Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Migdolai“

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu 6 asm.

riešutų sviestas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu paberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai...
Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis

Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis 10 asm.

Miško žvėrysKai artėja šventės, itin mėgstu iš anksto paruošiamus desertus – tokius, kuriuos galima ruošti etapais prieš kelias dienas. Svarbu gerai susiplanuoti ir šventės dieną niekuo nebereiks rūpintis.

Naminė granola su grikiais

Naminė granola su grikiais 8 asm.

Miško žvėrysVien pažiūrėjus į granolų pakuočių kainą parduotuvėse, nekyla ranka jų imti. Ir visa tai už gausybę avižų su keliais riešutais ir sėklomis. Aš mėgstu mažai avižų, daug riešutų ir sėklų. Manoji naminė granola gal ir ne pigesnė nei parduotuvinė, bet joje tai, ko aš noriu ir kiek noriu. Neseniai, kai namie turėjau mažai riešutų, dalį jų pakeičiau grikiais.

Apkepti orkaitėje jie tapo traškūs ir granolą pakylėjo į naują lygmenį. O kai ant granolos patrupinu šaltyje džiovintų aviečių ir graikišką jogurtą pasaldinu dėdės pievų medumi, karališki pusryčiai garantuoti!

Šokoladiniai avižinių dribsnių „miusli“ batonėliai

Šokoladiniai avižinių dribsnių „miusli“ batonėliai 4 asm.

Nida Deguetienė (Nidos receptai): Turint dėželę iš anksto iškeptų miusli batonėlių, bepigu organizmą papildyti naudingomis ir energijos suteikiančiomis medžiagomis!

Jie tikrai tilps į jūsų kelioninį krepšį, mokyklinę kuprinę ar darbinį rankinuką. Miusli batonėliai praturtinti baltymais iš riešutų ir sėklų, o saldumo suteikia džiovinti vaisiai ir klevų sirupas arba medus.

Bavariškas pyragas su varške, obuoliais ir migdolais

Bavariškas pyragas su varške, obuoliais ir migdolais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Yra senas angliškas prietaras – jei mergina pasidės po pagalve pyragą, tai ištekės už norimo jaunikio. Formulė paprasta, bet prieš kelerius metus Jungtinės karalystės nacionalinės statistikos tarnyba paskelbė, kad Anglijoje ir Velse 51 procentas gyventojų yra vieniši.

 

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais

Pupelių ir morkų mišrainė su krapais ir migdolais 4 asm.

Šioje mišrainėje ryškiai „groja“ krapai, o traškumo ir papildomo skonio suteiksia pakepinti migdolai. Patiekalas kyla į visai kitą lygį, išbandykite ir įsitikinsite!

Granola su riešutų sviestu

Granola su riešutų sviestu 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šią granolą ruošiau su žemės riešutų sviestu, bet pastarąjį jūs galite keisti bet kokių kitų riešutų sviestu – migdolų ar net anakardžių. Pridėkite mėgstamų riešutų, sėklų, taip pat klevų sirupo, druskos žiupsnį... Juk žinote, kad žemės riešutų sviestas su druska – tai klasika, lyg duona su sviestu!

Naminiai marcipanai

Naminiai marcipanai 4 asm.

Jei pasiryžote pasigaminti savų marcipanų, produktų sąskaita taupyti neapsimoka. Tiesa, kai kuriuos ingredientus galima keisti kitais. Pavyzdžiui, nenorintys dėti kiaušinio baltymo jį gali pakeisti kukurūzų sirupu.

 

Pusrytiniai avižinių dribsnių sausainiai

Pusrytiniai avižinių dribsnių sausainiai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jums (arba ypač jūsų vaikams) sunku pamilti pusrytinę košę, išmėginkite ją kitu pavidalu – avižinių sausainių forma! Nustebsite, kai perskaitysite šių sausainių sudėtį: avižiniai dribsniai, bananai, malti migdolai ir kokosai, džiovintos mėlynės, klevų sirupas ir šiek tiek alyvuogių aliejaus. Veganiški, sveikuoliški sausainiai, kuo puikiausiai tiks ne tik vietoje dubens pusrytinės košės, bet ir prie puodelio popietinės arbatos.

Sėklų, kruopų ir riešutų duona be miltų

Sėklų, kruopų ir riešutų duona be miltų 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šios duonos tešlos nereikia minkyti, juolab kildinti ar brandinti, pakanka visus ingredientus užmerkti iš vakaro vandenyje ir išbrinkinti. Rytojaus dieną juos sumaišyti su virtomis bolivinių balandų kruopomis ir pašauti į orkaitę.

Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta

Kuskuso salotos su cukinijomis ir feta 4 asm.

Miško žvėrysŠias gaivias salotas galite ruošti tiek su smulkiu, tiek su perliniu kuskusu – tiesiog žiūrėkite, kokio turite spintelėse. Jei nemėgstate cukinijų, keiskite jas šviežiu ilgavaisiu agurku, žinoma, jo apkepti nereikia, tad reikės mažiau aliejaus. Tokiu atveju migdolus galite keisti konservuotais arba orkaitėje keptais avinžirniais, kurie geriau derės prie agurkų. Ir niekada nepakenks žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių!

Prancūziškas migdolinis Trijų Karalių pyragas

Prancūziškas migdolinis Trijų Karalių pyragas 6 asm.

Autentišku pyrago receptu dalijasi Thierry Lauvray, jau ne vienus metus Lietuvoje gyvenantis prancūzas, įkūręs sėkmingai veikiantį savo vardo kepyklėlių tinklą ir lepinantis gardžių kepinių trokštančius lietuvius.

Naminiai „Rafaelo“ saldainiai

Naminiai „Rafaelo“ saldainiai 6 asm.

Puikiai žinomi saldainiai, tačiau ne pirktiniai, o pačių gaminti namuose. Verta išbandyti!

Baltajame vyne virtos kriaušės

Baltajame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šios baltajame vyne virtos kriaušės, dar šiltos patiektos su kepintais migdolais ir plakta grietinėle/vaniliniais ledais ar kokosų pienu, yra puikus desertas! Žinoma, galite jas išvirtas patiekti ir šalia paukštienos patiekalų, vietoje labiau įprastų keptų obuolių. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai sumaišyti ingredientus prikaistuvyje, dėti nuluptas kriaušes ir virti jas, kol, įsmeigus šakutę, bus minkštos.

Naminė sezamų chalva

Naminė sezamų chalva 6 asm.

Nors tai išties nekasdienis produktas, paprastą chalvos variantą galima nesunkiai pasigaminti ir namuose.

 

Šokoladinis keksas su apelsinų cukatomis Kalėdoms

Šokoladinis keksas su apelsinų cukatomis Kalėdoms 6 asm.

Gražiai šį keksą supakavus, turėsite itin jaukią dovaną ypatingiems žmonėms.

Šventinis džiovintų vaisių pyragas

Šventinis džiovintų vaisių pyragas 10 asm.

Gaminant džiovintą vaisių pyragą, kurį vėliau reikės kelias savaites brandinti, svarbiausia neskubėti ir paruoštą tešlą maišyti tol, kol ji taps puri ir šviesi. Taip pat svarbu atidžiai ir neskubant, po vieną, įmušti kiaušinius bei įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės.

Sėklų, riešutų, džiovintų vaisių ir bolivinių balandų keksas

Sėklų, riešutų, džiovintų vaisių ir bolivinių balandų keksas 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kartais net nesusimąstome, iš kokių neįprastų ingredientų galime kepti pyragus! Štai šis receptas neįprastas tuo, kad vietoje riebalų jame naudojamas tirštas graikiškas jogurtas, suteikiantis kepiniui drėgnumo ir lengvumo. O didžioji dalis miltų pakeičiama... virtomis bolivinių balandų kruopomis!

 

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms 10 asm.

Pyragas, kurio receptą siūlome, turi subęsti ir tai užtruks ne mažiau, kaip 4 savaites. Pagalvokit, ar ne puiku: be karštligiškos skubos iškepate pyragą jau šį savaitgalį, švelniai jį kelias savaites paglobojate, o per šventes belieka mėgautis puikiu skoniu, aromatu ir svečių žeriamais komplimentais.

Keptas sviestinis moliūgas

Keptas sviestinis moliūgas 2 asm.

Miško žvėrysPilkas ir tamsias dienas tikrai praskaidrina ryškus maistas. Moliūgai tam ypač tinka. O jei juos paruošite švediška „hasselback technika“, visų valgančiųjų veidai tikrai nušvis iš susidomėjimo.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką