Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Smidrai“

Kišas su vištiena, smidrais ir porais

Kišas su vištiena, smidrais ir porais 6 asm.

Elegantiškas ir lengvas, puikaus skonio ir nuostabiai atrodantis – šis nesaldus pyragas tinka ir paprastos dienos vakarienei, ir vakarėliui ar iškylai. 

 

Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine

Elegantiškieji smidrai su kiaušinių ir kaparėlių mišraine 2 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Smidrai – žalia paslaptinga daržovė. Savo lengvumu ir švelnumu jie arba mus užkariauja, arba mes negalime į juos net pažiūrėti. Mane jie seniai užkariavo – tiek baltieji, tiek žalieji.

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais 4 asm.

Išbandykite traškias salotas su niekaip termiškai neapdorotais smidrais, gal šis ispaniškas receptas jums atvers naujus šios daržovės skonius?

Rizotas su smidrais ir parmezanu

Rizotas su smidrais ir parmezanu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai:  Rizotai greitai nepasidaro. Viskas užtruks ne mažiau kaip pusvalandį – teks dirbti, maišyti, nuolat tikrinti ryžių konsistenciją. Bet visas šis triūsas ir sugaištas pusvalandis to vertas. Rizotas su smidrais ir brandintu parmezanu yra Lombardijos, Pjemonto, Veneto regionų klasika.

Keptas ešerys iš restorano „Onorė“

Keptas ešerys iš restorano „Onorė“ 1 asm.

Sviesto ir kaparėlių padažu pagardintas keptas ešerys su daržovėmis –puikus patiekalas pietums ar vakarienei. Jo autorius – šefas Bernardas Anužis iš Palangoje veikiančio šeimyninio restorano „Onorė“

Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis

Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis 4 asm.

Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis. Morkas nuplaukite šepetėliu ir iš...
Lašiša su smidrais

Lašiša su smidrais 2 asm.

Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite. Palikite 15 min. Smidrų kietuosius galus nupjaukite. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite smidrus, apibarstykite juos druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais džiūvėsiais,...
Brusketa su smidrais

Brusketa su smidrais 2 asm.

Smidrus nuplaukite, nusausinkite, kotelius kiek patrumpinkite ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Vartydami apkepkite iš visų pusių (apie 5 min.). Iškeptus pagardinkite pipirais ir pasūdykite. Čiabatą apšlaksykite iš abiejų pusių aliejumi ir...
Balta žuvis, apvyniota šonine

Balta žuvis, apvyniota šonine 1 asm.

Prieskoniuose pamarinuotą žuvį apvyniokite šonine, dėkite ją ant apvirtų smidrų ir kepkite 180 °C orkaitėje 15–20min. Pagaminkite garstyčių ir sūrio padažą. Garnyrui tiks gruzdinti bulvių šiaudeliai. Viską sudėkite į lėkštę ir papuoškite č...
Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai

Žuvų ir tigrinių krevečių iešmeliai 1 asm.

Šviežiomis žolelėmis marinuokite visus žuvies gabalėlius ir tigrines krevetes. Kai jos pasimarinuos, verkite ant iešmelio ir kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje 10–15 min. Prie žuvies ir krevečių paruoškite salotas iš šviežių daržovių: sultenių...
Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu

Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelė...
Smidrų ir makaronų salotos su fetos sūriu

Smidrų ir makaronų salotos su fetos sūriu 3 asm.

Puodą pripildykite vandens, įberkite žiupsnį druskos. Išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Išvirusius makaronus suberkite į sietelį, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Kitame puode taip pat užvirkite vandenį. Storuosius...
Pyragėliai su rikota ir smidrais

Pyragėliai su rikota ir smidrais 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Sluoksniuotą bemielę tešlą šiek tiek pakočiokite ir supjaustykite vidutinio dydžio kvadratėliais (maždaug 10x10 cm). Jei norite, galite pjaustyti ir mažesniais...
Bulviniai sklindžiai su lašiša

Bulviniai sklindžiai su lašiša 4 asm.

Bulves sutarkuokite plonais šiaudeliais, palikite 10 minučių, nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite likusius produktus, išmaišykite. Įkaitintame aliejuje iškepkite nedidelius blynelius. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio,...
Pikantiškas pyragas

Pikantiškas pyragas 6 asm.

Sviestą supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį su persijotais miltais ir kepimo milteliais, suberkite sūrį, viską sumaigykite pirštais, įpilkite 2 šaukštus vandens, užminkykite tešlą ir 2 val. palaikykite šaltai. Bulves ir svogūnus nulupkite,...
Salotos su šparagais

Salotos su šparagais 2 asm.

1. Šviežius šparagus išvirkite (apie 15 min.), ataušinkite ir supjaustykite gabaliukais. 2. Ridikėlius supjaustykite skiltelėmis, agurkus – kubeliais. Gražgarstes kruopščiai nuplaukite ir nuvarvinkite. Viską, išskyrus kiaušinius, sudėkite į...
Smidrų ir špinatų „Tortino“

Smidrų ir špinatų „Tortino“ 4 asm.

1. Nuvalytus smidrus supjaustykite 2,5 cm ilgio gabalėliais, svogūnėlį smulkiai sukapokite, nuo špinatų nupjaustykite kietesnius kotelius. 2. Smidrus sumeskite į verdantį vandenį, 3 min. pavirkite, nukoškite, perliekite šaltu ir nuvarvinkite. 3....
Keptų daržovių salotos

Keptų daržovių salotos 8 asm.

1. Ant grotelių išdėliokite kepti paruoštas daržoves: šiaudeliais supjaustytas cukinijas, 5 cm pločio juostelėmis – paprikas, 1 cm storio žiedais – svogūną, smidrus. Aptepkite aliejaus ir acto mišiniu (pusę palikite), pabarstykite druska ir gerai į...
Smidrų sriuba

Smidrų sriuba 4 asm.

1. Smidrus nuplaukite, sumedėjusius galiukus nupjaukite, daržoves susmulkinkite. 2. Nuskustas bulves supjaustykite smulkiais kubeliais. Puode užvirinkite litrą vandens. Įberkite du šaukštelius cukraus, pusę šaukštelio druskos, įdėkite gabalėlį...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką