Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Vanilė“ 2 puslapis

Blyneliai su pieninio šokolado lašeliais

Blyneliai su pieninio šokolado lašeliais 4 asm.

Blyneliai Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu iki vientisos masės suplakite pieną, tirpintą ir atvėsintą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą. Suberkite į plakinį miltų mišinį...
Orkaitėje keptas blynas su obuoliais

Orkaitėje keptas blynas su obuoliais 4 asm.

Orkaitėje keptas blynas Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C temperatūros. Obuolį nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nestorais griežinėliais. Dubenyje sumaišykite valgomąjį šaukštą cukraus, maltą cinamoną, imbierą, muskatą ir citrinų...
Kepti obuoliai su vaniliniu padažu

Kepti obuoliai su vaniliniu padažu 4 asm.

Riešutus smulkiai sukapokite, jeigu razinos stambios, jas supjaustykite. Sumaišykite su medumi ir prieskoniais. Nupjaukite obuolių viršūnėles, vidų išskobkite. Pridėkite įdaro ir kepkite 200 0C apie 20 minučių. Kremui pagaminti užvirinkite pieną...
Svaigios kriaušės

Svaigios kriaušės 3 asm.

Apelsiną gerai nuplaukite, išspauskite sultis. Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, kruopščiai iškrapštykite sėklytes. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, sustatykite į aukštą siaurą puodelį. Užpilkite rislingu, apelsinų sultimis, sukrėskite medų,...
Traškūs dribsniai su mėlynėmis

Traškūs dribsniai su mėlynėmis 2 asm.

Plastikiniame dubenėlyje sumaišykite dribsnius, riešutus, džiovintus vaisius. Įberkite cinamono, vanilės, kokosų drožlių. Nedideliame puodelyje virš garų ištirpykite medų. Sumaišykite su aliejumi, įspauskite kelis lašus citrinos sulčių ir tolygiai...
Vanilinis ir šokoladinis pudingas

Vanilinis ir šokoladinis pudingas 4 asm.

Sumaišykite cukrų, krakmolą ir druską. Jei norėsite šokoladinio pudingo, įmaišykite kakavos miltelių. Pamažu po kelis šaukštus supilkite pieną į mišinį, gerai su maišykite. Suplakite trynius, supilkite į masę. Perpilkite į puodą ir kaitinkite ant...
Taškuoti sausainiukai

Taškuoti sausainiukai 5 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite per pusę, aštriu peiliu iškrapštykite sėklytes. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį į didelį dubenį. Kitame inde iki purumo išsukite kambario temperatūros sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite...
Pertepti šokoladiniai sausainiai

Pertepti šokoladiniai sausainiai 4 asm.

IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Sviestą ir nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į prikaistuvį. Kaitinkite pamaišydamos ant vidutinio stiprumo ugnies, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti...
Aguonų tortas su varškės kremu

Aguonų tortas su varškės kremu 12 asm.

IŠKEPKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Į nedidelį prikaistuvį suberkite aguonas ir supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol pienas beveik už...
Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais

Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais 8 asm.

PASIRUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ. Į prikaistuvį supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotas jų žieveles, miltelinį cukrų, supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įmuškite du kiaušinius. Elektriniu plaktuvu išplakite viską iki vientisos masės. Dėkite...
Vokiškas štolenas

Vokiškas štolenas 6 asm.

Džiovintus vaisius nuplaukite ir pamirkykite brendyje per naktį. Šiltame piene ištirpinkite mieles, pridėkite šaukštą cukraus ir dalį persijotų miltų. Viską pusvalandį palaikykite šiltai. Persijokite likusius miltus, sudėkite minkštą sviestą,...
Pyragas Angelo ašaros

Pyragas Angelo ašaros 6 asm.

Pagrindas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Tešlą suvyniokite į polietileno plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. Įdaras: Maišykite visus...
Vaniliniai prieskoniniai riešutai

Vaniliniai prieskoniniai riešutai 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Riešutus nuplikykite: sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite minutę. Vandenį nupilkite, o riešutus labai gerai nusausinkite....
Sūdytos karamelės padažas

Sūdytos karamelės padažas 5 asm.

Cukrų tolygiu sluoksniu suberkite į didelį storadugnį prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol cukrus kraštuose pradės tirpti. Pradėkite lėtai maišyti silikonine mentele ar mediniu šaukštu – maišyti pradėkite nuo kraštų, link...
Cinamoninis sviestas su vanile

Cinamoninis sviestas su vanile 4 asm.

Sudėkite visus produktus į maisto smulkintuvą. Įjunkite ir viską smulkinkite, kol produktai susimaišys. Supakuokite. Sudėkite sviestą į stiklinį indelį, uždenkite dangteliu. Suformuokite ritinėlį ir suvyniokite į kepimo popierių. Kraštus užsukite...
Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas 6 asm.

Džiovintus vaisius sukarpykite žirklėmis, kad būtų apie 1 cm. dydžio.    Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo, sudėkite kiaušinius ir gerai viską išplakite. Supilkite visus skystus produktus ir vėl išplakite. Galiausiai suberkite miltus sumaiš...
Šokoladinis tortas su romu

Šokoladinis tortas su romu 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC. 20 cm skersmens kepimo skardą ištepkite riebalais ir išklokite sviestiniu popieriumi. Juodąjį šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sudėkite į karščiui atsparų indą. Šokoladą kartu su sviestu ištirpinkite karšto...
Spurgos su vanilinio kremo įdaru

Spurgos su vanilinio kremo įdaru 4 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Dubenyje sumaišykite sausas mieles, šiltą (ne karštą!) pieną ir šaukštą cukraus. Sumaišykite ir palikite pastovėti porą minučių, kol mielės ištirps ir masė suputos. Tuomet suberkite miltus, cukrų (70 g), druską ir įmuškite kiauš...
Imbierinės spurgos

Imbierinės spurgos 6 asm.

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir pipirus. Centre padarykite duobutę ir supilkite į ją pieną, auksaspalvį sirupą, įmuškite kiaušinį, supilkite tirpintą ir visiškai atvė...
Šokoladinės bulvytės

Šokoladinės bulvytės 6 asm.

Sviestą ištrinkite su cukraus milteliais ir kakava. Suberkite sausainių trupinius, supilkite grietinėlę, vanilės esenciją. Viską išsukite maišikliu iki vienalytės masės ir porą valandų palaikykite šaldytuve. Sustingusią masę padalykite į 30 dalių....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką