Genowefos Wołkanowskos kūrinį – istorijų ir receptų knygą „Wilno. Rodzinna historia smaków“ (liet. „Vilnius. Šeimos skonių istorija“).

Velykų bandelės su kryžiumi

Velykų bandelės su kryžiumi 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Prieskoniais, džiovintomis spanguolėmis arba razinomis bei apelsinų cukatais pagardintos bandelės tokios minkštos ir gardžios, kad, vieną paragavus, sunku sustoti smaližiavus… Sakoma, kad šias bandeles puošti kryžiumi sugalvojo graikai, o anglų šeimininkės vieną bandelę pakabindavo palubėje virtuvėje, kad ši visus metus saugotų namus nuo gaisrų. Skaniausios bandelės dar šiltos, tik ką iškeptos, su minkštu sviestu ir mėgstama namine uogiene. Norėdami atšviežinti bandeles rytojaus dieną, įdėkite trumpam į įkaitintą orkaitę.

Naminė duonos gira

Naminė duonos gira 10 asm.

Vieniems gira – prisiminimuose likusios geltonos statinės ant ratų, kitiems – saldus gėrimas plastikiniame butelyje, tretiems – ąsotis ant šventinio stalo. Pastariesiems ir skirtas šis receptas.

Purios mielinės pynutės

Purios mielinės pynutės 4 asm.

Šios mielinės pynutės ne tik puikiai atrodo, bet ir yra purios, nesausos, o visa paslaptis ta, kad į jų tešlą dedama varškės, kuri ir paverčia auksiškai paskrudusias pynutes tokiomis skaniomis.

Klasikinis naminis picos padas

Klasikinis naminis picos padas 2 asm.

Miltai – picos pado pagrindų pagrindas, juos rinkitės geros kokybės smulkius kvietinius, jei patinka, galite išbandyti ir viso grūdo. Mieles rekomenduojame šviežias, vandenį naudokite drungną (kitaip – vasarošiltį), cukrus reikalingas mielėms prabudinti, o aliejų į tešlą įminkykite pačioje pabaigoje.

Itališkas šventinis pyragas Pan di Natale

Itališkas šventinis pyragas Pan di Natale 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Itališkas kalėdinis pyragas „Panetonne“ yra neatsiejama itališkų Kalėdų dalis. Šis pyragas ypatingas ne tik savo gamyba (gaminamas jis kelias paras), bet ir galiojimo laiku. Skaniausias jis jau „subrendęs“ t.y. praėjus ne mažiau kaip mėnesiui nuo pagaminimo. Jums pateikiame kiek paprastesnį, bet ne mažiau skanų šio pyrago variantą. Gardinti pyragą galite bet kuo – šokoladu, įvairiu glaistu, vaisiais it kitais skanėstais.“

Šventinis pyragas „Kalėdų boba“

Šventinis pyragas „Kalėdų boba“ 6 asm.

Rasa Martens: „Visai kaip be žąsies, taip ir be pyragų per Kalėdas nė žingsnio. Vokiečiai švenčių metu kepa gausybę pyragų, sausainių, keksų. Mūsų šeima po vakarienės jaukiai įsitaiso priešais židinį, išpakuoja dovanas, geria arbatą ir valgo šį pyragą. Galbūt todėl, „Kalėdų boba“ man taip ir patinka“.

Gruziniškas chačapuris – pyragas

Gruziniškas chačapuris – pyragas 2 asm.

Šorena Džaniašvili: „Chačapuris man kelia šiltas emocijas, nes primena jaukius namus, mamos virtuvę ir iš jos sklindantį pyrago kvapą.  Gruzijoje gaminant šį patiekalą naudojama daug skirtingų sūrių, kadangi mes, gruzinai, labai juos mėgstame, ir daugelį patiekalų gardiname įvairiomis jo rūšimis. Chačapurio Lietuvoje dar neteko gaminti, tačiau grįžus į Tbilisį nei viena diena nepraeina be šio skanėsto. Jeigu galėčiau, aš jį valgyčiau kasdien.“

Bandelės burgeriams

Bandelės burgeriams 10 asm.

Mieles sumaišome su šiltu vandeniu ir cukrumi, paliekame kelioms minutėms cukrui ištirpti ir masei suputoti. Atskirame inde suplakame kiaušinį, sumaišome jį su druska, pienu, aliejumi. Visą šią masę supilame į mielių mišinį, gerai sumaišome....
Prieskoninė duonelė prie kiaušinių

Prieskoninė duonelė prie kiaušinių 6 asm.

Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, suberkite cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite 15 min. Po truputį išsijokite miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatykite valandai šiltai pailsėti.  Įdarui: sukapokite...
Velykų duona su džiovintais vaisiais

Velykų duona su džiovintais vaisiais 4 asm.

Razinas užilkite romu ir palikite per naktį. Mieles su cukrumi ištirpinkite šiltame piene ir palikite pastovėti 10 minučių. Sausoje keptuvėje pakepinkite migdolų plokšteles. Kiaušinius lengvai išplakite ir supilkite į pieną. Dalimis suberkite iš...
Velykų boba

Velykų boba 4 asm.

Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų.  Pašildykite pieną. 2/3 miltų, šiltą pieną, mieles bei 50 g miltelinio cukraus gerai išmaišykite. Šią „košelę“ pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų. Kambario temperatūros...
Šimtalapis su varške

Šimtalapis su varške 4 asm.

Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min. Tuo tarpu iš...
Kūčiukai

Kūčiukai 6 asm.

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite kelias minutes pravėsti, o tada supilkite į arbatos sietelį, kad skystis nutekėtų. Mieles sumaišykite su cukrumi ir užpilkite šiltu vandeniu. Palikite kambario temperatūroje apie 10 minučių, kad viskas...
Obuolių ir spanguolių pyragas

Obuolių ir spanguolių pyragas 4 asm.

Į vieną dubenį sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Suberkite cukrų, gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir šiek tiek pašildykite (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės). Jau į šiltą masę suberkite mieles. Gerai išmaišykite ir palikite, kol masė ims...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius