Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos

Receptai pagal ingredientą „Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla“

Tinginių „Napoleonas“

Tinginių „Napoleonas“ 10 asm.

„Napoleonas“ yra vienas mano mėgstamiausių tortų, kuriuo mėgaujamės su šeima, tačiau iš pirmo žvilgsnio namuose tokį tortą pasigaminti yra itin sunku. Laimei, esu atradusi tinginių „Napoleono“ receptą, kuris, nors ir pagamintas su pirktine sluoksniuota tešla, yra ypatingai viliojančio skonio“, – šį skanėstą pristato maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė.

Jautienos kepsnys tešloje

Jautienos kepsnys tešloje 6 asm.

Tokio patiekalo kasdien, ko gero, negaminsime, tačiau šventei jis tiesiog idealus. Gardus, efektingai atrodantis, jis tikrai nustebins ir namiškius, ir svečius. Jo receptu TV laidoje pasidalino kulinaras Gian Luca Demarco. 

 

Kišas su silke ir smidrais

Kišas su silke ir smidrais 4 asm.

Išbandykite netradicinį, pikantišką kepinį, kurio receptu dalinasi virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Sluoksniuotos tešlos vėjo malūnėliai su dviejų rūšių sūriais ir spanguolėmis

Sluoksniuotos tešlos vėjo malūnėliai su dviejų rūšių sūriais ir spanguolėmis 4 asm.

Socialiniuose tinkluose vystomo kanalo „My Cozy Garden“ autorė Solveiga Jančiauskaitė sako, kad skambus užkandžio pavadinimas tikrai nereiškia, kad jį bus sudėtinga pagaminti, o ingredientai bus brangūs.

Greitai pagaminama sluoksniuotos tešlos tartaletė su obuoliais

Greitai pagaminama sluoksniuotos tešlos tartaletė su obuoliais 6 asm.

Šį paprastą, bet neprastą pyragą iškepsite itin greitai, nes jam naudojama jau paruošta šaldyta sluoksniuota tešla.

 

Kišas su cukinijomis ir sūriais

Kišas su cukinijomis ir sūriais 4 asm.

Jei cukinijų kalnas namuose niekaip nemažėja, trūksta minčių, ką iš jų gaminti, į pagalbą skuba virtuvės šefas ir vienas iš TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjų italas Gian Luca Demarco. Jis siūlo iškepti cukinijų kišą, kuris puikiai tinka ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei!

Veganiška smidrų tarta

Veganiška smidrų tarta 4 asm.

Puikiu receptu dalinasi su projektu „auGalingas pirmadienis“, propaguojančiu veganišką mitybą, bendradarbiaujanti Eglė Bartkutė.

 

Prancūziškas migdolinis pyragas Trijų Karalių šventei

Prancūziškas migdolinis pyragas Trijų Karalių šventei 6 asm.

Su Trijų Karalių švente daugeliui baigiasi žiemos švenčių laikotarpis – atsisveikiname su eglutėmis ir puošmenomis, noriai ar nenoriai grįžtame į kasdienę rutiną. O kad tas atsisveikinimas su šventėmis būtų lengvesnis, Trijų Karalių dienai galima išsikepti prancūzišką pyragą su migdolų įdaru. Jam naudosime pirktinę tešlą, tad darbo nebus daug, o rezultatas maloniai nustebins!

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais 6 asm.

Išsikepkite sotų, tačiau nesunkų ir greitai paruošiamą nesaldų pyragą, kurio receptu dalinasi šefas Gian Luca Demarco. 

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): siūlau pasigaminti rudeniškai-žiemišką ir gardų kepinį su moliūgu, fetos sūriu ir spanguolėmis. Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės su lengvu cinamono akcentu sukuria idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia šiuos ingredientus tikrai šventei.

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė 4 asm.

Mėsininkai ir kalakutų augintojai tvirtina, jog kuo kalakutas didesnis, tuo jis skanesnis. Tačiau ką daryti tiems kalakutienos gerbėjams, kurie prie stalo sės dviese, tryse ar keturiese, o ne su puse giminės? Vienas iš variantų – rinktis kalakuto krūtinėlę. Mes siūlome ją kepti tešloje, nes taip ji neišsausės, o skonio suteiks keli kartu su mėsa tešlos apvalkale „uždaromi“ priedai.

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais ir karamele 4 asm.

Siūlome pažaisti su jau paruošta sluoksniuota tešla ir iškepti iš jos pyragėlių, paskanintų obuoliais, prieskoniais ir karamele!

Sluoksniuotos tešlos tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu

Sluoksniuotos tešlos tarta su burokėliais ir pelėsiniu sūriu 16 asm.

Lietuvių taip mėgstami burokėliai puikiai tinka ne tik šaltibarščiams ar tradicinei mišrainei gaminti, tačiau ir žymiai rafinuotesniems patiekalams. Pavyzdžiui, tokiems, kokio receptą siūlo kulinaras, knygų autorius Paulius Strasevičius. Tai efektingai atrodanti tarta, ryškia spalva ir skoniu nustebinsianti bet kokia proga.

Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Pyragas iš lietuviškų grybų

Pyragas iš lietuviškų grybų 6 asm.

Namai pakvips lietuviško miško gėrybėmis, jeigu išbandysite pyrago, įdaryto grybais, receptą. Šis kepinys – puikus būdas sočiai ir skaniai pavalgyti bei nustebinti ne tik namiškius, bet ir svečius. 

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su džiovintais grybais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su džiovintais grybais 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kai ar kol šviežių grybų nėra, belieka trauktis džiovintus grybus ir gaminti pyragėlius, kuriuos sugalvojo mano dukra Augustė.

 

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su vištiena ir kopūstu 6 asm.

Balandėliai – daugeliui lietuvių pažįstamas patiekalas, tačiau galima sugalvoti įvairiausių jų interpretacijų. Savo sudėtimi ir skoniu balandėlius primenančius pyragėlius, pagardintus bešamelio padažu su parmezano sūriu pristato virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su obuoliais 6 asm.

Šį lengvą pyragą Druskininkų kepyklėlė „Boulangery“ paruošė projektui „100 tortų Lietuvai“. 

 

Karamelizuotų česnakų tarta

Karamelizuotų česnakų tarta 4 asm.

Strelkabelka.lt: Ši tarta, adaptuota iš Yotamo Otollenghi knygos „Plenty“, kepta jau ne kartą ir patikrinta laiko. Ji skani šilta, skani šalta, tinka namie, tinka gamtoj, gerai su žaliais lapais, gerai ir be jų, tinka kaip pietūs, vakarienė ar tiesiog užkandis

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai

Šokoladiniai-migdoliniai karališki pyragėliai 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tikriausiai žiūrite į kepinius, kurie labiau panašūs į bandutes nei į pyragaičius, ir klausiate savęs, kodėl gi jie karališki? O vadinu juos karališkais tik todėl, kad ruošiau pritaikydama prancūziško Trijų Karalių pyrago receptą. Tokį pyragą Prancūzijos kepyklėlėse jūs išvysite kasmet nuo gruodžio vidurio iki sausio antros pusės.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką