Dabar populiaru
15min ŽIŪRĖK

Receptai pagal ingredientą „Soda“

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas

Ukrainietiškas obuolių ir varškės pyragas 8 asm.

1. Varškę išsukite su cukrumi ir grietine. Sudėkite valgomąją sodą, suberkite cukrų ir supilkite kiaušinio baltymą. Sudėkite margariną. Viską išmaišykite, palengva sijodami ir miltus. Miltus berkite tol, kol tešla išlieka pakankamai minkšta. 2....
Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais

Bananų ir datulių keksiukai su džiovintais abrikosais 4 asm.

1. Jogurtą sumaišykite su soda, supilkite į smulkintuvą, sudėkite trintus bananus, datules, kiaušinius, agavų sirupą, vanilės ekstraktą ir išplakite iki vientisos masės. 2. Mirkytus abrikosus nusausinkite, apvoliokite kukurūzų miltuose. Išplaktą masę...
Bananų ir cukinijų keksiukai

Bananų ir cukinijų keksiukai 6 asm.

Greitai paruošiami keksiukai patiks ir vaikams, ir suaugusiems!

Visiems patinkantis morkų tortas

Visiems patinkantis morkų tortas 12 asm.

Miško žvėrysDaržovės kepiniuose – jokia naujiena, morkų pyragas daugeliui tapo labai įprastu skanėstu. Šis receptas pakylėja morkų pyragą į naują lygį – valgytojai sutartinai tvirtina, kad tai vienas skaniausių jų valgytų tortų. Tortas labai paprastas, gana greitai paruošiamas ir jį galima valgyti jau po valandos. Jei reikia, jis gali stovėti ir tris dienas, bet paprastai tiek „neišgyvena“.

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė viena žymiausių Latvijoje  maisto tinklaraštininkių ir knygų autorė Signe Meirane. 

Obuolių sluoksniuotinis

Obuolių sluoksniuotinis 6 asm.

Paprasti produktai, vos valanda ruošimui ir kepimui, o kepinys su obuoliais ir cinamonu nustebins, išmėginkite!

Aromatingas figų tortas su kava ir riešutais

Aromatingas figų tortas su kava ir riešutais 12 asm.

Šį gardumyną projekto „100 tortų Lietuvia“ proga pristatė kepyklėlių „Vanilinis dangus“ steigėjai. 

 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Paprastas lietuviškas „Močiutės tortas“

Paprastas lietuviškas „Močiutės tortas“ 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino lietuviškas maisto tradicija puoselėjantis restoranų „Etno dvaras“ tinklas.

 

Jogurtinis tortas „Šokoladinė miško uoga“

Jogurtinis tortas „Šokoladinė miško uoga“ 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė konditerijos gerbėja Nijolė Katinienė.

Medaus tortas „Skanumėlis“ su džiovintų slyvų įdaru

Medaus tortas „Skanumėlis“ su džiovintų slyvų įdaru 12 asm.

Šį nuostabų tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos komanda.

 

Morkų tortas su kriaušėmis

Morkų tortas su kriaušėmis 12 asm.

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė šefė-konditerė Daivos Kovzan.

Turtingo skonio tortas „Razina“

Turtingo skonio tortas „Razina“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė jaunasis virtuvės šefas Rokas Galvonas. 

Labai šokoladinis tortas

Labai šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristato Vilniuje veikiantis baras „Bix“. 

Šokoladinis karamelinis maskarponės sūrio tortas su kava

Šokoladinis karamelinis maskarponės sūrio tortas su kava 12 asm.

Šis receptas – iš projekto „100 tortų Lietuvai“. Daugiatūkstantinį gerbėjų skaičių „Facebook“ tinkle turinti tinklaraščio Ritosreceptai.lt autorė, Rita Pečiūnaitienė pristato subtilaus ir išskirtinio skonio šokoladinį karamelinį maskarponės sūrio tortą su kava.

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“

Špinatais ir mėlynėmis nuspalvintas tortas „Žalioji mėlynė“ 12 asm.

Tortą „Žalioji Mėlynė“ projektui „100 tortų Lietuvai“ skyrė maisto tinkaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė.

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų

Morkų keksiukai be gliuteno ir pieno produktų 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): kalbant apie begliutenius produktus puiku tai, kad jie yra ne tik sveikesni, bet ir puikaus skonio. Iškepiau šių morkų keksiukų, kad tą pademonstruočiau. Jiems naudojami miltai, kuriuos sudaro lygiomis dalimis imti kokosų, baltųjų ryžių ir kukurūzų miltai. Galite tiesiog sumaišyti kiekvienų po puodelį ir laikyti uždarame inde, o tada visada turėsite paruoštą begliutenį mišinį. 

Bulgariški kebabai

Bulgariški kebabai 4 asm.

Strelkabelka.lt: Šie bulgariški kebabai įdomūs dėl vienos paprastos priežasties – juose buvo įdėta sodos, kuri suteikia mėsai lengvumo, ir dar jie labai lengvai pasipučia. Man tai buvo visiškai netikėtas atradimas.

„Prezentaciniai keksiukai 150+“ be gliuteno

„Prezentaciniai keksiukai 150+“ be gliuteno 6 asm.

Ritos Šilenskienės, knygos „Pirmas šaukštas“ autorės receptas

 

Bananų duona su grikių miltais

Bananų duona su grikių miltais 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turėkit kantrybės, apsipraskit su nauju ingredientu ir netrukus pajusite, kiek jis jums patinka. Pavyzdžiui, štai šios bananų duonos ragavo jau visai nemažas būrys mano draugų ir niekas nesiskundė dėl grikių miltų. Patikėkit manim, tai tikrai kietas reikalas! Labai tikiuosi, kad šis receptas jus tik paskatins virtuvėje vis išbandyti naujus dalykus. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką