Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Rūkyta malta raudonoji paprika“

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Veganiška „lašiša“ iš morkų

Veganiška „lašiša“ iš morkų 4 asm.

„Vegan Pipiras“Šį užkandį galima apibūdinti trumpai – apsivalgymas garantuotas! Pasigaminkite ir patys įsitikinkite. O kitiems ragautojams nesakykite, iš ko pagaminta toji „lašiša“, tegul atspėja!

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Kiaulieną valgau retai, bet būtent šonkauliukai ir plėšyta kiauliena (ang. „pulled pork“) yra mano silpnybės, jei kalbame apie riebias mėsas. Šonkauliukus kepti pati pabandžiau ir išmokau visai neseniai. Bandžiau suprasti, kodėl vis atidėliojau ir taikliausias atsakymas: greičiausiai tai buvo nepasitikėjimas savo žiniomis.

 

Trapūs žemės riešutų sviesto sausainiai su rūkyta paprika

Trapūs žemės riešutų sviesto sausainiai su rūkyta paprika 6 asm.

Kai norisi traškaus burnoje tirpstančio kepinuko, sausainiai nepralenkiami. Patyrę kepėjai puikiai žino, kad ir kasdien galėtų kepti vis kitokius, nes receptų – begalės, tačiau šįkart siūlome vienus iš geresnių – į tešlą dėsime nemažai riešutų sviesto, o skaninsime rūkytos paprikos milteliais (jie ir Lietuvoje jau jokia naujiena). 

Viščiukas, troškintas garstyčių ir vyno padaže

Viščiukas, troškintas garstyčių ir vyno padaže 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Prancūziška virtuvė neatsiejama nuo... garstyčių. Nerasite prancūziškos virtuvės, kurios šaldytuve ar spintelėse nestovėtų 3–4 rūšių garstyčių indeliai. Retas prancūziškas troškinys neapsieina be šio priedo, garstyčiomis skaninami šalti mėsos užkandžiai, marinatai ir padažai. Nors yra nemažai garstyčias gaminančių regionų, bene labiausiai prancūzų mėgstamos Dijon garstyčios.

Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu

Pomidorų džemas su rūkyta paprika ir kuminu 6 asm.

Strelkabelka.ltRecepte naudojau aštrią rūkytą papriką. Jei jos neturit, tuomet įdėkit čili pagal savo skonį. Pernai šitas džemas visiškai pakeitė majonezą prie kiaušinių. Tinka prie bet kaip paruošto kiaušiniio – virto, kepto, omleto, poached ar srambled.

Citrininė vištiena su čiobreliais

Citrininė vištiena su čiobreliais 5 asm.

Paprastu vištienos receptu dalinasi populiari tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė. 

 

Bulgariški kebabai

Bulgariški kebabai 4 asm.

Strelkabelka.lt: Šie bulgariški kebabai įdomūs dėl vienos paprastos priežasties – juose buvo įdėta sodos, kuri suteikia mėsai lengvumo, ir dar jie labai lengvai pasipučia. Man tai buvo visiškai netikėtas atradimas.

Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų

Bolivinių balandų salotos su daugybe gardžių priedų 2 asm.

FeedMySister.com: Tai salotos norintiems sveikesnių ir lengvesnių patiekalų! Kartais visai verta valgyti mažiau mėsos ir atrasti netikėtus daržovių derinius, naujus skonius, o kartu ir kitokias tekstūras.

Humusas su džiovintais pomidorais

Humusas su džiovintais pomidorais 4 asm.

Humusas, užkandis iš avinžirnių ir sezamų pastos, pastaraisiais metais užkariavo daugybės gero maisto gerbėjų visame pasaulyje simpatijas. Nieko keista – jis maistingas, nesunkai paruošiamas, o galimybių, kuo jį skaninti ir su kuo valgyti – daugybė. Džiovintais pomidorais gardinto humuso receptu dalijasi Druskininkuose įsikūręs restoranas „Toli Toli“

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai

Daržovių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Miško žvėrys: Rudeniškai ryškūs maltinukai yra intensyvaus skonio, malonios tekstūros. Beje, jei nesinori ruošti suvožtinių, šiuos paplotėlius galite patiekti ir vienus su salotomis bei mėgstamais padažais.

Ugningoji harisa

Ugningoji harisa 6 asm.

Harisa – aštrus prieskoningas padažas. Šio ugnimi alsuojančio padažo tėvyne laikomas Tunisas, bet jis plačiai paplitęs ir kitose Šiaurės Afrikos šalyse bei Pietvakarių Azijoje. 

Ruošdami harisą vieni paprikas parūko, kiti kepa, bet dažniausiai naudojami džiovinti pipiriukai. Pageidautina – kelių aštrumo lygių rinkinys.

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika

Geltonųjų pomidorų džemas su rūkyta paprika 4 asm.

Strelkabelka.lt: Jei mėgstate dūmo kvapą, šitas variantas gali pasirodyti visai vertas jūsų dėmesio. Juk rūkyta paprika yra oi, kaip gerai. Svarbu jos nepadauginti, priešingu atveju užgoš viską. Aišku, prie tradicinių blynų ar vaflių džemas netiks, bet puikiai tiks prie naminių mėsainių su jautiena ar kalakutiena, prie kiaušinių – skystų arscrambled, prie sūrio – ypač čederio. Ir, aišku, prie karštų sūrio sumuštinių.

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis

Lašiša su bolivinių balandų apvalkalu ir glazūruotomis morkomis 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): žuvį, užuot volioję į miltus ar džiūvėsius, pabandykite iškepti su bolivinių balandų apvalkalu: paskrudusios kruopos taps traškios, maloniai kontrastuojančios su švelnia lašišos filė.

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis

Aštrus jautienos troškinys su daržovėmis 4 asm.

Yra tikinčių, jog aštrus maistas dovanoja ne tik kiek ekstremalių pojūčių burnoje, bet ir šildo, suteikia energijos. Jei ir patys esate tą pastebėję arba norite išbandyti, gaminkite šį paprastą, tačiau neprastą patiekalą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką