Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Šoninė“

Čederio sūrio ir alaus sriuba

Čederio sūrio ir alaus sriuba 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.

Įdaryta veršio širdis

Įdaryta veršio širdis 2 asm.

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. 

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais

Kiaulienos išpjovos medalionai su karamelizuotais šalotiniais svogūnais 4 asm.

Gali atrodyti, jog šis patiekalas nekasdienis, o labiau tinkamas šventėms. Tačiau jam pagaminti nereikia nei itin įmantrių produktų, nei daug laiko, tad tąja švente gali tapti ir gražus savaitgalio vakaras ar sekmadienio pietūs. Receptu dalinasi italų kilmės šefas Gian Luca Demarco.

 

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kažkada tai buvo juodadarbių Burgundijos valstiečių patiekalas. O kadangi Burgundijoje niekuomet netrūko nei vištų (jei jau labai tiksliai, tai gaidžių!) nei juolab vyno, tai toks troškinys ant stalo galėdavo garuoti nors ir kasdien. Kasdien, tiesa, gal nelabai, nes kartą jau terliojantis verta troškinio pasigaminti daugiau, kad bent jau dviem dienom šeimynai pakaktų!

 

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Rillettes – taip vadinasi tradicinė riebi prancūziška mėsos užtepėlė – gali būti gaminama iš įvairios mėsos ir gardinama pačiais įvairiausiais priedais – žaliaisiais pipirais, riešutais (ypač pistacijų) ir kitais. Rillettes retas prancūzas gamina namuose pats, nes užsukęs į bet kurią mėsinę gali pasirinkti keleto rūšių jau pagamintos. Rillettes gali ilgai stovėti šaldytuve, nes jas užkonservuoja riebalai, kurių šiame patiekale išties nemažai. Rillettes dažname restorane patiekiamos kaip užkandis, o prancūziškuose namuose švenčių stalas be rillettes tikrai sunkiai įsivaizduojamas.

Paprasta, bet gardi žirnių sriuba su šonine ir daržovėmis

Paprasta, bet gardi žirnių sriuba su šonine ir daržovėmis 6 asm.

Vakarienei siūlome išsivirti sriubos, kuri pasotins ir apgaubs jaukumu. Ypatingų ingredientų neprireiks, sriuba paprastutė, tačiau skani.

Įdaryti patisonai su jautiena ir fetos sūriu

Įdaryti patisonai su jautiena ir fetos sūriu 5 asm.

Įprastai patisonus nuskina, kai jų skersmuo siekia apie 8–15 cm. Mažesni patisonai yra sultingesni ir skanesni, tačiau, jei gaminate įdarytus patisonus, verta rinktis tuos, kurių skersmuo platesnis – taip bus lengviau šią daržovę įdaryti.

Prancūziškas kišas su kumpiu

Prancūziškas kišas su kumpiu 6 asm.

Receptas išties nesudėtingas, tad patikrinkite, ar turite reikiamų produktų, ir kepkite nė nedvejodami.

Bulvių puselės su šonine ir agurkais

Bulvių puselės su šonine ir agurkais 20 asm.

Bulvė daugeliui atrodo kasdienė daržovė, labiausiai tinkama kugeliui ir cepelinams. Visai nebūtinai, tikina šefas, kulinarinių knygų autorius Paulius Strasevičius, iš bulvių galima paruošti elegantiškų ir gardžių užkandžių. Išbandykite receptą iš jo knygos „Vieno kąsnio užkandžiai“.

Pyragas iš lietuviškų grybų

Pyragas iš lietuviškų grybų 6 asm.

Namai pakvips lietuviško miško gėrybėmis, jeigu išbandysite pyrago, įdaryto grybais, receptą. Šis kepinys – puikus būdas sočiai ir skaniai pavalgyti bei nustebinti ne tik namiškius, bet ir svečius. 

Trijų sūrių bulvės, keptos folijoje

Trijų sūrių bulvės, keptos folijoje 2 asm.

Pasakiškas užkandis ar garnyras prie kitų ant grotelių keptų patiekalų.

Senoviniai moliūgų sklindžiai

Senoviniai moliūgų sklindžiai 6 asm.

Beata Nicholson: Labai apsidžiaugiau, kai radau ir išbandžiau šį senovinį arbūzų (taip anais laikais buvo vadinami moliūgai!) sklindžių receptą. Skanu, sotu, puikiai tinka šventiniams pusryčiams ir visiems kitiems ilgiems savaitgalio rytams.

Angliška alaus sriuba

Angliška alaus sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Alaus sriubų receptų yra daugybė – ir iš Lietuvos, ir iš Europos. Šiandien siūlau angliškos alaus sriubos receptą, kuriam ypatingo skonio suteikia stipraus skonio čederio sūris.

Šamo filė suktinukai, įdaryti sūriu ir prieskoniais

Šamo filė suktinukai, įdaryti sūriu ir prieskoniais 6 asm.

Šamą verta rinktis ir tada, kai šauna mintis virtuvėje paeksperimentuoti, ir tada, kai tiesiog norisi tradiciškai paruoštos skanios žuvies.

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu 3 asm.

Miško žvėrysKai norisi paprasto, tačiau gardaus maisto, siūlome jums jaukumu alsuojančių bulvių paplotėlių. Beje, šis patiekalas puikiai tiks ir į priešpiečių dėžutes. O jei naudosite vakarykščių pietų ar vakarienės likučius, jį pagaminsite itin greitai!

Skanieji švediški kukuliai

Skanieji švediški kukuliai 6 asm.

Siūlome jums vieną iš galimų receptų, nes šiokių tokių švediškų kukulių receptų variacijų yra. O jei nepavyks ar norėsite palyginti savuosius su originalu, žinote, kur jų ieškoti!

Sidre troškintas triušis

Sidre troškintas triušis 6 asm.

Miško žvėrys: Desertų nuotraukos patrauklesnės nei troškinių, bet svarbu ne nuotrauka, o skonis! Geras. Sodrus. Kai patiekalas tirpsta burnoje. Sušildo ne tik kūną. Tobulai tinka vaišinti draugus. Skanaus!

Purus ir skanus kugelis

Purus ir skanus kugelis 6 asm.

Jei jums yra tekę ragauti pilko, kieto, beskonio kugelio, tokia patirtis galėjo ir visai atgrasyti nuo šio patiekalo. Iš tiesų sudėtingų produktų ir didelio virtuoziškumo šis patiekalas nereikalauja, tačiau ir šykštėti jam pieno, kiaušinių, riebalų ir kitų pagardų, nereikėtų.

Bulvės normaniškai

Bulvės normaniškai 4 asm.

Labai paprastas receptas – ir savo ingredientais, ir paruošimu, taip pat jis patiks taupiems žmonėms, nes sudėtinės dalys atsieis nedaug. Tiesa, netaupykite patiekalo kitai dienai – jis skaniausias ką tik paruoštas.

Hirošimos okonomijakis

Hirošimos okonomijakis 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Okonomijakis – sudėtingas žodis. Ir patiekalas nelabai gražus: nei omletas, nei paplotis, nei koks blynas. Kažkoks neišvaizdus japoniškas kratinys. Ir vartyti jį daug reikia kepant iš keptuvės į keptuvę. Bet skanus.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką