Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sezamų aliejus“ 3 puslapis

Kiniška jūrų gėrybių sriuba

Kiniška jūrų gėrybių sriuba 4 asm.

1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite. 2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes. 3. Tada...
Pikantiški baklažanų suktinukai

Pikantiški baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, nupjaukite kotelį, supjaustykite plonomis juostelėmis, jas įtrinkite druska ir palikite bent 30 minučių, kad išsiskirtų skystis. Gerai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. 2. Baklažanų juosteles pakepinkite gerai į...
Menkė su rozmarinais

Menkė su rozmarinais 4 asm.

1. Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir stambiai supjaustykite. 2. Smulkintus svogūnus ir česnakus suberkite ant žuvies. Sumaišykite aliejų, sojų padažą, vyną, tarkuotus imbierus ir miltelinį cukrų. Gautu mišiniu apliekite...
Makaronai su vištiena ir daržovėmis

Makaronai su vištiena ir daržovėmis 4 asm.

1. Makaronus 8 min. virkite pasūdytame vandenyje, poto nukoškite. 2. Didesnius grybukus perpjaukite pusiau. 3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais, pamarinuokite sojų padaže valandą ir apkepkite keptuvėje. 4....
Šanchajaus ragu

Šanchajaus ragu 2 asm.

1. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. 2. Grybus išmirkykite vandenyje. 3. Į įkaitintą aliejų suberkite brokolius, bambukų ūglius, morkas ir kaitinkite apie tris minutes. 4. Išmirkytus grybus sudėkite į daržoves. Sumažinkite ugnį, už...
Žymės: troškinys, ragu
Ryžių makaronai tailandietiškai

Ryžių makaronai tailandietiškai 2 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (jie verdami apie 8 min.). 2. Keptuvėje su šlakeliu sezamo aliejumi pakepinkite pjaustytas daržoves: baklažanus, pomidorą, papriką bei susmulkintą česnako skiltelę ir užbarstykite daržoves prieskoniais....
Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais

Vištiena su žirneliais, imbieru ir anakardžio riešutais 3 asm.

1.  Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite smulkintus česnakus, imbierą bei pjaustytus svogūnus ir keletą sekundžių maišant viską apkepkite. 2. Tuomet sudėkite pjaustytą vištieną (pirmiausiai ją pamarinuokite sojos padaže) ir apkepinkite, kol viš...
Ryžių makaronai mangų padaže

Ryžių makaronai mangų padaže 2 asm.

1. Ryžių makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite neilgai - apie 8 min.). 2. Į keptuvę įpilkite šlakelį sezamo aliejaus ir sudėkite pjaustytus baklažanus, mangą, česnaką ir kepkite, kol daržovės suminkštės. 3. Suberkite prieskonius, o...
Kuskusas turkiškai

Kuskusas turkiškai 2 asm.

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite indą dangčiu ir pusvalandžiui palikite, kol kuskusas išbrinks. 2. Supjaustykite salotas, agurką ir pomidorą. 3. Pagaminkite padažą: išspauskite iš citrinos sultis, įdėkite pomidorų pastos, į...
Pievagrybiai su sūriu ir migdolais (ant grilio)

Pievagrybiai su sūriu ir migdolais (ant grilio) 4 asm.

1. Pievagrybius pamarinuokite 1-2 val. marinate, kurį sudaro: citrinos sultys, sezamų aliejus, džiovinti čiobreliai, aitriosios paprikos, druska, pipirai. 2. Tuomet išskobkite pievagrybių vidų ir dėkite įdarą - tarkuotą mocarelos sūrį, maltus...
Morkų krepšeliai su vyšniomis

Morkų krepšeliai su vyšniomis 5 asm.

1. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite, apkepkite keptuvėje su sezamų aliejumi nuolat pamaišydami apie 10 min. 2. Tada supilkite pasukas, suberkite cukrų, smulkintus migdolus, lazdyno riešutus, džiovintas vyšnias ir cinamoną. Gautą mišinį kepkite...
Karštos vištienos salotos

Karštos vištienos salotos 2 asm.

1. Morką nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, salierą – griežinėliais, kininį kopūstą – juostelėmis. 2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, sudėkite į keptuvę, tada supilkite balzaminį ir ryžių actą, sojos padažą,...
Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos

Rytietiškos raudonųjų kopūstų salotos 4 asm.

1. Kopūstą smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite specialia trintuve, apšlakstykite citrinos sultimis. Dubenį pridenkite dangčiu ir daržoves gerai sukratykite. 2. Riešutus suberkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į...
Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis

Rytietiškos salotos su jūrų gėrybėmis 3 asm.

1. Ryžių makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Jūrų gėrybes atšildykite, nuvarvinkite. 3. Salierą ir morką nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į indelį. 4. Aitriąją papriką ir č...
Sriuba „Suan la t‘ang“

Sriuba „Suan la t‘ang“ 3 asm.

1. Į puodą supilkite sultinį, sudėkite išmirkytus ir juostelėmis supjaustytus grybus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas, nuplautus sojų pupelių daigus, supilkite sojų padažą, ryžių actą ir užvirinkite. 2. Krakmolą išmaišykite truputyje šalto...
Veršiena su sezamais

Veršiena su sezamais 3 asm.

1. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite gabalėliais. 2. Dubenyje sumaišykite slyvų džemą, sojų padažą bei sezamų aliejų. Pagal skonį įberkite maltų...
Sojų makaronai

Sojų makaronai 3 asm.

1. Sojų makaronus paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, nuvarvinkite ir padėkite šiltai. 2. Salierą nuplaukite, supjaustykite šiaudeliais. 3. Papriką išvalykite, taip pat supjaustykite šiaudeliais. 4. Gilioje keptuvėje storu dugnu ant didelės...
Vištiena su ananasais

Vištiena su ananasais 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio ir formos gabalėliais. 2. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite apystoriais šiaudeliais, imbierą nulupkite, sutarkuokite. Ananasą nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinė...
Daržovės su mėsa

Daržovės su mėsa 3 asm.

1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais, įtrinkite rytietiškais prieskoniais ir apšlakstykite griliaus aliejumi. 2. Česnaką nulupkite, susmulkinkite. Paprikas išvalykite, supjaustykite juostelėmis. Morkas nulupkite,...
Kiaulienos šonkauliukai

Kiaulienos šonkauliukai 3 asm.

1. Šonkauliukus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite po vieną ir sumeskite į nedidelį puodą su trupučiu vandens, 2 šaukštais medaus ir anyžiumi, pavirkite apie 15 minučių, tada išgriebkite ir gerai nuvarvinkite. 2. „Wok“ keptuvėje sezamų...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius