Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Pasukos“

Šalta pasukų sriuba

Šalta pasukų sriuba 4 asm.

Tai – idealus pasirinkimas karštai vasaros dienai, mat sriuba ne tik gaivinanti, bet ir yra lengvai virškinama, neapsunkina organizmo.

 

Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu

Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu 12 asm.

Šio torto autoriai – Dovilė ir Mantas Bajaliai, rašantys tinklaraštį „Skanios Bajalių istorijos“. Tortas pristatytas projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.  

30 blynų tortas bet kokiai progai

30 blynų tortas bet kokiai progai 8 asm.

Projekto „100 tortų Lietuvai proga“ šio torto receptu pasidalijo restoranas „Le BonJour“ sostinėje. 

Moliūginis sūrio pyragas

Moliūginis sūrio pyragas 8 asm.

Moliūgai rudenį karaliauja tų, kas juos mėgsta, meniu. Ši daržovė puikiai tinka ne tik rimtiesiems, bet ir saldiesiems patiekalams.

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais

Kvapnūs kriaušių keksiukai su avižomis ir lazdynų riešutais 12 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Miltus, kepinių miltus, cinamoną, sodą ir kepimo miltelius sumaišykite ir išsijokite, įmaišykite avižinius dribsnius. Riešutus apkepinkite sausoje keptuvėje, nuo jų nulupkite odelę ir juos truputį pasmulkinkite....
Apverstas bananų pyragas

Apverstas bananų pyragas 10 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C. Į kepimo skardą įdėkite 40 g sviesto ir jį dėkite į įkaitintą orkaitę, kol sviestas ištirps. Sviestui ištirpus juo ištepkite formos kraštus ir likusį sviestą tolygiai paskirstykite kepimo formos dugne ir ant jo, lygiu...
Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis

Grikių miltų vafliai su karamelizuotomis kriaušėmis 6 asm.

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTAS KRIAUŠES Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis. Dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, citrinų sultis ir medų. Į dubenėlį sudėkite kriaušių...
Traškūs vištienos kąsneliai

Traškūs vištienos kąsneliai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir atidėkite į šalį. Vištienos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabalėliais, kvadratiniais ar stačiakampiais. Sudėkite į dubenį, užpilkite raugintomis...
Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu

Cukinijų blyneliai su žirneliais ir parmezanu 3 asm.

Žirnelius apvirkite nedideliame vandens kiekyje. Išgriebusi kiaurasamčiu, palikite nuvarvėti.    Nuplautas, nusausintas cukinijas nulupkite, stambiai sutarkuokite, palikite 15 minučių. Išsiskyrusį skystį nusunkite. Į dubenį su tarkuotomis daržovė...
Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas 4 asm.

Žiedinį kopūstą apvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, išgriebkite. Kai pravės, susmulkinkite. Dubenyje gerai suplakite kiaušinius su pasukomis. Įmaišykite miltus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje įkaitinkite porą š...
Baltoji šaltsriubė

Baltoji šaltsriubė 4 asm.

Agurkus, paprikas ir pomidorus nuplaukite ir supjaustykite smulkučiais kubeliais. Prieskoninius žalumynus nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Dubenyje išplakite jogurtą, pasukas ir vandenį, pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais...
Naminės giros ir daržovių sriuba

Naminės giros ir daržovių sriuba 3 asm.

Pagaminkite girą: duoną suraikykite, riekeles padžiovinkite karštoje orkaitėje. Užpilkite verdančiu vandeniu, nudenkite, palikite pastovėti, kol atvės. Sudėkite su cukrumi gerai ištrintas mieles, išmaišykite. Parą laikykite šiltoje vietoje. Perkoš...
Blynų tortas su maskarpone ir uogomis

Blynų tortas su maskarpone ir uogomis 4 asm.

Kiaušinį išplakite, įpilkite vandenį ir dar paplakite. Suberkite pamažu miltus ir gerai išmaišykite, kad masė būtų vientisa. Į elektrinį plaktuvą sumeskite gabalėliais sulaužytus bananus, suberkite kokosus ir supilkite pasukas ar jogurtą ir tešlą....
Senovinė  mielinė  duona

Senovinė mielinė duona 4 asm.

1. Mieles ištrinkite su cukrumi. 2. Į dubenį supilkite pašildytas pasukas ar pieną, taip pat  pusę kiekio visadalių ruginių miltų, ištrintas mieles ir užmaišykite tešlą. Jos paviršių apibarstykite miltais ir 2–3 valandas palaikykite šiltoje...
Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis

Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis 4 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. 2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite...
Blynai su slyvomis

Blynai su slyvomis 4 asm.

1. Slyvas perpjaukite pusiau, jei labai didelės supjaustykite griežinėliais. 2. Kiaušinius išplakite su pasukomis, įmaišykite ištirpintą ir atvėsintą sviestą. 3. Miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską išmaišykite, suberkite į kiaušinių masę ir...
Paplotėliai su lašiša

Paplotėliai su lašiša 4 asm.

1. Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. 2. Šaldymo kameroje atšaldytą sviestą rupiai sutarkuokite, sukrėskite į dubenį su biriais produktais ir ištrinkite masę švariomis rankomis. 3. Supilkite pasukas ir kruopščiai išmaišykite....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką