Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Sūris“

Daržovių ir sūrio apkepas

Daržovių ir sūrio apkepas 4 asm.

Šiame nesudėtingai paruošiamame patiekale puikiai dera daržovės ir sūris, verta išbandyti!

 

Omletas su špinatais ir sūriu

Omletas su špinatais ir sūriu 2 asm.

Druską į suplaktus kiaušinius berkite tik prieš pildami juos į keptuvę, nes priešingu atveju omletas gali subliūkšti. Šis patiekalas – universalus, todėl gamindami jį nebijokite eksperimentuoti.

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“

Pikantiškas „Napoleono tortas su žuvimi“ 10 asm.

Šį pikantišką torto receptą iš savo pirmosios kulinarinės knygos „Lietuviška virtuvė: atrasti iš naujo“ pristato maisto tinklaraščio skanusgyvenimas.com autorė Ilona Juciūtė-Čibirkienė. 

Porų ir lapinių kopūstų sriuba

Porų ir lapinių kopūstų sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Porai – viena iš tų tobulųjų daržovių, kuriuos pakepinus su sviestu ar aliejumi, pasklinda neapsakomai gardus aromatas ir spalva tampa skaisčiai žalia. Tik, deja, pavirus kurį laiką, viskas papilkėja, ir nors skonis ir aromatas išlieka, spalvos nelieka nė kvapo... Štai todėl verta į maistingą žiemos sriubą su porais ir bulvėmis pačioje virimo pabaigoje įmesti lapinių kopūstų (kale), kurių apstu šaltuoju metų sezonu.

 

Morkų pica

Morkų pica 4 asm.

Nors pica nėra laikoma pusryčių patiekalu, tačiau, radus tinkamus ingredientus, ji puikiai tiks ir rytui. Pusryčiams galite pasigaminti ne tik skanios, bet ir sveikos picos iš morkų. Pakeiskite klasikinius ingredientus šiomis daržovėmis ir būsite nustebinti rezultatu. 

Žymės: morkos, pica, morka
Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas

Kugelį primenantis itališkas bulvių apkepas 4 asm.

Italai valgo ne tik įvairių formų pastą bei lęšius – jie pripažįsta ir bulves! Tą pademonstravo Lietuvoje gyvenantis šefas italas Gian Luca Demarko.

Šveicariška sūrio sriuba

Šveicariška sūrio sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Įdomus traukos centras Šveicarijoje yra Raichenbacho krioklys. Jis gal ir būtų likęs eiliniu gamtos objektu, bet vietovę išgarsino Artūro Konano Doilio apsakymas „Paskutinė Šerloko Holmso byla“. Anot apsakymo, prie šio krioklio įvyko Šerloko Holmso ir profesoriaus Moriarčio dvikova. Gėrio ir blogio susirėmimas įvyko 1891 metų kovo 4 dieną ir minėdami šią datą krioklį kasmet užplūsta Šerloko Holmso gerbėjai. Spėju, kad jie tada paragauja ir šios šveicariškos sūrio sriubos.

Nesaldus prancūziškas alyvuogių pyragas

Nesaldus prancūziškas alyvuogių pyragas 6 asm.

Pyragas gali būti ne tik saldus, bet ir sodrus, pikantiškas, tiksiantis kaip originalus užkandis. 

Pomidorais ir žalumynais įdarytos bulvės

Pomidorais ir žalumynais įdarytos bulvės 5 asm.

Šiek tiek pastangų ir kruopštumo gaminant įdarytas bulves prireiks, tačiau rezultatas nustebins ir viską atpirks. 

Greitas, paprastas ir skanus pomidorų pyragas

Greitas, paprastas ir skanus pomidorų pyragas 6 asm.

Miško žvėrys:Yra begalės šio pyrago versijų, aš savo receptą parsivežiau iš Prancūzijos ir nuo jo prasidėjo mano meilė prancūziškai virtuvei. Pyragas nesudėtingas, greitai paruošiamas ir labai skanus. Visuomet kepu dvigubą normą!

Greita pomidorų sriuba

Greita pomidorų sriuba 4 asm.

Lietuviška vasara – nenuspėjama, nes visuomet pažeria ir saulėtų, ir lietingų dienų. Pastarosios yra ypač tinkamos mėgautis daržovių sriubomis.

Nesaldus cukinijų pyragas

Nesaldus cukinijų pyragas 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šį pyragą galite valgyti dar šiltą su salotomis arba atvėsinti ir patiekti kaip užkandį. Tiesa, jeigu norite jį supjaustyti dailiais gabaliukais, leiskite pyragui labai gerai atšalti, kitaip jis nebus toks kompaktiškas, o kampeliai nebus labai dailūs.

 

Nekeptas sūrio tortas su persikais

Nekeptas sūrio tortas su persikais 8 asm.

Vasarą orkaitę galima išleisti atostogų, nes dabar ledų, šerbetų, putėsių, želė ir, žinoma, nekeptų tortų metas. Vieną kitą naują receptą jau pasiūlėme, tačiau, panašu, gaivių desertų niekada nebus per daug. Šįkart siūlomame torte yra persikų, bet jie gali būti pakeisti nektarinais, abrikosais, plokščiaisiais persikais, mangais ar slyvomis.

Kepti sūrio rutuliukai

Kepti sūrio rutuliukai 4 asm.

Tai sotesnis užkandis kurį, pasiruošus iš anksto, patogu pasiimti į pramogas gamtoje. 

Kišas su žalumynais ir cukinija

Kišas su žalumynais ir cukinija 6 asm.

Tai puikus patiekalas vakarienei, kurį gali lydėti lengvos salotos, o kitą dieną atšalęs pyrago gabaliukas taps puikiais priešpiečiais ar net pietumis. Jau nekalbant apie tai, kad toks pyragas gali tapti didžiausia pikniko staigmena. Šįsyk išbandykite prancūzišką klasiką – kišą su žalumynais, porais ir cukinija.

Menkė pagal islandišką receptą

Menkė pagal islandišką receptą 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Islandijoje galima atrasti itin netikėtų skonių. Išsaugoję nepakitusią senovės skandinavų kalbą islandai mėgaujasi ir mėgstamais vikingų patiekalais.

Kiaušinienės keksiukai

Kiaušinienės keksiukai 4 asm.

Skanus, paprastas, tačiau kartu ir originalus patiekalas savaitgalio pusryčiams, artimieji tikrai nustebs ir nudžiugs!

Rabarbarų „galetė“

Rabarbarų „galetė“ 8 asm.

Strelkabelka.lt: „Galetė“ yra idealus kepinys žmonėms, kurie nelabai moka kepti, ar tiesiog nenori švaistyti laiko kepiniams, kuriems reikia kruopštumo, nes ji gali/privalo būti kiek nedaili ir grubi.

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais

Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais 4 asm.

Išbandykite traškias salotas su niekaip termiškai neapdorotais smidrais, gal šis ispaniškas receptas jums atvers naujus šios daržovės skonius?

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas

Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas 4 asm.

Dangira Šimašiutė (knyga „Prancūzijos virtuvė“): Ridikų gumbus atskyrus nuo lapų, jie nesuminkštės. Ir šiaip tai galioja visoms gumbinėms daržovėms – morkoms, burokėliams, ropėms: lapus geriau pašalinti dar prieš dedant tokias daržoves į šaldytuvą. Tik man niekaip nekyla ranka tuos lapus mesti lauk. Tad aš iš jų verdu sriubą arba darau pesto padažą, šiandien – būtent iš ridikų lapų.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką