Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Razinos“

Vokiškas obuolių pyragas, kuriam prireiks 1,5 kg vaisių

Vokiškas obuolių pyragas, kuriam prireiks 1,5 kg vaisių 8 asm.

Kartais ne trūkumas, bet perteklius gali virsti problema – pavyzdžiui, kai sode užderėjo tiek obuolių, jog nebežinia, kur juos dėti. Tada praverčia receptai, kurie padeda skaniai sunaikinti kuo daugiau šių vaisių. Būtent toks yra mūsų siūlomas klasikinis vokiškas obuolių pyragas, išbandykite!

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas 4 asm.

Ir ryžių košė gali būti skani, ir kepti obuoliai puikūs, tad kodėl šių dviejų ingredientų nesuderinus gaminant vieną patiekalą? Siūlome pabandyti išsikepti apkepą, kuris bus lygiai toks pats skanus šaltas, kaip ir ką tik iškepęs.

 

Svarainių pyragas

Svarainių pyragas 8 asm.

Saldžiarūgštis, marmeladinį sluoksnį primenantis viršus, trapi tešlos apačia, o rezultatas – netikėtas pyragas su pikantiškaisiais svarainiais.

Jautienos troškinys „picadillo“ pagal Ernestą Hemingway'ų

Jautienos troškinys „picadillo“ pagal Ernestą Hemingway'ų 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Picadillo“ vardas kilo nuo ispaniško žodžio „picar“, kas pagal šio patiekalo gamybos būdą tiksliausiai būtų versti „smulkiai kapoti“. Gyvendamas Kuboje, Finca Vigia name, savo svečius „picadillo“ mėgo vaišinti amerikiečių rašytojas Ernestas Hemingway.

Varškės pyragas su razinomis

Varškės pyragas su razinomis 8 asm.

Ilgai neužgaišite, sudėtingų ingredientų taip pat neprireiks ir greitai ant stalo puikuosis gardus pyragas!

 

Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais

Avižiniai sausainiai su razinomis ir riešutais 6 asm.

1. Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. 2. Viename dubenyje gerai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, smulkintus riešutus ar saulėgrąžas ir druską. 3. Kitame dubenyje plaktuvu gerai išplakite kiaušinius, cukrų...
Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais

Keptos cukinijos su razinomis ir kedro riešutais 4 asm.

Kviečiame išbandyti labai paprastą, tačiau stebinančiai derančių ingredientų patiekalą. Sugaišite neilgai, o rezultatas nustebins, išbandykite!

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis 10 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt):  Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu

Avižų dribsnių batonėliai su naminiu riešutų sviestu 6 asm.

riešutų sviestas: 1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Vienu sluoksniu paberkite riešutus. Kepkite 8-10 minučių. Praėjus 5 minutėns, riešutus pavartykite mentele. Būkite budrūs, kad riešutai...
Granola su įvairiomis sėklomis ir džiovintais vaisiais

Granola su įvairiomis sėklomis ir džiovintais vaisiais 6 asm.

1. Avižinius dribsnius išmaišykite su pjaustytais riešutais, moliūgo sėklomis, saulėgrąžomis, kokoso drožlėmis, kokoso aliejumi, medumi. 2. Berkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min....
Turkiškai įdaryti pomidorai

Turkiškai įdaryti pomidorai 6 asm.

Pomidorai dažnai naudojami ruošiant įdarytas daržoves, šis patiekalas labai populiarus Vidurio Rytuose. Turkija – viena iš šalių, kuriose įdaryti pomidorai yra tradicinės virtuvės patiekalas. 

Velsietiški pyragėliai su razinomis

Velsietiški pyragėliai su razinomis 4 asm.

Gardūs ir paprasti, greitai pagaminami pyragėliai, kuriuos pristato kulinarinių knygų autorius ir TV bei radijo laidų vedėjas Vytaras Radzevičius. 

 

Mielinė plikyta boba

Mielinė plikyta boba 8 asm.

Purus ir kvapnus mielinis kepinys, puikiai tiksiantis ir savaitgaliui, ir pasiimti į svečius ar švenčiant kokią nors šventę. 

 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Lengvas daržovių kuskusas

Lengvas daržovių kuskusas 8 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Aš su malonumu gaminu tiesiog daržovių kuskusą, o jei jums labai reikia mėsos, šį troškinį galima labai greitai paversti daržovių ir vištienos patiekalu. Tik tokiu atveju patarčiau rinktis vištieną su kaulu ir oda.

Vištienos gabaliukus labai gerai apkepkite puode įkaitintame aliejuje, išimkite, atidėkite į šalį, o tada jau kaitinkite pomidorų pastą, prieskonius ir sekite tolesnę recepto eigą. Tik truputį sumažinkite daržovių kiekį, nes šis patiekalas net ir ruošiamas be mėsos pamaitins pusę giminės. O štai prieskonių kiekį išlaikykite tokį pat!

Turtingo skonio tortas „Razina“

Turtingo skonio tortas „Razina“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė jaunasis virtuvės šefas Rokas Galvonas. 

Velykinis Krokuvos varškės pyragas

Velykinis Krokuvos varškės pyragas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai):  Kad ir kiek ieškočiau, dar neradau tobulesnio Velykų skanėsto recepto už šį tradicinį Lenkijos virtuvės kepinį – Krokuvos varškės pyragą. Storas riebios, kokybiškos varškės, pagardintos džiovintais vaisiais, sluoksnis kepamas ant trapaus tešlos pagrindo, o skiriamasis šio pyrago bruožas – kvadratiniais langeliais supintos tešlos juostelės kepinio viršuje, kurios pabaigoje patepamos saldžiarūgščiu citrininiu glajumi.

Nuostabus kulinaro Pauliaus Strasevičiaus morkų tortas

Nuostabus kulinaro Pauliaus Strasevičiaus morkų tortas 10 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė tinklaraščio „Kitchen Obsession“ ir kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius.

Nekeptas Velykų varškės tortas su razinomis ir aguonomis

Nekeptas Velykų varškės tortas su razinomis ir aguonomis 12 asm.

Šį tortą projekto “100 tortų Lietuvai” proga pristatė  mokytoja Dalia Žygelienė, dirbanti profesijos mokytoja Alantos technologijos ir verslo mokykloje bei mokiusi ne kartą geriausio Lietuvos virėjo titulą pelniusį šefą Deivydą Praspaliauską.

Angliškos karštos mielinės kryžiaus bandelės

Angliškos karštos mielinės kryžiaus bandelės 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tradiciškai Didįjį penktadienį iškeptos kryžiaus bandelės siejamos su daugybe papročių ir prietarų – jos neva negenda, jas jūreiviai imdavo į tolimus plaukiojimus, kad laivai nesudužtų, jos apsaugodavo namus nuo gaisro, o sergančiam gabalėlis šios bandelės padėdavo išgyti.

Vieno šios bandelės recepto nėra. Jūs taip pat galite susikurti savo skonį – pasirinkite, ką dėsite į mielinę tešlą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką