Dabar populiaru
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Ryžiai“

Veganiškas plovas su avinžirniais ir spanguolėmis

Veganiškas plovas su avinžirniais ir spanguolėmis 1 asm.

Follow your spoon: Tai sotus, turtingas prieskonių, spalvingas ir pikantiškas rudųjų basamati ryžių plovas su avinžirniais ir spanguolėmis. Gal atrodo kiek keistas derinys, bet tikrai labai skanus!

 

Varškės apkepas su ryžiais, obuoliais ir bananais

Varškės apkepas su ryžiais, obuoliais ir bananais 8 asm.

Tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė, būsima dietistė Indrė Trusovė pastebi, kad vienas dažniausių mitų susijusių su sveika mityba yra tai, jog maitintis sveikai yra labai brangu. „Tai tikrai nėra tiesa – sąmoningai apsiperkant, atsižvelgiant ir į produkto sudėtį, ir į kainą, sveikesnis maistas ilgainiui duos akivaizdžių privalumų sveikatos atžvilgiu, o piniginės tikrai nesuplonins“, – sako mitybos specialistė.

 

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Paprikas galima įdaryti tiek maltos mėsos ir ryžių įdaru, tiek ir daržovėmis, o ir pačios paprikos šiam patiekalui tinka visokios – raudonos, geltonos ar žalios, saldžiosios. Bet man kažkodėl atrodo, kad tinkamiausios visgi tos balkšvai gelsvos, kurios uždera Lietuvos ūkininkų daržuose besibaigiant vasarai.

Mano receptas – labai „iš akies“, tad kviečiu visus improvizuoti ir susikurti sau tinkamą skonį!

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys 4 asm.

Vytaras Radzevčius („Pasaulio puodai“): Šis patiekalas – ne keistasis okonomijakis, bet irgi originalaus skonio. Ir gaminant reikalauja didelio dėmesio, nes lengvai gali prisvilti. Tad būkite atidūs.

Žuvienė kaip charčio

Žuvienė kaip charčio 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Žuvienės virimas yra bene daugiausiai ginčų keliantis procesas. Kiekvienas žvejas ar šeimininkė dievagojasi turį ypatingą receptą, kurio taisyklių pažeidimas prilygsta sausrai Lietuvoje ir sukelia stichines nelaimes visuose 99 Lietuvos pajūrio kilometruose. Kol vyksta aršūs vietiniai ginčai dėl žuvienės skonio ir gamybos būdų, siūlau pasigaminti žuvies sriubą iš užjūrio. Kaip charčio. Ypatingą poskonį šiai sriubai suteikia graikiniai riešutai.

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos

Legendinė charčio sriuba su trupučiu improvizacijos 5 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Charčio receptas – įvairialypis, unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto Sakartvele. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.

 

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis

Rytietiški kepti ryžiai su vištiena ir daržovėmis 6 asm.

meyermaistas.ltKas gi nemėgsta rytietiškų keptų ryžių? Kepti ryžiai su daržovėmis – puikus ir greitai pagaminamas patiekalas, tobulas ne tik atliekant šaldytuvo „valymą“ ir panaudojant įvairius daržovių ar keptos mėsos likučius, tačiau ir labai tinkamas tiek greitai vakarienei ar pietums, tiek pietų dežutėms, tiek kaip garnyras (jei vien su daržovėmis) ar pagrindinis patiekalas.

Rizotas su smidrais ir vištiena

Rizotas su smidrais ir vištiena 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kreminės konsistencijos ryžiai su įvairiausiais priedais yra vienas mano mėgstamiausių Italijos virtuvės patiekalų. Negana to, kad jis aromatingas ir sotus, tai dar ir į valias galima improvizuoti su skoniais ir įvairiausiais priedais!

 

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais

Vištienos sparneliai su citrina ir alaus skonio ryžiais 4 asm.

Šio įdomaus, tačiau gana greitai paruošiamo vištienos patiekalo receptu dalinasi TV laidų vedėjas, virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

 

Keptas viščiukas su ryžiais ir saldžiosiomis bulvėmis

Keptas viščiukas su ryžiais ir saldžiosiomis bulvėmis 6 asm.

Iškepus viščiuką paprastai dar tenka rūpintis garnyru – koše, ryžiais, salotomis... Tačiau šįkart siūlome receptą, kuris padės išvengti bet kokių papildomų rūpesčių – dedate viską į skardą, šaunate į orkaitę ir blieka šiek tiek palaukti. O sulauksite išties gardaus ir nekasdienio patiekalo.

 

Įdarytos paprikos su daug žolelių ir prieskonių

Įdarytos paprikos su daug žolelių ir prieskonių 6 asm.

Įdarytų paprikų receptų egzistuoja daugybė – nuo paprastųjų su malta mėsa iki lengvučių veganiškų. Daržoves, kurių kokybė net ir šaltuoju sezonu parduotuvėse pernelyg nesuprastėja, šįkart siūlome įdaryti mėsos ir ryžių mišiniu, o įspūdingą skonių ir aromatų sprogimą sukursite įdarą gausiai pagardinę Vidurio Rytams būdinga prieskonių ir aromatinių žolelių puokšte.

Uzbekiška avienos sriuba su ryžiais „Mastava“

Uzbekiška avienos sriuba su ryžiais „Mastava“ 8 asm.

Kas yra plovas, žino daugelis, o kai kam yra tekę ragauti ir autentiško uzbekiško plovo, ruošto specialiame puode kazane. Tačiau šįkart dalijamės ne plovo, bet kito uzbekiško patiekalo – tirštos ir sočios sriubos receptu. Kai kas juokauja, jog mastava – tai lyg sriubos pavidalo plovas. Ką gi, išsivirkite ir įvertinkite!

Lašišos ir ryžių pyragas

Lašišos ir ryžių pyragas 6 asm.

Pasak šio recepto autorės Indrės Trusovės, šis pyragas tobulas ir karštas, ir šaltas, tad puikiai tiks tiek kaip pagrindinis patiekalas, tiek kaip užkandis. Jis vertas dėti ir ant kūčių stalo, be to, pradžiugins ne tik puikia maistine verte, ypatingu skoniu, bet ir nedidele kaina. 

 

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas

Skanus ir šiltas, ir šaltas ryžių ir obuolių apkepas 4 asm.

Ir ryžių košė gali būti skani, ir kepti obuoliai puikūs, tad kodėl šių dviejų ingredientų nesuderinus gaminant vieną patiekalą? Siūlome pabandyti išsikepti apkepą, kuris bus lygiai toks pats skanus šaltas, kaip ir ką tik iškepęs.

 

Įdaryti patisonai su jautiena ir fetos sūriu

Įdaryti patisonai su jautiena ir fetos sūriu 5 asm.

Įprastai patisonus nuskina, kai jų skersmuo siekia apie 8–15 cm. Mažesni patisonai yra sultingesni ir skanesni, tačiau, jei gaminate įdarytus patisonus, verta rinktis tuos, kurių skersmuo platesnis – taip bus lengviau šią daržovę įdaryti.

Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu

Antienos kulšelės „confit“ su juodaisias ryžiais ir voveraičių padažu 4 asm.

Šį nekasdienį, šventei tinkantį patiekalą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė šefas Gian Luca Demarco.

Varške, kumpiu ir sūriu įdarytos paprikos

Varške, kumpiu ir sūriu įdarytos paprikos 2 asm.

Siūlome išbandyti ne mėsa, tačiau varškės, sūrio ir kumpio mišiniu įdarytas daržoves.

Turkiškai įdaryti pomidorai

Turkiškai įdaryti pomidorai 6 asm.

Pomidorai dažnai naudojami ruošiant įdarytas daržoves, šis patiekalas labai populiarus Vidurio Rytuose. Turkija – viena iš šalių, kuriose įdaryti pomidorai yra tradicinės virtuvės patiekalas. 

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos 3 asm.

Jeigu norite pasigaminti įdarytų paprikų pagal laiko patikrintą, klasikinį receptą, šis – neabejotinai skirtas jums.

Vegetariškas apelsinų rizotas su moliūgais

Vegetariškas apelsinų rizotas su moliūgais 2 asm.

Puikaus vegetariško (arba veganiško) patiekalo, kuris patiks ir visavalgiams, receptas.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką