-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 90 puslapis

Kiaušinių pyragas su kumpiu

Kiaušinių pyragas su kumpiu 5 asm.

1. Iškočiota tešla išklokite riebalais pateptą kepimo formą taip, kad papločio kraštai būtų pakilę. Suformuokite dar vieną apskritą paplotį pyrago viršui uždengti. 2. Tešlą aptepkite sviestu, ant viršaus uždėkite kumpio griežinėlių. 3. Ant kumpio...
Tiršta sūrio sriuba

Tiršta sūrio sriuba 4 asm.

1. Dideliame puode ant mažos ugnies išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišant kaitinkite, kol miltai pradės ruduoti. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir, nuolat maišant, plona srovele supilkite pieną. 2. Kai visas pienas užvirs, sudėkite...
Riešutų vyniotinis

Riešutų vyniotinis 4 asm.

1. Į dubenį sudėkite visus tešlai skirtus produktus, įpilkite 100–150 ml vandens ir suminkykite tešlą. Ją suspauskite, padėkite ant miltais pabarstytos lentelės, užvožkite pašildytu dubeniu ir palikite 1 val., kad tešla pasidarytų tąsi. 2. Tešlą...
Pieniška žuvienė

Pieniška žuvienė 5 asm.

1. Žuvį išdarinėkite, išimkite nugarkaulį, nulupkite ir supjaustykite porcijomis. Galvą, odą ir ašakas sudėkite į puodą, įpilkite 1 l vandens, įdėkite petražolių šaknį ir ant nedidelės ugnies pavirkite 20 min. 2. Svogūnus smulkiai sukapokite ir...
Varškėtis su maskarpone

Varškėtis su maskarpone 6 asm.

1. Iš visų tešlai skirtų produktų (sviestas turi būti kambario temperatūros) užminkykite tešlą, įdėkite į maišelį ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve. 2. Iš sustingusios tešlos iškočiokite du turimos formos dydžio lakštus ir 200°C karštumo orkaitė...
“Garbanoti” balandėliai

“Garbanoti” balandėliai 5 asm.

1. Garbanotųjų kopūstų lapus apvirkite pasūdytame vandenyje, kad suminkštėtų. Nuvarvinkite ir palikite ataušti. Paskui kietąją lapo dalį išpjaukite arba sutraiškykite. 2. Ryžius išvirkite, į karštus sudėkite sviestą ir palikite ataušti. Kumpį...
Desertinis omletas su varške

Desertinis omletas su varške 2 asm.

1. Į varškę įmuškite tris kiaušinių trynius ir gerai išmaišykite, kad būtų visiškai vientisa masė. Tada berkite miltus, druską, cukrų, cinamomą ir dar kartą gerai išmaišykite. 2. Baltymus išplakite iki standžių putų ir sukrėskite į varškės masę....
Vegetarinis ryžių troškinys

Vegetarinis ryžių troškinys 4 asm.

1. Išvirkite birią ryžių košę. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnakus sugrūskite. Salierus supjaustykite šiaudeliais. 2. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ištirpinkite sviestą ir pakepinkite svogūnus bei česnakus. Sudėkite visas kitas...
Kišas su špinatais

Kišas su špinatais 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska, ant viršaus užtarkuokite šaltą sviestą ir pirštais trinkite, kol neliks sausų miltų. Tada viduryje padarykite duobutę, supilkite išplaktą kiaušinį ir mentele maišykite, kol tešla pradės lipti į vieną gumulą. Jį...
Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis

Lęšių paštetas su graikiniais riešutais ir keptomis paprikomis 4 asm.

1. Žaliuosius lęšius užpilkite vandeniu, kad apsemtų, įpilkite šaukštą aliejaus ir virkite 12–15 minučių. Juoduosius lęšius virkite taip pat vandenyje su aliejumi, bet ilgiau – apie 25 minutes. 2. Supjaustykite salierus, svogūnus ir česnakus....
Vyšnių pyragas

Vyšnių pyragas 6 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite kietą tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą (šiek tiek tešlos atidėkite). Įklokite lakštą į 23 cm skersmens skardą, subadykite š...
Lazanija su varške ir špinatais

Lazanija su varške ir špinatais 4 asm.

1. Susmulkintus svogūnus pakepinkite svieste, sudėkite špinatus ir keletą minučių patroškinkite. Atvėsusią troškintą masę sudėkite į varškę, įberkite tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, prieskoninių žolelių, įmuškite kiaušinius ir viską gerai sumaiš...
Keksiukai su kokosais ir mėlynėmis

Keksiukai su kokosais ir mėlynėmis 6 asm.

1. Nedideliame puode išlydykite sviestą, palikite, kad šiek tiek atvėstų. 2. Persijokite miltus, sumaišykite su cukrumi, kokosų drožlėmis, kepimo milteliais ir druska. 3. Dubenyje suplakite lydytą sviestą, pieną ir kiaušinį, sumaišykite su...
Uogų pudingas

Uogų pudingas 6 asm.

1. Iš kiaušinių, kiaušinių trynių, grietinėlės, cukraus ir miltų užmaišykite lengvą purią tešlą.  2. Stiklinį ar keraminį 23 cm skersmens kepimo indą arba 6 nedidelius indelius patepkite sviestu. 3. Į kiekvieną indelį įberkite uogų, įkrėskite teš...
Aviečių ir kriaušių pyragas

Aviečių ir kriaušių pyragas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. 2. Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, trumpai pakepinkite orkaitėje ir sumalkite. 3. Uogas nuplaukite ir nuvarvinkite. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite...
Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu

Nesaldus obuolių pyragas su porais ir rokforo sūriu 6 asm.

1. 200 g miltų ištrinkite su druska ir sviestu. Ištirpinkite mieles 5-iuose šaukštuose šilto vandens ir įmaišykite į tešlą. Gautą masę padėkite į šaldytuvą vienai valandai. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 220°C. Porus nuplaukite ir supjaustykite griež...
Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas 6 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius, supilkite susmulkintus riešutus, kepimo miltelius, 200 g miltų, cinamoną ir kakavą. Viską gerai išmaišykite. 2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo formą ištepkite sviestu. 3....
Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu

Prancūziškas obuolių pyragas su „Philadelphia“ sūriu 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Ištepkite apskritą kepimo formą sviestu. Sumaišykite 50 g grietinėlės sviesto su cukrumi, kiaušiniu, druska, cinamonu, muskato riešutu, soda, miltais, obuoliais, graikiniais riešutais, vaniliniu cukrumi ir karštu...
Slyvų pyragas

Slyvų pyragas 4 asm.

1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kaulus, odelę įpjaukite. 2. Kambario temperatūros sviestą supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, gerai išsukite, kad beveik nebesijaustų cukraus grūdelių....
Grybų apkepėlė

Grybų apkepėlė 2 asm.

1. Grybus supjaustykite ir apvirkite pasūdytame vandenyje, gerai nuvarvinkite. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, sudėkite grybus, trumpai apkepkite, įspauskite česnaką, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. 3. Bulves nulupkite,...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius