Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Migdolai“ 3 puslapis

Švediškas obuolių pyragas

Švediškas obuolių pyragas 8 asm.

Miško žvėrys: Šį obuolių pyragą tinka apibarstyti perliniu cukrumi ir tiekti su vaniliniais ledais, kremu, plakta grietinėle. 

Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo

Obuolių ir slyvų trupiniuotis be glitimo 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai pats paprasčiausias desertas, kuris kažkodėl tampa labai paklausus rudenį. Ir nors trupiniuotį galima kepti iš bet kokių vaisių ar uogų, pavyzdžiui, braškės man trupiniuočiui „netinka“... Jas mielai dedu į įvairius šaldytus jogurtinius desertus, tačiau kepti man nekyla ranka. O štai su obuoliais – kita istorija... Juk ar galima įsivaizduoti jaukesnį rudenišką vakarą nei tas, kai visi namai kvepia keptais obuoliais ir cinamonu?...

Sausainiai „Raganos piršteliai“ Helovinui

Sausainiai „Raganos piršteliai“ Helovinui 8 asm.

Šie sausainiai, teoriškai „galiojantys“ visus metus, smagiausi ir skaniausi, kai kepami Helovino išvakarėse. Atrodo jie ir kraupokai, ir juokingai, tačiau yra išties puikūs. Kepkite net nedvejodami!

Upėtakis marokietiškai

Upėtakis marokietiškai 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Daugelį kitų žuvų (perpeles, šviesešerius, jūrinius karosus pagelus, kefales) marokiečiai prieš kepant bent kelias valandas laiko marinate „čermula“ (angl. Chermoula). Pati paprasčiausia čermula gaminama iš vandens, ankštinių pipirų, kumino, aitriųjų pipirų miltelių ir aliejaus. Kartais dar pridedama acto. Bet upėtakiui viso to nereikia. Tik pasirinkite, ką labiau mėgstate – datules ar džiovintus abrikosus.

Sveikuoliški migdoliniai rutuliukai

Sveikuoliški migdoliniai rutuliukai 4 asm.

Puikus pasiūlymas, neprasilenkiantis su sveikos mitybos principais – gardūs, energijos suteikiantys rutuliukai su migdolais ir datulėmis.

Veganiškas užkandis su obuoliais

Veganiškas užkandis su obuoliais 4 asm.

Šie skanumynai primins obuolių pyrago skonį, tačiau jų sudėtyje nėra gliuteno.

Citrinomis kvepiantys keksiukai su cukinijomis

Citrinomis kvepiantys keksiukai su cukinijomis 6 asm.

Keksiukai – itin populiarus desertas, mėgstamas daugelio. Jei jau išbandėte daugybę receptų, metas mažiesiems kepinukams su cukinijomis ir citrusais. Puikūs ir vieni, ir pagardinti trupučiu džemo. Skanus būdas naikinti cukinijas (net gerokai peraugusias), kurių šiuo metu vis dar gausu.

Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu

Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Iškepus su pomidorais bei lengva medaus nata ožkų sūris sūris tampa itin gero skonio – visai nesijaučia ir neįprasto kvapo, tai lyg mums taip gerai žinoma varškė su nauju prieskoniu. Na, o jeigu jūs visai nusistatę prieš ožkų pieno sūrį, naudokite tiesiog gerą, riebią varškę, neabejoju, kad tarta taip pat bus labai vykusi.

Mielinis slyvų pyragas su riešutais

Mielinis slyvų pyragas su riešutais 10 asm.

Šis mielinis kepinys tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti sudėtingas, o iš tiesų – nieko panašaus! Galų gale, mielinės tešlos pagrindo, slyvų rūgštelės, saldžių trupinių ir traškių riešutų derinys atperka visas pastangas. Nuostabus kepinys, įsitikinkite!

Batonėliai su spraginta bolivine balanda ir riešutų sviestu

Batonėliai su spraginta bolivine balanda ir riešutų sviestu 4 asm.

FeedMySister.com: Spragintą bolivinę balandą (kinvą) atradau tik šiais metais ir nuo to laiko negaliu atsidžiaugti! Šie riešutiniai batonėliai jau tapo namų hitu, nes tai vienas iš tų receptų, pagal kurį skanėstas paruošiamas mažiau nei per 10 minučių, ingredientų sąrašas trumpas, o skonis toks, kad nelieka laaabai greitai!

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas

Airiškas trupintas rabarbarų ir imbiero pyragas 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Airis niekada nėra ramus, išskyrus kai mušasi, – sako sena airių patarlė. Juokus airiai pateikia kaip rimtus dalykus, o rimtus dalykus – kaip juokus. Kažkuo mes, lietuviai, panašūs. Ir rabarbarai mums ne svetimi.

Jogurto ir ananasų desertas

Jogurto ir ananasų desertas 4 asm.

Itin greitai paruošiamas desertas iš vos 3 ingredientų, paprasčiau, ko gero, net nebūna!

Sausainiai „migdolinės širdys“

Sausainiai „migdolinės širdys“ 4 asm.

Šie sausainiai nė neketina apsimetinėti sveikuoliškais – jie saldūs, beveik balansuojantys ties sausainių-saldainių riba, aromatingi ir net kiek ekstravagantiški. Tiks ir eiliniam savaitgaliui, ir kokiai šventei, ir pasiimti dovanų į svečius.

Kokosiniai migdolų chalvos saldainiai

Kokosiniai migdolų chalvos saldainiai 4 asm.

FeedMySister.com: Geriausias būdas patikrinti, ar tikrai pavyko patiekalas, yra laikas, per kurį jis suvalgomas. Su šiais saldainiais man reikėjo valdytis ir palikti bent po vieną kitiems paragauti. Man labai patinka, kad juose labiausiai jaučiasi chalva ir kad jie ne per saldūs. Tik 3 ingredientai ir saldainiai ant jūsų stalo!

Brokolių salotos su migdolais

Brokolių salotos su migdolais 4 asm.

Itin mažai ingredientų, įdomus padažas ir sveikos bei skanios salotos paruoštos. 

Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas

Sveikas „Rafaelo“ saldainių variantas 6 asm.

 FeedMySister.com: Visai gali būti, kad tai ne tik vieni populiariausių, bet ir patys mylimiausi saldainiai Lietuvoje. Visi mėgsta „Rafaelo“! Tačiau mūsų variantas – be pridėtinio cukraus, su kokosu, anakardžiais ir klevų sirupu. Su dideliu pasimėgavimu juos suvalgėme, to linkime ir jums!

Sveika „Twix“ batonėlių versija

Sveika „Twix“ batonėlių versija 4 asm.

FeedMySister.com: Ką daryti mums ir kitiems, mėgstantiems šokoladą? Belieka atrasti sveiką versiją ir valgyti toliau savęs negraužiant. O gėris dar ir tas, kad pagal mūsų receptą pagaminami batonėliai iš avižų, riešutų, datulių yra tikrai skanesni – vieni pliusai!

Kepinti migdolai su druska ir paprika

Kepinti migdolai su druska ir paprika 2 asm.

Pikantiški sūrstelėję kepinti migdolai gali tapti puikiu užkandžiu, kai nesinori nieko saldaus. 

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu

Kepinti migdolai su medumi ir sezamu 2 asm.

Šiame recepte visas derinys tobulai skanus – migdolai, apskrudusios sezamų sėklos ir medus. 

Kepinti migdolai su cinamonu

Kepinti migdolai su cinamonu 2 asm.

Kepinkite neskaldytus ir nenuluptus migdolus, idealu, jei jie nebus labai skirtingo dydžio – tai leis tolygiai juos paskrudinti.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką