Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Šalavijai“

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis

Keptas kalakutas su citrusiniais vaisiais ir žolelėmis 16 asm.

Kalakutą rekomenduojama rinktis pagal tai, kiek valgytojų sės prie stalo. Visada geriau rinktis didesnį, nes iš kepto kalakuto likučių vėliau galima pagaminti puikių užkandžių.

Užkandis su keptais burokėliais

Užkandis su keptais burokėliais 2 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šis receptas ne mano, o Dalios, kurią sutikau ir susidraugavau, kai Vilniuje ruošiausi savo knygos pristatymui. Užkandis, kuriuo ji mane vaišino ir kuriuo dalinuosi jau aš, nepaprastai skanus.

Moliūgų rizotas

Moliūgų rizotas 4 asm.

Strelkabelka.lt: Keptą moliūgą valgau tiesiai nuo skardos – be druskos, be prieskonių, karštą ar šaltą. Kartais pasiseka ir kepu su prieskoniais, tuomet jo dingsta daugiau. Juk žinot, koks skanus keptas moliūgas su rozmarinu ir šalaviju (tiesa, reikia žiūrėti, kad prieskoniai pernelyg nedominuotų). Nebandėte? Tai pabandykit. Įdėkit dar šiek tiek medaus ir žiupsnį druskos ir iškepkit viską orkaitėj.

Kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais

Kepta lašiša su kalafiorų ir paprikų kremu bei keptais moliūgais 2 asm.

FeedMySister.com: Lėtai kepta lašiša yra labai sultinga ir yra daug sodresnės spalvos. Kalafiorų ir paprikų kremas turi šiek tiek aštrumo, o moliūgai, kepti su šalavijais, yra klasikinis derinys. Kvepia rudeniu ir suteikia jaukumo savaitgalio pietums...

Orkaitėje kepta lydeka su žolelėmis

Orkaitėje kepta lydeka su žolelėmis 4 asm.

Išbandykite keptos lydekos receptą, o prie taip ruoštos žuvies puikiai tiks sodraus skonio garnyras ir šviežios daržovės.

Gurmaniškas sviestas su šalavijais ir alyvuogėmis

Gurmaniškas sviestas su šalavijais ir alyvuogėmis 4 asm.

Nedideliame dubenėlyje kruopščiai išsukite visus ingredientus. Laikykite šaldytuve. Jei norite, galite suformuoti iš sviesto ritinėlį: tam paimkite kvadratinį plastiko plėvelės gabalą, sukrėskite sviesto mišinį, suvyniokite į norimo storio ritinėlį.
Speltos arba perlinių kruopų salotos

Speltos arba perlinių kruopų salotos 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Spelta labai greitai nuramdo alkio jausmą. Užvalgei saują speltos su alyvuogių aliejumi – ir į kovą. Kūnas lengvas. Jėgos – kiek reikia. Štai kodėl „insalata“ iš speltos subalansuota moterims, bet labai tinka vyrams.

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu

Sočios lęšių ir avinžirnių salotos su tahini padažu 4 asm.

Šios ankštinių salotos tikrai nenuobodžios – įdomios, sočios, su švelniu egzotikos prieskoniu. Išbandykite! 

Triušienos ragu su prieskoniais ir medumi

Triušienos ragu su prieskoniais ir medumi 4 asm.

Jei dvejojate, kaip skaniai paruošti triušieną ir ieškote, šis receptas – idealus. Ypatingas jo ingredientas – medus, šiam ragu suteikia įdomaus papildomo skonio bei kvapo, o morkos ir svogūnai tampa gardžiu priedu prie mėsos. ​

Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais

Avižinių dribsnių košė su ispaninio šalavijo sėklomis, karšta uogų tyre, kepintomis figomis ir TELLICHERRY pipirais 2 asm.

Kepinkite pusiau padalintas figas orkaitėje 200 °C temperatūroje tol, kol jos taps švelniai rudos spalvos. Palikite jas atvėsti. Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite migdolų pieną ir avižinius dribsnius, įberkite druskos, vanilinio cukraus ir...
Bananinė vitaminų „bomba“

Bananinė vitaminų „bomba“ 2 asm.

Iš ryto išgėrę šio koktelio,  organizmą  visai dienai aprūpinsite gausybe vitaminų ir mineralų.

Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis

Grietinėlėje troškinta lydeka su daržovėmis 6 asm.

Paruošiamas marinatas: česnaką, šalaviją ir rozmariną sudėkite į grūstuvę ir sutrinkite, suberkite druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite. Supilkite aliejų, actą, citrinos sultis, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Marinatą gerai išmaišykite...
Moliūgų troškinys su paprikomis

Moliūgų troškinys su paprikomis 3 asm.

Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių...
Makaronai su cukinijomis

Makaronai su cukinijomis 3 asm.

Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, nukoškite ir padėkite šiltai. Maltus graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais ir po vieną išdėliokite kepimo...
Virtinukai su rikota ir šalavijų padažu

Virtinukai su rikota ir šalavijų padažu 3 asm.

Platesniame dubenyje pusę nurodyto kiekio miltų sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę. Į ją sukrėskite kiaušinių trynius, pamaišykite mediniu šaukštu, supilkite šiltą vandenį. Sukite, kol gausite lipnią masę. Suberkite likusius...
Vištienos maltinukai

Vištienos maltinukai 4 asm.

Vištieną nuplaukite, supjaustykite labai mažais gabalėliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste ir atvėsinkite.  Vištieną ir atvėsintus keptus svogūnus krėskite į dubenį, išmaišykite plaktą kiaušinį, šalavijus, gerai nuplautus...
Įdaryti makaronai

Įdaryti makaronai 3 asm.

Makaronus lengvai pasūdytame vandenyje virkite 7 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Išgriebusi nuvarvinkite, palikite atvėsti. Tunus išgriebkite iš marinato, sutrinkite šakute. Sudėkite ančiuvius, suberkite smulkintus svogūnus, dar sykį...
Traškūs šalavijai

Traškūs šalavijai 4 asm.

1. Iš kiaušinio ir kukurūzų krakmolo užmaišykite tešlą, pasūdykite, įberkite pipirų. 2. Šalavijų lapelius kruopščiai nuplaukite ir nusausinkite. Nedideliame puode įkaitinkite maždaug pusę litro aliejaus. Šalavijų lapelius panardinkite į tešlą ir...
Obuolių ir burokėlių salotos

Obuolių ir burokėlių salotos 4 asm.

1. Burokus  ir obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį. 2. Įberkite keletą kapotų šalavijų lapelių, supilkite apelsino sultis, išmaišykite. 3. Paruoštas salotas išdėliokite į vazeles, dėkite po šaukštą majonezo, užberkite...
Mikrobangų krosnelėje keptas viščiukas

Mikrobangų krosnelėje keptas viščiukas 4 asm.

1. Nuo viščiuko nulupkite odą ir nupjaukite visus matomus riebalus. Supjaustykite taip: dvi šlaunelės, dvi blauzdelės, dvi krūtinėlės, kaklas ir nugarkaulis. Blauzdeles, kaklą ir nugarkaulį palikite sultiniui virti (galima dėti į šaldiklį). 2....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką