Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Migdolų miltai“

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Karališkas, bet greitai paruošiamas šokoladinis pyragas

Karališkas, bet greitai paruošiamas šokoladinis pyragas 10 asm.

Miško žvėrys: Tai mano itin mėgstamas šokoladinis pyragas. Ir nors jis atrodo taip tarsi tiktų ir didėlesnei šventei, nustebsite – tokį sutepti galite bet kurį darbo dienos vakarą, mat neužtruksite nė valandos!

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais

Apverstas rabarbarų pyragas su migdolais 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis apverstas pyragas visai be rafinuotų kvietinių miltų, vietoj jų į tešlą bėriau maistingus migdolų miltus, todėl jis yra dar ir be glitimo. Pyragas ypač gardus, nes rabarbarai po tešla gardžiai karamelizuojasi ir sudrėkina viršuje kepusį biskvitą.

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu 6 asm.

riešutų sviestas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu paberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai...
Cukinijų pyragas su varške, chia sėklomis ir pistacijomis be glitimo

Cukinijų pyragas su varške, chia sėklomis ir pistacijomis be glitimo 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Esu išbandžiusi ne vieną pyragą su cukinijomis ir kiekvienas man skanesnis už prieš tai buvusį! Tačiau kai iškepiau šį, nusprendžiau, kad jis tikrai vertas karaliumi.

Visų pirma todėl, kad nesaldus ir itin lengvas, drėgnas, purus ir dar be glitimo (čia išsigelbėjimas glitimo netoleruojantiems, ir bonusas dietų vergams). Kaip ir daugeliui pyragų su daržovėmis, tešlos užmaišymui tikrai nesugaišite daug laiko, tad įjunkite orkaitę ir tada pradėkite ruošti tešlą.

Vyšnių pyragas, tobulai derantis su ledais

Vyšnių pyragas, tobulai derantis su ledais 8 asm.

Šiltas trapios saldžios tešlos ir rūgštokų vyšnių pyragas, patiektas su vaniliniais ledais, tikrai gali priversti pasijusti lyg rojuje. Didžioji šio pyrago paslaptis – dalį miltų pakeičia malti migdolai, nes, galbūt jau girdėjote, migdolai ir vyšnios – vienas tobuliausių duetų konditerijoje.

Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta

Migdolinė rabarbarų ir abrikosų tarta 8 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turtingo skonio, sodrus, su šiek tiek rūgštelės įdare. Šis pyragas tiesiog tobulas vėsesniems vakarams. Beje, kepinys labai lengvai keičiamas, mat įdarui galite naudoti tokias uogas ir/ar vaisius, kokius tik norite. Tiesa, siūlyčiau maišyti rūgštesnius ir saldesnius, tarkime, persikus ir vyšnias ar slyvas. Ir nors pyragas ne iš lengvųjų, net nedidelis gabalėlis tikrai patenkins saldumo poreikį.

Migdolinis pyragas su figomis

Migdolinis pyragas su figomis 8 asm.

Miško žvėrysPyragas labai drėgnas ir skanus, bet nestoras. Aštuoni valgytojai pyragą sudorojo akimirksniu. Jei pyrago nesuvalgysite iškart, suvyniokite ir laikykite šaldytuve, taip jis nepraras drėgmės. Figas galite keisti slyvomis, nektarinais arba vyšniomis – tik pašalinkite jų kauliukus.

Minkšti meduoliai

Minkšti meduoliai 6 asm.

Šie meduoliai patiks mėgstantiems minkštesnius kepinius. Tokių meduolių receptas atkeliavo iš Vokietijos, kur jie pagražinami riešutais, šokolado glajumi. Šie meduoliai nebus tinkami kabinti ant eglutės, o ir jų galiojimo laikas kiek trumpesnis nei įprastų kietesnių kepinių.

 

Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė

Purus tortas „Avietinis šerkšnas“ su kokosiniu kremu ir aviečių želė 10 asm.

Torto „Avietinis šerkšnas“ receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalijo Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis

Tortas su maskarponės sūriu ir braškėmis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų reabilitacijos centras „UPA“.

 

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai

Avokado ir lapinio kopūsto (kale) blynai 4 asm.

Sveikuoliški blynai, kurie nustebins žalsva spalva. 

Blynai-širdelės be glitimo

Blynai-širdelės be glitimo 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite. 2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite. 3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę...
Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.

Begliutenis Kalėdinis keksas su aguonomis

Begliutenis Kalėdinis keksas su aguonomis 6 asm.

Kristinos Pozingytės, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorės receptas

 

Apelsinų pyragas su spanguolėmis

Apelsinų pyragas su spanguolėmis 12 asm.

1. Nuplaukite apelsinus, užpilkite juos vandeniu, kad apsemtų, ir virkite 70 minučių ant mažos ugnies (du kartus, vis užvirus vandeniui, jį pakeiskite ir virkite iš naujo). Apvirtus apelsinus supjaustykite gabalais ir sutrinkite smulkintuvu, atvė...
Šokoladinis keksas su apelsinų cukatomis Kalėdoms

Šokoladinis keksas su apelsinų cukatomis Kalėdoms 6 asm.

Gražiai šį keksą supakavus, turėsite itin jaukią dovaną ypatingiems žmonėms.

Paprastasis aguonų keksas

Paprastasis aguonų keksas 6 asm.

Strelkabelka.lt: Man atrodo, šis keksas su aguonomis ir apelsinais labai tinkamas prieššventiniam laikotarpiui – paprastas ir greitai pagaminamas. Šventėms gal būtų per paprastas kepinys, bet pagauti švenčių nuotaiką – pats tas. O šis receptas imtas iš naujos Nigelio Slaterio knygos „The Christmas Chronicles“.

Burokėlių keksiukai „Red Velvet“

Burokėlių keksiukai „Red Velvet“ 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Daugelis turbūt esate girdėję apie red velvet tortus, kuriuose biskvitai maistiniais dažais nudažomi skaisčia raudona spalva. Jie ne tik įspūdingai atrodo, bet ir yra be galo skanūs. Tad šie keksiukai – kur kas sveikesnis red velvet variantas, nes raudonai keksiukų spalvai išgauti naudosite burokėlius! Negana to, dalį viso grūdo speltų miltų keisite maltais riešutais, todėl šiais kepiniais galėsite piktnaudžiauti be didelio sąžinės griaužimo!

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms 10 asm.

Pyragas, kurio receptą siūlome, turi subęsti ir tai užtruks ne mažiau, kaip 4 savaites. Pagalvokit, ar ne puiku: be karštligiškos skubos iškepate pyragą jau šį savaitgalį, švelniai jį kelias savaites paglobojate, o per šventes belieka mėgautis puikiu skoniu, aromatu ir svečių žeriamais komplimentais.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką