Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Pievagrybiai“

Įdaryta veršio širdis

Įdaryta veršio širdis 2 asm.

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. 

Menkė su aštriu grybų padažu indiškai

Menkė su aštriu grybų padažu indiškai 4 asm.

Išbandykite patiekalą, kurio receptu dalinasi kulinaras bei keliautojas Vytaras Radzevičius.

 

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kažkada tai buvo juodadarbių Burgundijos valstiečių patiekalas. O kadangi Burgundijoje niekuomet netrūko nei vištų (jei jau labai tiksliai, tai gaidžių!) nei juolab vyno, tai toks troškinys ant stalo galėdavo garuoti nors ir kasdien. Kasdien, tiesa, gal nelabai, nes kartą jau terliojantis verta troškinio pasigaminti daugiau, kad bent jau dviem dienom šeimynai pakaktų!

 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais 6 asm.

Išsikepkite sotų, tačiau nesunkų ir greitai paruošiamą nesaldų pyragą, kurio receptu dalinasi šefas Gian Luca Demarco. 

Kepta antis su figomis

Kepta antis su figomis 4 asm.

Anties dydis gali būti labai įvairus. Šie ingredientai yra skirti vienam kilogramui. Jei įsigysite antį, sveriančia 3 kilogramus, viską dauginkite iš trijų.

 

Bolivinių balandų garnyras su pievagrybiais ir daržovėmis

Bolivinių balandų garnyras su pievagrybiais ir daržovėmis 4 asm.

Lengvai paruošiamas, spalvingas ir sveikuoliškas garnyras tiks prie įvairiausių mėsos ir žuvies patiekalų.

 

Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas

Paprastai paruošiamas kalakutienos pyragas 4 asm.

Miško žvėrysŠtai vienas mano mėgstamų receptų susikaupusių maisto likučių sunaudojimui. Atrodo prašmatniai, lengvai paruošiama, skanu.

Sudedate viską, ką turite, į keraminius indelius (maistas jau keptas, tai nebereikia papildomai jo ruošti), užpilate padažu arba sultiniu, užklojate tešlos kepure ir dedate ant stalo karališką patiekalą. Kukliai šypsotės priimdami komplimentus ir niekam nepasakojate, kaip išties viskas paprasta.

Pateikiu bazinį receptą, kurį būtinai keiskite pagal savo pomėgius ir šaldytuvo turinį. 

Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže

Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų – daug nereikalaujančių ir labai neįpareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos nariams. Vištienos „cacciatore“, arba tiesiog itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže yra vienas iš tokių patiekalų, kurie labai tinka šeimos susiėjimams, visai tokiems kaip Italijoje.

Daržovių ir sūrio apkepas

Daržovių ir sūrio apkepas 4 asm.

Šiame nesudėtingai paruošiamame patiekale puikiai dera daržovės ir sūris, verta išbandyti!

 

Kreminė grybų sriuba

Kreminė grybų sriuba 2 asm.

Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pasimėgaukime tiršta ir sočia grybų sriuba.

 

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais

Perlinių kruopų košė su pievagrybiais 4 asm.

Aromatingos daržovės ir pievagrybiai kilstelės paprasčiausią perlinių kruopų košę į kitą lygmenį, išbandykite!

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Įvairios šakninės daržovės, šiek tiek pupelių, vištiena ir šviežios žolelės – viskas, nesudėtingas, bet puikus troškinys paruoštas.

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis

Polenta su pievagrybiais ir dešrelėmis 4 asm.

Polentą ypač skanu valgyti su kepta šonine, įvairiomis daržovėmis bei dešrelėmis. Taigi, iš pačių paprasčiausių kukurūzų kruopų, vandens ir druskos galite pasigaminti tikriausią kulinarinį stebuklą.

Alaus kišas

Alaus kišas 8 asm.

Strelkabelka.lt: Alus maiste yra labai gerai. Dažnai jį naudoju, ypač vietoj sultinio. Man patinka tas kartokas prieskonis, kurį suteikia alus, ir kiekvieną kartą gaunamas šiek tiek skirtingas skonis dėl naudojamų skirtingų alaus rūšių. Pati šį kartą naudojau tamsų alų, nes jau kuris laikas jis man yra „ant bangos“. Jei nedėsite šoninės, tai kišas bus vegetariškas. Taip pat galima keisti ir daržoves. Tik svarbu jas gerai iškepti, kad vėliau kepant nepaleistų vandens ir pagrindas netaptų šlapias.

Azijietiškos ryžių makaronų salotos

Azijietiškos ryžių makaronų salotos 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchen Julie): Sočios, sveikos ir lengvai paruošiamos. Ar gali būti geriau? Patariu tokias salotas pasigaminti pietums, kai kūnas turi daugiau energijos ir yra pasiruošęs suvirškinti kalną šviežių daržovių.

 

Greita sriuba su grybais ir jautiena

Greita sriuba su grybais ir jautiena 6 asm.

Jei mėgstate grybus, o tradicinė pievagrybių kreminė ir miško grybų sriuba jau pabodo, išbandykite azijietišką sriubą su spagečiais ir jautiena.

Avokadų ir mocarelos sumuštinis

Avokadų ir mocarelos sumuštinis 4 asm.

Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais...
Lapinių kopūstų salotos su keptais pomidorais, šonine ir grybais

Lapinių kopūstų salotos su keptais pomidorais, šonine ir grybais 4 asm.

Kaip gaminti:  Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pomidorus sudėkite į stiklinį kepimo indą, padengtą purškiamu kepimo aliejumi. Pašlakstykite daržoves 2  šaukšteliais aliejaus ir pabarstykite žiupsneliu druskos bei pipirų. Kepkite orkaitėje...
Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis

Netikras zuikis su grybais ir saldžiosiomis paprikomis 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kekso formą ištepkite aliejumi. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų, prieskonių ir išminkykite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, suberkite...
Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais

Jautienos išpjovos salotos su brokoliniais kopūstais 2 asm.

Jautienos išpjovą kepkite iki 190 ⁰C įkaitintoje orkaitėje 5 min. Ištraukę keletą minučių palaukite ir tik tuomet supjaustykite. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, išklotoje kepimo popieriumi, ir...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką