Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Saldžiosios paprikos milteliai“ 7 puslapis

Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu

Naminiai bulvių traškučiai su keptų paprikų padažu 4 asm.

1. Bulves nulupkite, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galite naudoti bulvių skustuką). Bulvių griežinėlius perplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite...
Morkos su prieskoniais

Morkos su prieskoniais 2 asm.

1. Į įkaitintą aliejų suberkite kmynus, šiek tiek pakepkite, sudėkite kapotą česnaką, maltą papriką ir dar minutę kaitinkite nuolat maišydami. 2. Morkas sudėkite į verdantį vandenį ir kelias minutes pavirkite. Nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę....
Baklažanų ir avinžirnių salotos

Baklažanų ir avinžirnių salotos 2 asm.

1. Baklažaną supjaustykite plonomis riekėmis, patepkite aliejumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 8–10 minučių arba kol gražiai apskrus. Kuo smulkiau supjaustykite svogūną. 2. Sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis. 3. Į lėkštę dėkite keptus...
Veganiškas troškinys su kokosų pienu

Veganiškas troškinys su kokosų pienu 3 asm.

1. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais. Pupeles nuvalykite ir supjaustykite maždaug 2 cm ilgio gabaliukais. Smulkiai sukapokite svogūną ir česnaką. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suberkite garstyčių sėklas ir juos šiek tiek...
Sočioji sriuba

Sočioji sriuba 5 asm.

1. Pupeles per naktį išmirkykite, tada nukoškite ir nuvarvinkite. 2. Šoninę susmulkinkite, jautieną supjaustykite vidutinio storio gabalėliais. 3. Svogūnus ir česnaką nulupkite, sukapokite. Salierus nulupkite, nuplaukite, susmulkinkite. 4....
Vištienos fachitos

Vištienos fachitos 8 asm.

1. Tuščią storasienį troškintuvą su dangčiu įdėkite į orkaitę ir nustatykite aukščiausią temperatūrą. Pasirinkite gražų indą, nes paruoštas patiekalas ant stalo bus statomas su troškintuvu. 2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite žiedeliais...
Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis

Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis 4 asm.

1. Žaliuosius lęšius užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite 12–15 minučių. Juoduosius lęšius virkite taip pat vandenyje su aliejumi, bet ilgiau – apie 25 minutes. 2. Supjaustykite salierus, svogūnus ir česnakus....
Makaronai su lašišomis

Makaronai su lašišomis 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės. Padėkite šiltai. 2. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į garų puodą, apie 8 minutes patroškinkite – bus lengviau nuimti nuo kaulų ir nulupti odelę....
Užkandėlė su krabais

Užkandėlė su krabais 2 asm.

1. Greipfrutą ir apelsiną nulupkite, baltąją odelės dalį pašalinkite, minkštimą supjaustykite. 2. Kivius nulupkite, susmulkinkite. 3. Granatų sėklytes atskirkite nuo odelės. 4. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite vaisius, gerai nuvarvintą krabų mė...
Užkandėlė su sūriu

Užkandėlė su sūriu 2 asm.

1. Bemielės tešlos lakštus atšildykite ir norimo dydžio apvalia formele išspauskite apskritimus. 2. Tešlos gabalėlius išdėliokite karščiui atsparioje kepimo skardoje, ant viršaus dėkite griežinėliais supjaustytą ožkų pieno sūrį. 3. Ant sūrio griež...
Sotus šiupinys

Sotus šiupinys 4 asm.

1. Nuplaukite mėsą, nupjaustykite plėves, supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, dalimis apkepkite mėsos kubelius. Iškepusi dalį mėsos, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu. 3. Stambiai...
Lęšių sriuba

Lęšių sriuba 4 asm.

1. Lęšius perliekite vandeniu. Nulupkite česnako skilteles, svogūną ir imbierų šaknį stambiai supjaustykite. Aitriąją papriką nuplaukite, išimkite sėklas ir susmulkinkite. 2. Į sultinį sumeskite cinamonų lazdelę, gvazdikėlį, pipirą, kardamoną,...
Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidoriukais 4 asm.

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukcijas ant dėžutės.  2. Citrinos žievelę sumaišykite su paprikos milteliais, druska ir pipirais. 3. Prieskonių mišiniu įtrinkite šamo filė. 4. Kitame dubenyje sumaišykite keptus atvėsintus svogūnus, pomidorus,...
Vegetariški šašlykai

Vegetariški šašlykai 4 asm.

1. Paprikas, išėmę sėklas, supjaustykite gabalėliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Sūrį supjaustykite 2–3 cm dydžio kubeliais. Pievagrybius nuvalykite. 2. Daržoves, pievagrybius...
Šoninės suktinukai su aštriu aptepu

Šoninės suktinukai su aštriu aptepu 5 asm.

1. Mėsą supjaustykite siauromis ilgomis juostelėmis ir viena eile sudėkite į didelę lėkštę. Džiovintas slyvas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite mirkti. 2. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Jį supilkite ant mėsos juostelių ir...
Jautienos muštiniai su aštriu aptepu

Jautienos muštiniai su aštriu aptepu 6 asm.

1. Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu, su lupenomis sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 min. (turi likti kietokos). Išgriebtą iš vandens kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau. 2. Kiekvieną mėsos gabaliuką stiprokai pamuškite kūjeliu. 3....
Sūrio rutuliukai

Sūrio rutuliukai 4 asm.

Smulkiai sutarkuokite sūrį. Iki standumo suplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite sūrį. Masė turi būti pakankamai kieta, kad būtų galima suformuoti rutuliukus. Gruzdintuvėje arba puode įkaitinkite aliejų iki 180 ºC temperatūros. Jei...
Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis

Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis 2 asm.

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite. 2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite plokščiame dubenyje, sumeskite krevetes ir bent 3 val. pamarinuokite. Tada išgriebkite iš marinato, nuvarvinkite ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus, bet jokiu...
Pikantiškas paštetas

Pikantiškas paštetas 4 asm.

1. Dubenėlyje sumaišykite portveiną, konjaką ir tarkuotą apelsino žievelę. Gautu mišiniu apliekite nuplautas, nusausintas kepenėles ir palikite valandai pastovėti.  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus...
Trinta sriuba

Trinta sriuba 4 asm.

1. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sumeskite į puodą su sultiniu. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, apkepinkite svieste ir suverskite į puodą su sultiniu. 3. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatais ir virkite ant...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką