Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Vanilės lazdelė“

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi

Keksas su cukatais ir šokoladiniu glajumi 6 asm.

Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas. 

 

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais

Aromatingas moliūgų džemas su migdolais 4 asm.

Siūlome išsivirti moliūgų džemo, kurį vėliau pasimė gaudami valgysite su blynais, skrebučiais ar kitais mėgstamais užkandžiais.

 

„Panna Cotta“ su kava

„Panna Cotta“ su kava 4 asm.

Tai klasikinio deserto interpretacija, kurią praturtina kavos aromatas.

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis 6 asm.

Geram brauniui daug nereikia: vos 10 min. paruošimo ir 25–30 min. orkaitėje. 

 

Varškės keksas su juodaisiais serbentais be pridėtinio cukraus

Varškės keksas su juodaisiais serbentais be pridėtinio cukraus 10 asm.

Tinklaraščio „Feed my sister“ autorės Rūta ir Asta: „Šventei visada norisi deserto, tad sukūrėme lengvai pagaminamą, tobulo skonio, su ryškiais pagrindiniais ingredientais – varške ir juodaisiais serbentais. Naudojome natūraliai saldų klevų sirupą, taip suteikdamos keksui savitą tekstūrą. O labiausiai mus džiugina kekso viršuje esantis gaivus jogurto, varškės ir vanilės kremas su visa karūna karamelizuotų migdolų“.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru 8 asm.

Iš Prancūzijos, kaip žinia, yra kilę daugybė klasikinių kepinių, populiarių visame pasaulyje,  Jokia išimtis ir šis puikus pyragas, kurio receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Agurkų džemas

Agurkų džemas 6 asm.

Pasigaminkite agurkų džemo, kuris yra ne tik puikus pagardas, bet ir gali būti netradicine dovana artimiesiems.

 

Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis

Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis 10 asm.

Miško žvėrysKai artėja šventės, itin mėgstu iš anksto paruošiamus desertus – tokius, kuriuos galima ruošti etapais prieš kelias dienas. Svarbu gerai susiplanuoti ir šventės dieną niekuo nebereiks rūpintis.

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis

Pasakiškas biskvitinis pyragas su braškėmis 8 asm.

Šią pasaką bent kartą per vasarą, vis dar siaučiant šviežių braškių karštinei, būtina susikurt. Lengvas puikaus skonio desertas nereikalauja jokio brandinimo šaldytuve – sukonstruojate visas sudėtines dalis ir iškart mėgaujatės!

Mielinė plikyta boba

Mielinė plikyta boba 8 asm.

Purus ir kvapnus mielinis kepinys, puikiai tiksiantis ir savaitgaliui, ir pasiimti į svečius ar švenčiant kokią nors šventę. 

 

Plikytų pyragaičių tortas „Krokembušas“

Plikytų pyragaičių tortas „Krokembušas“ 12 asm.

Šį įspūdingą skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“  Vilniuje.

 

Naminė tepama karamelė

Naminė tepama karamelė 4 asm.

Trys ingredientai: vanduo, cukrus ir grietinėlė. Tiek turėdami, jūs galite sukurti karamelę – džiaugsmą akims ir skonio receptoriams.

Purus ir labai gardus desertas „crème caramel“

Purus ir labai gardus desertas „crème caramel“ 6 asm.

Miško žvėrysPuikus desertas! Lengvesnis, nei „crème brûlée“, nes ruošiamas su pienu. Degintos karamelės kartumas smagiai kontrastuoja su švelniu minkštu kremu. Ir patiekti paprasčiau – nereikia kiekvieno deserto prideginti!

Smetoniškasis „Napoleonas“

Smetoniškasis „Napoleonas“ 12 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Šio smetoniškojo torto receptą sužinojome iš vienos mokytojos Druskininkuose. O ji teigia, kad Napoleonas gaminamas tik iš kaimiškų produktų ir valgyti jį reikia tik po trijų dienų. Mokytojai nepatinka „pramoniniai“ ir kavinių „Napoleonai“ dėl išblyškusios baltos spalvos. O aš – dėl autorystės ir gimimo vietos. Imperatorius juk buvo apsistojęs Lietuvoje, pietavo, vakarieniavo...

Aromatingas braškių-mangų desertas

Aromatingas braškių-mangų desertas 4 asm.

Šiame deserte uogas ir vaisiaus gabalėlius puikiai suvienija ir papildomo aromato suteikia apelsinų sultys. Išbandykite!

Kokosiniai batonėliai be cukraus

Kokosiniai batonėliai be cukraus 4 asm.

FeedMySister.com: Šie batonėliai primena populiariuosius saldžiuosius „Bounty“, tačiau yra sveikesnis jų variantas. Pasimėgaukite kokosiniais batonėliais su šokoladu!

Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“

Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“ 6 asm.

Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, viską sudėkite į 250 ml pieno. Pieną su vanile užvirinkite, išjunkite ir uždengę palikite aušti. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų....
Šokoladiniai tofu putėsiai

Šokoladiniai tofu putėsiai 5 asm.

Kaip gaminti:  Sudėkite karčiojo šokolado drožles į indą. Supilkite į puodą sojų pieną ir įdėkite vanilės lazdelę. Užvirinkite. Kai užvirs, pilkite ant šokolado drožlių. Palikite vienai minutei. Išimkite vanilės lazdelę ir plakite iki vientisos...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką