Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Razinos“ 5 puslapis

Įdaryti obuoliai

Įdaryti obuoliai 4 asm.

Obuolius nuplaukite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, sumeskite gvazdikėlius, suberkite cukrų ir trumpai pavirkite, kad vos suminkštėtų. Tada jų vidų išskobkite.  Po verdančiu vandeniu nuplautas razinas pusvalandį pamirkykite apelsinų sulčių...
Bandelės su obuoliais ir cinamonu

Bandelės su obuoliais ir cinamonu 10 asm.

Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite karštame svieste. Suberkite apelsinų sultyse mirkytas razinas, citrinos žieveles, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius, sukrėskite...
Itališkas kalėdinis pyragas („panettone“)

Itališkas kalėdinis pyragas („panettone“) 10 asm.

Mieles išleiskite šiltame vandenyje, įberkite 100 g miltų, sumaišykite, uždenkite indą ir palikite šiltai 3 valandoms. Paskui įpilkite šiek tiek šilto vandens, suberkite dar 100 g miltų, leiskite pastovėti 2 valandas. Likusius miltus supilkite į...
Angliškas kalėdinis pudingas

Angliškas kalėdinis pudingas 8 asm.

Iš vakaro džiovintus vaisius ir riešutus nuplaukite ir supjaustykite. Nutarkuokite citrinos žievelę, išspauskite sultis, sumalkite, jei reikia, prieskonius. Viską sumaišykite su vaisiais ir riešutais, užpilkite brendžiu ir palikite per naktį....
Vokiškas štolenas

Vokiškas štolenas 6 asm.

Džiovintus vaisius nuplaukite ir pamirkykite brendyje per naktį. Šiltame piene ištirpinkite mieles, pridėkite šaukštą cukraus ir dalį persijotų miltų. Viską pusvalandį palaikykite šiltai. Persijokite likusius miltus, sudėkite minkštą sviestą,...
Kalėdinė duona

Kalėdinė duona 6 asm.

Dubenyje sutrupinkite mieles. Pakaitinkite vandenį ir aliejų maždaug iki 37 °C. Supilkite ant mielių ir maišykite, kol mielės ištirps. Supilkite sėmenis ir palikite stovėti 10 minučių. Įmaišykite druską, auksaspalvį sirupą, obuolių sultis, kefyrą...
Trapusis šlapias aguonų pyragas

Trapusis šlapias aguonų pyragas 10 asm.

Sviestą išsukite su cukrumi (nepamirškite ir vanilinio) ir kiaušinio tryniu. Supilkite grietinę, suberkite citrinos žievelę, persijotus miltus ir kepimo miltelius. Užminkykite tešlą. Gerai išminkiusios, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 min....
Štrudelis su aguonomis

Štrudelis su aguonomis 8 asm.

Dubenyje į sijotų miltų duobutę supilkite šiltame piene ištirpintas mieles. Šaukštu užkabindami šiek tiek miltų, maišykite, kol susidarys tirštoka masė. Nestorai užberkite tais pačiais miltais ir, uždengę drobe, 15 min. laikykite šiltai. Iš...
Austriškas obuolių štrudelis

Austriškas obuolių štrudelis 8 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Obuolius nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir žievele, cukrumi, razinomis, muskatu. Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėseliais. Į jos vidurį dėkite į...
Avižinių dribsnių sausainiai su varške

Avižinių dribsnių sausainiai su varške 10 asm.

Viename dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Kitame inde varškę ištrinkite su minkštu sviestu, suberkite cukrų ir atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus baltymus. Varškės masę...
Medaus sausainiai

Medaus sausainiai 6 asm.

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir gvazdikėliais. Sviestą išsukite su medumi, įmuškite kiaušinį ir maišydami po truputį suberkite miltus, kakavą ir riešutus. Nedidelius tešlos blynelius šaukšteliu dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą,...
Prieskoninis pomidorų čatnis

Prieskoninis pomidorų čatnis 6 asm.

Pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais. Actą su cukrumi užvirinkite, įmeskite svogūno gabalėlius ir kaitinkite 5–6 minutes. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite likusius produktus (išskyrus juodgrūdes). Užvirinkite,...
Moliūgų ir pomidorų čatnis

Moliūgų ir pomidorų čatnis 6 asm.

Moliūgą ir pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Nuvalykite ir smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūną. Sugrūskite pipirus. Jei neturite grūstuvės, galite naudoti pipirų žirnelius. Sudėkite visus produktus į indą, supilkite actą, už...
Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais

Varškės pyragas su moliūgų gabaliukais 7 asm.

Moliūgą nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumekite į sandarų indą.     Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą. Pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsino žievelėmis. Atvėsusiu sirupu užpilkite keptus moliūgo gabalėlius ir...
Varškės „Tinginys“

Varškės „Tinginys“ 4 asm.

Sausainius sulaužykite vidutinio dydžio gabalėliais. Minkštą kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi iki purios masės. Varškę pertrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite į sviesto ir cukraus plakinį. Suberkite vanilinį cukrų. Dž...
Razinų ir riešutų pyragas

Razinų ir riešutų pyragas 6 asm.

Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu. Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir...
Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“

Afrikietiškas mėsos apkepas „Bobotie“ 10 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Sviestu ištepkite didelį (23x33 cm dydžio kvadratinį ar 28 cm skersmens apvalų) kepimo indą. Batono riekeles įdėkite į dubenėlį, užpilkite pienu ir atidėkite į šalį, kol batonas išbrinks. Keptuvėje į...
Obuolių čatnis

Obuolių čatnis 10 asm.

Obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūnus sukapokite smulkiai. Visus produktus sumaišykite dideliame prikaistuvyje. Kaitinkite ant vidutinio stirpumo ugnies, kol užvirs. Virkite apie 30 min., neuždengusios prikaistuvio dangčiu. Masė...
„Biryani“ troškinys

„Biryani“ troškinys 10 asm.

Adilui labiausiai patinka „Biryaani“, tad šio patiekalo receptu ir dalijasi.

Salotos su brokoliais ir razinomis

Salotos su brokoliais ir razinomis 3 asm.

Brokolius nuplaukite, nusausinkite, išskirstykite žiedynėliais, storąją kotelio dalį nupjaukite ir trumpai, kad brokoliai nepakeistų spalvos, patroškinkite garuose. Razinas perplaukite verdančiu vandeniu, suberkite į apelsinų sultis ir valandą...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką