Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Pomidorų tyrė“

Pasakiškai skanus picos vyniotinis

Pasakiškai skanus picos vyniotinis 6 asm.

Picą mėgsta daugelis, o jei ji dar naminė, ką tik iškepta, nė gabalėlio nelieka labai greitai. Nustebinkite šeimą ar draugus kiek neįprastu formatu – kepiniu, kuris forma atkartoja vyniotinį, tačiau prapjovus tampa akivaizdu, jog tai pavidalą pakeitusi pica. Tiesa, lengvai prasmukti užsisakant jau iškeptą picą ir ją suvyniojant į ritinį tikrai nepavyks, teks patiems minkyti ir kepti!

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis

Labai greitas avinžirnių ir špinatų karis 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šis vegetarinis karis iš tiesų reikalauja tik 30 minučių jūsų laiko. Gaminamas jis viename prikaistuvyje arba keptuvėje, tad visos virtuvės apversti aukštyn kojomis, kad gautum dubenėlį karšto viralo, neprireiks. Tai kvapnus, sodraus skonio troškinys, turtingas maistinėmis medžiagomis nuo geležies bei magnio iki vitamino B6 ar skaidulų. Taip pat tai puikus augalinės kilmės baltymų šaltinis.

Troškinta menkė su pomidorais

Troškinta menkė su pomidorais 4 asm.

Labai paprastas, greitas ir gardus žuvies patiekalas. Menkė jame puikiai dera su pomidorais.

 

Itališki pusryčių skrebučiai su pomidorų tyre

Itališki pusryčių skrebučiai su pomidorų tyre 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vėlyvas vasaros laisvadienio rytas. Tingulys. Jokio noro suktis virtuvėje. Būtum vienas, tai ir nevalgytum. Gal net ir nesikeltum, kaip paauglystėje, iki vidudienio. Bet užuodi, kad dukra Augustė kažką gamina nuo ankstyvo ryto čiauškančiam anūkui. Kvapas sužadina apetitą. Ir netrukus visa šeima sėdi prie pusryčių stalo.

Sotus avienos ragu

Sotus avienos ragu 4 asm.

Kai prieš akis ilgesnis vakaras namuose, ryžkitės pasigaminti avienos ragu – šis ilgai puode burbuliavęs troškinys taps puikiu priedu prie makaronų, ryžių, o jei išsivirsite daugiau, juo mėgausitės ir kitą dieną.

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“

Vytaro Radzevičiaus žuvienė „iš galvos“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje žuvies skyriuje pamačiau dvi dideles lašišos galvas. Kilo mintis išsivirti žuvienės. Daug kas turi savų žuvienės receptų, bet patį teisingiausią posakį apie žuvienę girdėjau Juodkrantėje – vietos žvejai sakė, kad žuvienės skonis priklauso nuo žuvies kiekio. Paprasta tiesa.

Pasaulinio garso kepti kiaulienos šonkauliukai

Pasaulinio garso kepti kiaulienos šonkauliukai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiaurės Amerikoje moka kepti kiaulienos šonkauliukus. Ir jie tikrai yra World Famous. Bet kurioje kepsninėje Memfyje, šalia Elvio Preslio statulos. Arba iškepti namie pagal šį receptą.

 

Puikusis troškinys „chilli con carne“

Puikusis troškinys „chilli con carne“ 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Mano mėgstamiausias „chilli con carne“ yra ryškaus skonio, o tai reiškia, jog jis gausiai pagardintas prieskoniais. Bet dar svarbiau – patiekalas turi būti paskanintas ir juoduoju šokoladu – jo būtinai reikia dėti į puodą su lėtai burbuliuojančiu troškiniu. Patikėkite, šokoladas labai gerai subalansuoja visus skonius – mėsos, aitriųjų pipirų, prieskonių. Būtinai išbandykite.

Veganiški lęšių kukuliai pomidorų tyrėje

Veganiški lęšių kukuliai pomidorų tyrėje 2 asm.

„Vegan Pipiras“: Šie žaliųjų lęšių kukulaičiai puikiai tinka skanauti ir pietums, ir vakarienei. Lengvai ir greitai pagaminamas patiekalas nustebins ir skoniu, ir suteikiamu sotumu.

Veganiškas piemenėlių pyragas su polenta

Veganiškas piemenėlių pyragas su polenta 6 asm.

Veganiška klasikinio britiško patiekalo variacija patiks tiems, kas nori valgyti šiek tiek lengviau. 

Itin paprastai paruošiamos veganiškos įdarytos paprikos

Itin paprastai paruošiamos veganiškos įdarytos paprikos 5 asm.

„Vegan Pipiras“ : Šis ypač paprastas receptas tikrai patiks grikių mėgėjams, nes būtent jais ir įdarome paprikas. Jokia paslaptis, jog šie produktai – paprikos ir grikiai – maistingi, suteikiantys sotumo. Beje, įdaru prikimšome skirtingų spalvų paprikas – žaliąją, raudonąją, geltonąją ir oranžinę! 

Makaronai su nduja dešros ir lapinių kopūstų padažu

Makaronai su nduja dešros ir lapinių kopūstų padažu 4 asm.

Jei domitės sveikos mitybos principais ir net jų laikotės, apie lapinius kopūstus (kale) jums nereikia pasakoti. Tačiau apie itališką pikantišką dešrą (kartais vadinamą ir mėsos kremu) ndują galėjote girdėti tik probėgšmais. Laimė, įsigyti Lietuvoje jos jau nesunku, tačiau ką su ja veikti, žino ne visi. Taigi, siūlome receptą, kuriame puikiai dera makaronai, lapiniai kopūstai ir pikantiškoji dešra iš Italijos.

Guliašas su bulvėmis

Guliašas su bulvėmis 4 asm.

Šis receptas – iš knygos „Prie stalo su rašytoju. Patiekalai, įkvėpti mėgstamų knygų“. Jos autorės Giedrė Barauskienė ir Rasa Derenčienė siūlo pasigaminti patiekalų, kuriais herojai mėgaujasi žinomuose literatūros kūriniuose. Guliašą įkvėpė Ericho Marios Remarque'o romanas „Juodasis obeliskas“.

Ukrainietiški Veronikos barščiai

Ukrainietiški Veronikos barščiai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ukrainietiški barščiai – rimtas reikalas. Lietuvoje labiau paplitusi burokėlių sriuba, gi ukrainiečiai, arba ukrainai, kaip „prie Smetonos“ kartais jie buvo vadinami žiniasklaidoje, į barščius deda visko daugiau. Ukrainietiškų barščių receptų daug – aš jums siūlau receptą, kurio mane išmokė bičiulė iš Ukrainos Veronika. Kaip ji sako: „patys skaniausi barščiai a la Weronik.“

„Paccheri“ pasta su aštuonkojais

„Paccheri“ pasta su aštuonkojais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Karštas aštuonkojis nemėgsta kompanijos. Jokių kitų jūros gėrybių, tik jis. Kriauklių – midijų, vongolių, šukučių kompanijoje niekada nenorėtų atsidurti. Jam netrukdo švelnus, šiltas pomidorų padažas ir prabangi Granjano pasta „paccheri“ (it. petukai). 

Pasileidėlių pasta

Pasileidėlių pasta 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Reikia išmokti nelabai gražų žodį. Ir tas itališkas žodis būtų šis – „puttana“ (kekšė). Ir patiekalo pavadinimas – irgi nelabai gražus: „kekšių pasta“. Tačiau tai tikras aromato, skonio ir sveiko maisto koncentratas. Jame įrašyta Viduržemio jūros dietos formulė. Pasta (lėtai džiovinta) – geri angliavandeniai, ančiuviai – omega 3, alyvuogių aliejus – omega 6, pomidorai – likopenas, „peperoncino“ pipiriukas – kapsikumas, plečiantis kraujagysles (ten, kur reikia), česnakas – bakterijų priešas, kaparėliai – antioksidantų (ypač riboflavino) bomba.

Ravioliai „alla sorrentina“

Ravioliai „alla sorrentina“ 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Ravioliai „alla sorrentina“ – tai tikrų tikriausia, trispalvė Italija. Gamindami arba valgydami pasileiskite Luciano Pavarotti atliekamą opusą „Torna a Surriento“: „Nun darme stu turmiento! Torna a Surriento“ – nė nepastebėsite, kaip gims itališkos virtuvės šedevras – paprastas, kvapnus, spalvingas.

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis 4 asm.

Yra tikinčių, jog aštrus maistas dovanoja ne tik kiek ekstremalių pojūčių burnoje, bet ir šildo, suteikia energijos. Jei ir patys esate tą pastebėję arba norite išbandyti, gaminkite šį paprastą, tačiau neprastą patiekalą.

Jautiena ir kietuoju sūriu įdarytos cukinijos

Jautiena ir kietuoju sūriu įdarytos cukinijos 3 asm.

Įdarytos daržovės gana populiarios Lietuvoje, bet labiau įprasta jas įdaryti kiauliena ar vištiena. Tačiau gaminant su malta jautiena kitaip atsiskleidžia pačios daržovės skonis. Paaiškinimas paprastas: jautiena sausesnė, todėl išskiria mažiau sulčių ir šios neužgožia daržovių skonio.

Granatų marinatas mėsai

Granatų marinatas mėsai 4 asm.

Šį greitai paruošiamą marinatą sudaro nemažai sudedamųjų dalių, tačiau pirmu smuiku groja granatų melasa. Išbandykite jį marinuodami mėgstamą raudoną mėsą. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką