Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Persikai“ 2 puslapis

Persikų pyragėliai su užrašais

Persikų pyragėliai su užrašais 8 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Sudėkite kubeliais supjaustytą šaltą sviestą ir kreminį sūrį. Trinkite tarp pirštų tol, kol neliks sausų miltų ir susidarys trupiniai. Supilkite pieną ir išminkykite tešlą. Jei tešla...
Vištienos salotos su persikais ir feta

Vištienos salotos su persikais ir feta 4 asm.

Pomidoriukus perpjaukite per pusę, persikus ir fetą supjaustykite kubeliais. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir apkepkite su šiek tiek alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos bei pipirų. Kopūstą suplėšykite nedideliais gabalėliais,...
Suktinukai su vištiena

Suktinukai su vištiena 4 asm.

Gerai išvirtą vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje svieste, užberkite šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite. Salotą nuplaukite, nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, suplėšykite stambesniais gabalais ir...
Netradicinis tortas vaikams

Netradicinis tortas vaikams 8 asm.

Persikus perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus. Supjaustykite skiltelėmis. Prikaistuvyje sumaišykite persikų skilteles, medų, cinamoną, rudąjį cukrų ir pusės citrinos sultis. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol...
Persikų pyragėliai „shortcake“

Persikų pyragėliai „shortcake“ 6 asm.

PARUOŠKITE SCONES Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite nedideliais kubeliais pjaustytą sviestą. Trinkite tarp pirštų tol,...
Vaisių pica

Vaisių pica 5 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Dideliame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Įmaišykite pieną....
Jogurtiniai persikų putėsiai

Jogurtiniai persikų putėsiai 8 asm.

Putėsiai – lengvas, gaivus ir labai paprastai paruošiamas desertas, idealiai tinkantis vasarai. Putėsius galite ruošti su bet kokiomis mėgstamomis uogomis ar vaisiais ir kaskart mėgausitės tokiu pat skaniu, tačiau šiek tiek kitokiu desertu. Jogurtiniai persikų putėsiai dėl naudojamo natūralaus jogurto yra itin lengvos konsistencijos ir švelnaus persikų skonio.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 8 porcijas persikų putėsių.

Salotos su sūriu

Salotos su sūriu 2 asm.

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas gražgarstes ir sudėkite į salotinę. Minkštesnį sūrį sutrupinkite, kietesnį supjaustykite kubeliais. 2. Riešutus sukapokite, vynuoges kruopščiai nuplaukite, didesnes perpjaukite pusiau. Persiką arba nektariną...
Rūkytos vištienos ir persikų salotos

Rūkytos vištienos ir persikų salotos 4 asm.

1. Vištieną nuimkite nuo kaulo ir susmulkinkite. Susmulkinkite pekininį kopūstą. Persikus ir obuolį supjaustykite kubeliais. 2. Supjaustytas salotų sudedamąsias dalis sudėkite į žemą dubenį ir išmaišykite (jei norite, galite sluoksniuoti). 3....
Gražgarsčių ir sūrio salotos

Gražgarsčių ir sūrio salotos 2 asm.

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas gražgarstes ir sudėti į salotinę. 2. Minkštesnį sūrį sutrupinti, kietesnį supjaustyti kubeliais. 3. Riešutus sukapoti, vynuoges kruopščiai nuplauti, didesnes perpjauti pusiau. 4. Persiką arba nektariną...
Įdaryti persikai

Įdaryti persikai 4 asm.

1. Paruošti įdarą: vieną persiką ir karštame vandenyje pamirkytus abrikosus supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su sausainių trupiniais, migdolų drožlėmis, kiaušinio baltymu, supilti brendį ir migdolų esenciją. 2. Likusius persikus...
Burokėlių salotos su persikais

Burokėlių salotos su persikais 3 asm.

1. Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, išvirkite arba iškepkite orkaitėje su lupenomis, tada atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Burokėlių griežinėlius išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite ožkų...
Vaisių krepšelis

Vaisių krepšelis 6 asm.

1. Iš arbūzo išskobkite pintinę. Lanko ir pintinės kraštelius išpjaustykite dantukais. 2. Į vidų sudėkite supjaustytą arbūzo minkštimą, vaisius.
Pyragas su persikais

Pyragas su persikais 4 asm.

1. Skardą išklokite kepimo popieriumi, pabarstykite miltais. Į ją įklokite iškočiotą tešlos lakštą, iš kraštų užlenkite po 2 cm ir aptepkite plaktu kiaušiniu. 2. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai parus. Ištraukite atauš...
Krepšeliai su persikais

Krepšeliai su persikais 6 asm.

1. Miltus išsijokite pro sietelį. Įmuškite kiaušinį ir išsukite elektriniu maišytuvu. Šiltame vandenyje išbrinkinkite želatiną. 2. Puode ištirpinkite sviestą, įberkite 70 g miltelinio cukraus, sukrėskite tešlą ir išmaišykite. Formeles patepkite...
Keksiukai su persikais

Keksiukai su persikais 6 asm.

1. Persikų puseles išgriebkite iš indelio, sudėkite į sietelį ir įstatykite į puodą nuvarvėti. Puseles supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis. 2. Sviestą, rudąjį cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos sukite elektriniu plaktuvu, kol cukrus iš...
Tortas su persikais

Tortas su persikais 4 asm.

1. Miltus išmaišykite su milteliniu cukrumi ir druska. Sudėkite tarkuotą sviestą ir pirštais viską sumaigykite. Į miltų ir sviesto masę supilkite kiaušinio trynį, įpilkite 1–2 šaukštus šalto vandens ir išminkykite. Tešlą valandą laikykite šaldytuve....
Persikų limonadas su minkštimu

Persikų limonadas su minkštimu 6 asm.

1. Vieną persiką supjaustykite skiltelėmis, o kitus du smulkiai. Smulkintus persikus sutrinkite su cukrumi ir citrinų sultimis. 2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite persikų tyrelę, persikų skilteles ir virkite apie 10 minučių. Gėrimą gerai atš...
Persikų ir apelsinų limonadas

Persikų ir apelsinų limonadas 6 asm.

1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis. 2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite  saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį....
Šaldytų vaisių gėrimas

Šaldytų vaisių gėrimas 6 asm.

1. Nektarinus ar persikus ir mangus nulupkite, susmulkinkite kubeliais ir užšaldykite. Tą geriau padaryti iš vakaro. 2. Sušalusius vaisius sudėkite į plaktuvą, supilkite sultis, saujelę ledukų ir plakite iki vientisos masės. Puoškite mėtų...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką