Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Pipirai“ 2 puslapis

Impepatta di cozze su pomidoriukų pozzetto (midijos)

Impepatta di cozze su pomidoriukų pozzetto (midijos) 6 asm.

Įpilkite į keptuvę alyvuogių aliejaus ir sudėkite česnako skilteles. Gerai įkaitinus keptuvę suberkite midijas, pakepkite. Prasivėrus midijoms, apibarstykite jas petražolėmis, įberkite daug pipirų ir šiek tiek druskos. Įpilkite balto vyno, patroš...
Žymės: pomidorai, Midijos
Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša

Vokiškos bulvių salotos su sūdyta lašiša 6 asm.

Rasa Martens: „Vokietijoje kiekviena šeima turi savo bulvių salotų receptą, todėl šalyje yra begalė šio patiekalo variacijų.  Kai kurios šeimos, netgi ruošia šiltas salotas. Rastume ir receptų su grietine, majonezu ir pan. Tačiau mano vyrui Johannui labiausiai patinka šis variantas. O ir gaminti šias salotas jam puikiai sekasi. Mūsų šeimoje Kalėdos be šio patiekalo visiškai neįsivaizduojamos.“

Ajapsandali – vegetariškas troškinys

Ajapsandali – vegetariškas troškinys 4 asm.

Šorena Džaniašvili: „Ajapsandali – tai vegetariškas troškinys. Šis spalvingas patiekalas man asocijuojasi su vaikyste. Jame yra daug spalvingų daržovių, kurie man, kaip vaikui, atrodė labai įdomiai. Būdavo labai įdomu tyrinėti troškinį ir žiūrėti į visus produktus, iš kurių susideda patiekalas. Dabar šį patiekalą valgau tik grįžusi į Gruziją, tačiau nei vienas apsilankymas namuose neapsieina be jo. Per Kalėdas Gruzijoje šis patiekalas gaminamas ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų, ir kaip atskiras troškinys.“

Dangiškas „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado desertas

Dangiškas „Tellicherry“ pipirų ir baltojo šokolado desertas 6 asm.

Apie šį desertą Signe Meirane sako: „Šis baltojo šokolado desertas yra įrodymas, kad du labai skirtingi skoniai gali būti derinami tarpusavyje, o gaunami rezultatai – nuostabūs. Šį desertą gaminau ne kartą ir iki šiol nei vienas jį ragavęs nepasakė, jog patiekalas nepatiko. Iš pradžių visi gan atsargūs – ragauja po nedidelį šaukštelį šio deserto, bet po to grįžta jo daugiau. Tam, kad šis desertas pavyktų, reikalingi trys dalykai – geri, sunokę mango vaisiai, kokybiškas baltas šokoladas ir „Tellicherry“ pipirai. Naudojant kitos veislės pipirus, gero rezultato pasiekti nepavyks.“

Avokadų ir mocarelos sumuštinis

Avokadų ir mocarelos sumuštinis 4 asm.

Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais...
Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis

Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis 4 asm.

Keptų bulvių salotos: Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30...
Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais

Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais 2 asm.

Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti. Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir...
Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas

Greipfrutų, ciberžolių ir TELLICHERRY pipirų gėrimas 1 asm.

Greipfruto sultis supilkite į stiklinę. Įberkite ciberžolių ir šviežiai sumaltų pipirų. Įpilkite vandens (pilkite iki stiklinės viršaus). Jei gėrimas jums per daug rūgštus, galite jį pasaldinti agavų sirupu. „Santa Maria“ receptas.  
Aitriosiomis paprikomis ir prieskoniais paskaninti apelsinai

Aitriosiomis paprikomis ir prieskoniais paskaninti apelsinai 4 asm.

Nulupkite pusę apelsinų ir juos supjaustykite. Iš likusių apelsinų išspauskite sultis, išimkite sėklas. Išvalykite sėklas iš aitriosios paprikos ir supjaustykite ją smulkiais gabaliukais. Užvirinkite apelsinų sultis, vandenį ir cukrų, suberkite...
Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais

Aštrokas rabarbarų čatnis su žaliaisiais pipirų žirneliais 5 asm.

Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais. Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų. Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis...
Braškės, marinuotos su TELLICHERRY pipirais, cinamonu ir lengvu balzaminiu actu

Braškės, marinuotos su TELLICHERRY pipirais, cinamonu ir lengvu balzaminiu actu 5 asm.

Nuplaukite braškes. Užvirinkite vandenį, įdėkite į jį cinamono žieveles, suberkite šviežiai maltus pipirus, cukrų ir supilkite balzaminį actą. Virkite tol, kol marinato kiekis sumažės per pusę. Sudėkite braškes į stiklainį ir supilkite ant jų atvė...
Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais

Brokolinių kopūstų salotos su sezamo padažu ir anakardžių riešutais 4 asm.

 Gerai nuplaukite brokolius rabe (turi daug pavadinimų: rapini, broccoletti ir pan.) ir virkite garuose, kol šiek tiek suminkštės, tačiau dar nepraras spalvos – maždaug 3–4 minutes. Nuskalaukite kiaurasamtyje su šaltu vandeniu. Gerai nusausinkite...
Itališki virtinukai su pomidorais, baltosiomis pupelėmis ir garbanotąja trūkažole

Itališki virtinukai su pomidorais, baltosiomis pupelėmis ir garbanotąja trūkažole 4 asm.

Koldūnus gaminkite taip, kaip nurodyta ant etiketės (nedėkite druskos ir aliejaus). Į didelę keptuvę sudėkite pupeles, pomidorus, baziliką, raudonėlį ir raudonuosius pipirus. Užvirinkite, įmaišykite salotų lapus (arba špinatus). Uždenkite, sumaž...
„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe)

„Orecchiette“ makaronai su avinžirniais ir brokoliais (rabe) 4 asm.

Pakaitinkite aliejų troškintuve ant vidutinio stiprumo ugnies; įdėkite avinžirnius ir kepinkite 2 minutes, arba kol pradės ruduoti. Pridėkite česnako bei smulkintų raudonųjų pipirų ir kepinkite 30 sekundžių. Įdėkite į troškintuvą brokolius rabe ir...
Kepta jautienos išpjova

Kepta jautienos išpjova 4 asm.

Mėsą nuplaukite ištrinkite druska, pipirais, smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis, česnaku ir aliejumi. Palikite marinuotis iki valandos. Kepkite ant įkaitintų grilio grotelių uždengę dangčiu iš 4 pusių po 8 minutes.
Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina

Vištienos krūtinėlė, marinuota su ruduoju cukrumi ir citrina 4 asm.

Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nuimkite plėveles ir supjaustykite porcijomis. Jei kepsite ant laužo ar grilyje, geriau kepti didesnius gabalėlius. Taip krūtinėlė bus sultingesnė. Visus sausuosius prieskonius susimaišykite atskirame inde. Krūtinėlę...
Barbekiu padažas

Barbekiu padažas 6 asm.

Į atskirą dubenį supilkite pomidorų padažą ir soją. Gerai išmaišykite. Berkite visus sausuosius prieskonius ir padažą gerai išmaišykite, jei turite, pagardinkite dūmo skonio aromatu. Padažas puikiai tiks burgeriams, kiaulienai, jautienai, vištienai....
Barbekiu glazūra šonkauliukams

Barbekiu glazūra šonkauliukams 4 asm.

Į atskirą virimui skirtą puodą sudėkite visus glazūros ingredientus. Virkite ant nedidelės ugnies iki tiršto padažo konsistencijos maždaug 30 minučių. Paruoštu padažu aptepkite jau pamarinuotus ir kiek pakeptus kiaulienos šonkauliukus, tuomet juos į...
Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Grilyje kepti glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 4 asm.

Į atskirą indą suberkite visus mėsai marinuoti naudojamus sausuosius prieskonius ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Išmaišykite. Prieskonius su aliejumi įtrinkite į šonkauliukus. Uždengtą mėsą palikite marinuotis mažiausiai pusę valandos, tač...
Spagečiai su lašiša ir cukinijomis

Spagečiai su lašiša ir cukinijomis 4 asm.

Gerai įkaitinti keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Sudėti smulkiai supjaustytą lašišą, šiek tiek apkepti. Susmulkinti svogūnus, sudėti į keptuvę ir apkepti kol ims tapti skaidrėti. Gerai sukapoti svogūno galvutes. Keptuvėje lašišą ir svogūnus...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką