Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Prieskoniniai žalumynai“

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Rillettes – taip vadinasi tradicinė riebi prancūziška mėsos užtepėlė – gali būti gaminama iš įvairios mėsos ir gardinama pačiais įvairiausiais priedais – žaliaisiais pipirais, riešutais (ypač pistacijų) ir kitais. Rillettes retas prancūzas gamina namuose pats, nes užsukęs į bet kurią mėsinę gali pasirinkti keleto rūšių jau pagamintos. Rillettes gali ilgai stovėti šaldytuve, nes jas užkonservuoja riebalai, kurių šiame patiekale išties nemažai. Rillettes dažname restorane patiekiamos kaip užkandis, o prancūziškuose namuose švenčių stalas be rillettes tikrai sunkiai įsivaizduojamas.

Šventinis kaimiškas kiaulienos paštetas

Šventinis kaimiškas kiaulienos paštetas 12 asm.

Ant šventinio stalo daugelis deda keptą paukštį ar kepsnį, tačiau prieš tai juk būna įžanga. Ja gali tapti kaimiškas kiaulienos paštetas, kokį galbūt gamino, pavyzdžiui, jūsų močiutė. Šio pašteto receptu pasidalino restorano „Open Restaurant“ šefas Ernestas Vyrukaitis.

Prancūziška keptų moliūgų sriuba su degintu sviestu ir trumais

Prancūziška keptų moliūgų sriuba su degintu sviestu ir trumais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ar gali būti per daug moliūgų sriubos receptų? Tikrai ne! Rudenį moliūgų receptai užima svarbiausias pozicijas mano virtuvėje ir nė neketina tų pozicijų užleisti kitoms daržovėms!

Rauginti obuoliai

Rauginti obuoliai 6 asm.

Ieva Šidlaitė (knyga „Natūralus rauginimas“): Rauginti tinka kieti, sultingi, rūgštūs rudeniniai obuoliai, ypač antaniniai. Tokius obuolius senoliai raugdami kopūstus dėdavo į statinės dugną, o vėliau suvalgydavo. Turbūt obuoliai, dedami į kopūstus, paskatindavo rūgimą, nes juose daugiau cukraus nei kopūstuose. Galima užsiraugti ir vien obuolių – jie labai skanūs su paukštiena ar paštetu.

Jaukūs naminiai kalafiorų kotletai

Jaukūs naminiai kalafiorų kotletai 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie kotletai skirti bemėsėms dienoms, kai norisi pailsėti po sunkesnio savaitgalio, o gal atvirkščiai – būtent tam sunkesniam ir pasiruošti, kad galima būtų su malonumu atlaikyti gurmanišką fiestą!

 

Morkų, ananasų ir mango salotos

Morkų, ananasų ir mango salotos 4 asm.

Dažnas mėsos ar žuvies patiekalų palydovas – įvairios morkų salotos. Šias tradicines salotas galima pakeisti šiek tiek neįprasta vaisių ir morkų kombinacija.

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas 4 asm.

Italai valgo ne tik įvairių formų pastą bei lęšius – jie pripažįsta ir bulves! Tą pademonstravo Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarko.

Vištiena su makaronais ir azijietišku padažu

Vištiena su makaronais ir azijietišku padažu 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Mano greitas maistas yra koks nors akimirksniu paruošiamas patiekalas, kuriam pakanka 10 minučių, įskaitant daržovių pjaustymą ir keptuvės kaitinimą. Tad štai šis – būtent iš šitos serijos. Tiems atvejams, kai gurgiantis pilvas neleidžia imtis sudėtingesnių ir ilgesnių procesų virtuvėje.

Pomidorais ir žalumynais įdarytos bulvės

Pomidorais ir žalumynais įdarytos bulvės 5 asm.

Šiek tiek pastangų ir kruopštumo gaminant įdarytas bulves prireiks, tačiau rezultatas nustebins ir viską atpirks. 

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Miško žvėrys: Rudeniškai ryškūs maltinukai yra intensyvaus skonio, malonios tekstūros. Beje, jei nesinori ruošti suvožtinių, šiuos paplotėlius galite patiekti ir vienus su salotomis bei mėgstamais padažais.

Lietuviškas fugu su bobausiais ir šparagais

Lietuviškas fugu su bobausiais ir šparagais 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Bobausius gaminau tradicinį lietuvišką grybų gaminimo būdą susiejęs su sezoniškumu.

Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais

Velykinė lydeka, įdaryta kiaušinukais, lašiša, špinatais 4 asm.

Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Žuvies mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite kartu su daržovėmis, žolelėmis bei piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įdėkite tirpinto...
Trinta itališka pomidorų sriuba

Trinta itališka pomidorų sriuba 4 asm.

Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną ir salierą. Kuomet daržovės suminkštėja, berkite česnaką ir dėkite pomidorų pastą. Pakepkite 2–3 minutes. Tada suverskite konservuotus pomidorus, pilkite ...
Grybais įdaryti baklažanai

Grybais įdaryti baklažanai 2 asm.

Baklažanus perpjaukite pusiau, išskobkite ir minkštimą susmulkinkite. Morkas sutarkuokite, svogūną susmulkinkite, pakepinkite kartu su grybais, baklažano minkštimu ir trintais pomidorais. Pagardinkite druska ir pipirais. Gauta mase įdarykite baklaž...
Pasninko kotletai

Pasninko kotletai 2 asm.

Bulves išvirkite ir sutrinkite, sumaišykite su virtais ryžiais. Morkas sutarkuokite ir pakepinkite su smulkintu svogūnu. Sumaišykite visus ingredientus – bulves, ryžius, morkas su svogūnais, pagardinkite druska, smulkintais žalumynais. Formuokite iš...
Salotos su ropėmis ir obuoliais

Salotos su ropėmis ir obuoliais 2 asm.

Sutarkuokite obuolius, morką, ropę supjaustykite šiaudeliais. Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais bei majonezu ar grietine. Papuoškite žalumynais.
Susuktos lašišų salotos

Susuktos lašišų salotos 2 asm.

Susmulkinkite lašišą, agurkus,  salierus ir sumaišykite visus ingredientus tarpusavyje. Dabar gautą masę įvyniokite į salotų lapus ir patiekite.
Kreminės lašišos užkandis

Kreminės lašišos užkandis 6 asm.

Sūrį, lašišą ir prieskonius sudėkite į gilų indą ir sumalkite iki vientisos masės. Tepkite (arba spauskite konditeriniu švirkštu) ant krekerių ir papuoškite žalumynais. Iš nurodyto kiekio produktų, gausite nemažą indelį kremo. Išeis kelios lėkštės...
Kokosinis ryžių troškinys su lašiša

Kokosinis ryžių troškinys su lašiša 2 asm.

Šlakelį kokosų pieno sumaišykite su krakmolu ir atidėkite. Likusį kokoso pieną pilkite į puodą, suberkite pipirus, druską, raudonėlį, maltą aitriąją papriką ir imbierą. Ryžius užpilkite verdančiu sultiniu, tada supilkite į kokosų masę ir leiskite...
Trinta cukinijų sriuba su rūkytu lydytu sūriu

Trinta cukinijų sriuba su rūkytu lydytu sūriu 6 asm.

Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Bulves ir cukiniją nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Sūrį sutarkuokite (arba tiesiog smulkiai supjaustykite). Į puodą, kuriame bus verdama sriuba, įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, suberkite...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką