Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Pomidorai“

Purus maltos avienos apkepas su daržovėmis

Purus maltos avienos apkepas su daržovėmis 6 asm.

Šį apkepą skanu valgyti ir šiltą, ir šaltą (pavyzdžiui, ruošiant sočius sumuštinius). Patiekalo receptu savo knygoje dalinasi žinomas šefas Yotamas Ottolenghi.

Šventinė silkė su ananasais

Šventinė silkė su ananasais 2 asm.

Silkę jau įpratome derinti su morkomis, burokėliais, razinomis, krapais, tad gal pats metas išbandyti jos ir saldžiarūgščių ananasų duetą?

 

Tarta su rūkytu varškės sūriu ir pomidorais

Tarta su rūkytu varškės sūriu ir pomidorais 8 asm.

Ši tarta su rūkytu varškės sūriu – puiki! Vos su vienu ingredientu gavome labai daug skonio – ir dūmo, ir varškės, ir česnako. Kadangi sūris yra sūrus, įdarui net druskos nereikėjo. Išbandykite ir jūs!

 

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Peru šis patiekalas labiau prisikiriamas afrikietiškam paveldui, nes vergovės laikais vergams dažnai atitekdavo tie jautienos produktai, kurių nevalgydavo plantatoriai. Taip atsirado gardūs patiekalai iš jautienos vėdarų, skrandžio, širdies ar liežuvio.

Šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti, visų produktų gausite Lietuvoje. Svarbiausia – atmatuoti aštrumą pagal jūsų skonį.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais 4 asm.

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Tailandietiška cukinijų sriuba

Tailandietiška cukinijų sriuba 5 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.

 

Kepti baklažanai su granatais ir pomidorais

Kepti baklažanai su granatais ir pomidorais 2 asm.

FeedMySister.com: Mano pastarojo meto patiekalas-favoriras – kepti baklažanai su granatais, pomidorais ir česnakiniu jogurto padažu. Iki visiško gėrio trūksta tik karštos plokščios duonelės (angl. flat bread).

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais

Grikių košė-salotos su saulėje džiovintais pomidorais 1 asm.

Šis skanus ir maistingas patiekalas tiks ne tik pietums ar vakarienei, tačiau ir įsidėti į pietų dėžutę. 

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu

Galetė su žaliais pomidoras ir ožkos pieno sūriu 4 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Galette“ (galetė, galeta) – tai plokščias, laisvos formos pyragas, įdarytas saldžiais ir nesaldžiais įdarais, kilęs iš Prancūzijos, Normandijos regiono. Bretanės regione galetėmis vadinami blynai, pagaminti iš grikių miltų, dažniausiai įdaromi pikantiškais įdarais.

Pomidorų ir obuolių čatnis

Pomidorų ir obuolių čatnis 6 asm.

Pomidorų ir obuolių derinys galbūt ir gali skambėti netikėtai, tačiau, patikėkite, pikantiškame pagarde šios gėrybės puikiai dera.

 

Pikantiškas pomidorų džemas žiemai

Pikantiškas pomidorų džemas žiemai 6 asm.

Pomidorus žiemai galima ne tik raugti, marinuoti, ruošti su jais mišraines, bet ir virti pikantišką džemą. 

 

Padažas iš keptų pomidorų

Padažas iš keptų pomidorų 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“):  Kai apstu pernokusių pomidorų – pakosnervuome iš jų padažą. Ir galima su savo paslaptimi – kas mėgstate, paaštrinkite. Sėkmės!

Su lapiniais kopūstais (kale) ir pomidorais kepti kiaušiniai

Su lapiniais kopūstais (kale) ir pomidorais kepti kiaušiniai 2 asm.

Savaitgalio rytą turime laiko pasiruošti įdomesnius pusryčius nei skubos pilną darbo dieną. Dabar, kai pats pomidorų ir lapinių kopūstų (žinomų ir kaip kale) sezonas, metas išbandyti gardų ir visavertį patiekalą, kuriuo maloniai nustebinsite ir savo pusryčių kompanionus.

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos

Bolivinės balandos, duonos ir šviežių daržovių salotos 4 asm.

Neišsigąskite nė vieno ingrediento, visi jie garantuoja tobulą skonį!

Aromatingas marokietiškas baklažanų troškinys „tagine“

Aromatingas marokietiškas baklažanų troškinys „tagine“ 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiandien su jumis noriu nukeliauti į saulėtus pietus, į baklažanų ir spalvingų troškinių rojų Maroką. Paprastutis vegetariškas troškinys, pagardintas džiovintais abrikosais, tikrai patiks tiems, kas mėgsta švelnią egzotiką ir nori ko nors lengvesnio nei tirštas mėsos guliašas. 

Aštrūs lęšiai su daržovėmis

Aštrūs lęšiai su daržovėmis 2 asm.

Šio puikaus patiekalo receptas – iš Tomos Dvelytės ir Indrės Kazėnaitės knygos „Valgyti negalima susilaikyti“. Išbandykite!

 

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Tikiu, kad tiems, kas gamins, šios salotos tikrai patiks, juolab, kad ir gamyba nesudėtinga, ir gardus valgis išeina. O kur dar gera žinia, jog neapsunkins nei mažų, nei didelių pilvelių!

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke

Skandinaviškas „smørrebrød“ sumuštinis su silke 2 asm.

Populiariausias šiaurietiškas sumuštinis – tai „smørrebrød“, kuris iš tikrųjų yra valgomas su peiliu ir šakute, nors pamažu populiarėja ir gatvės maisto kultūroje. Šio sumuštinio paslaptis – storas sviesto sluoksnis, kuris neleidžia kitiems ingredientams duonos sudrėkinti. Jį galima keisti ir kitomis sodriomis užtepėlėmis. Ant viršaus dominuoja taip pat lietuviams artimi priedai – marinuota ar rūkyta žuvis, mėsa, kiaušiniai ar burokėliai.

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis

Vietnamietiško „banh-mi“ įkvėptas vegetariškas suvožtinis 2 asm.

„Banh-mi“ paprastai yra ruošiamas bagetėje, kuri atkeliavo į Vietnamą Prancūzijos kolonializmo laikais. Kadangi gatvės maisto kultūra Vietname labai išplitusi, nieko keisto, kad ši duona ten prigijo – joje galima sutalpinti daug ingredientų, patogu neštis su savimi ir valgyti bet kur. Tokio tipo užkandžiui ruošti galima pritaikyti ir porcijines duoneles, jos gali padėti sukurti rytietiško skonio sumuštinį, pagardintą norimais priedais.

 

Cukinijų maltinukai pomidorų padaže

Cukinijų maltinukai pomidorų padaže 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiuose gražiuose „maltinukuose“ nėra nė kruopelės mėsos! Užtai sunaudosite jiems dailiai užaugusią sodo gražuolę – vidutinio dydžio cukiniją! Tik keletas papildomų ingredientų – prieskoninių žolelių, kiaušinio, džiūvėsių ir tarkuoto kietojo sūrio – ir vegetariška vakarienė paruošta. Ir vos su keliais lašais aliejaus, tad bonusas – ji bus dar ir labai lengva.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką