1. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir nuolat maišydama kepkite svieste apie 40 min. ant labai mažos ugnies, kol jie gražiai apskrus, bet jokiu būdu nesudegs. Gerai paruošti svogūnai turi būti rusvos spalvos, šiek tiek apskrudę ir labai malonaus...
Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną. Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite. Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus,...
1. Krevetes su lukštais sumeskite į kepimo skardą ir kepkite karštoje orkaitėje apie 10 min., kol smarkiai pakvips.
2. Svogūną susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose sviesto. Kai šis dailiai apskrus, sumeskite tarkuotas bulves ir kepkite iki jos...
1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į gilesnį plokščią dubenį. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite, sumeskite į plakti skirtą indą. 3. Ten pat sukrėskite jogurtą, majonezą, įspauskite...
1. Lašišą susmulkinkite, varškės sūrį sutrupinkite šakute ir sumeskite į plakti skirtą indą.
2. Svogūną nulupkite, sukapokite, suberkite į dubenį su žuvimi ir sūriu.
3. Suberkite žalumynus, supilkite citrinų sultis, pagal skonį krėskite krienų,...
1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje, tada perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į...
1. Tešlą atšildykite, bet nekočiokite. Tada formele išspauskite norimo dydžio apskritimus ir juose padarykite po nedidelę duobutę.
2. Į ją krėskite šakute sutrintų pomidoriukų, berkite po truputį tarkuoto sūrio, alyvuogių, dėkite gerai nuvarvintos...
1. Pirmiausia paruoškite marinatą: česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, vištienos sultiniu, garstyčiomis, kapotais čiobreliais.
2. Mėsą supjaustykite į keturias dalis, kiek pamuškite, apibarstykite druska...
1. Perlines kruopas užmerkite ir palaikykite per naktį. Tada, iki suminkštės, pavirkite daržovių sultinyje.
2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste.
3. Sudėkite nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius ir...
1. Varškę, kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite ir išsukite iki vientisos masės.
2. Sodą užgesinkite citrinų sultimis, sumaišykite su grietine ir sudėkite į varškės masę. Įmaišykite miltus, užminkykite tešlą ir iš jos iškočiokite 4 vidutinio...
1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite su lupenomis sūdytame vandenyje, bet nepervirkite, kad neištižtų.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje svieste, iki dailiai parus, sudėkite...
1. Lazanijos lakštus trumpai apvirkite su šlakeliu aliejaus, kad nesuliptų.
2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai apskrus, pakepinkite svieste.
3. Špinatus nuplaukite ir suplėšykite (arba atšildykite ir nuspauskite),...