Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Vanilinis cukrus“

Karštas šokoladas su aitriąja paprika

Karštas šokoladas su aitriąja paprika 4 asm.

Atsispirti karštam šokoladui gali ne kiekvienas, ypač, kai šalia braškės ir visai netikėtas ingredientas – aitrioji paprika.

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis 6 asm.

„Vegan Pipiras“Aguonos – dažnas pačių įvairiausių kepinių pagardas, o šįkart jomis skaniname traškius sausainius, kuriems nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. Išbandykite, gal patiks!

Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele

Blynų tortas su varškės kremu ir sūria karamele 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai nekasdieniškas blynų patiekalas, bet jis puikiai tiktų šventiniam savaitgaliui. Didelius, per visą keptuvę iškeptus, amerikietiško stiliaus blynus sutepkite vaniliniu varškės kremu ir apliekite sūria karamele. Toks blynų tortas tiks ne tik artėjančioms Užgavėnėms, bet ir gimtadienio, vardadienio, ar kokios nors kitos svarbios progos pusryčiams.

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai itin tinkami skanauti žiemą, mat vien jų aromatas nuteikia jaukiai.

 

Karališkas keksas su kriaušėmis ir šokoladu

Karališkas keksas su kriaušėmis ir šokoladu 6 asm.

Keksas – vienas nuostabiausių kepinių, ir kokių tik jų nebūna! Kol dar džiaugiamės standžiomis ir sultingomis kriaušėmis (galioja tiems, kam svarbu sezoniškumas), išbandykite puikų keksą su šiais vaisiais ir šokoladu. Tikrai neatsispirsite paragauti gabaliuko šio kepinio prie kavos ar arbatos puodelio!

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Cinamoninis obuolių tortas

Cinamoninis obuolių tortas 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Dažniausai su obuoliais kepu pyragus, bet ypatingai rudeniškai progai vertą iškepti obuolių tortą. Jis ypač drėgnas ir neriebus, iškvėpintas šildančiais prieskoniais. Idealus tortas rudens šventei!

Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi

Obuolių pyragas su alyvuogių aliejumi 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Labiausiai man patinka jaukūs, paprastai ir lengvai pagaminami obuolių pyragai. O šis yra būtent toks! Jo receptą pernai rudenį parsivežiau iš kelionės po Toskaną. 

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais

Sluoksniuotas desertas su šviežiomis uogomis, maskarponės kremu ir karamelizuotais trupiniais 4 asm.

Šį pasakišką desertą TV laidoje „Gardu Gardu“ pristatė konditeris Ali Gadživejas.

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis 10 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt):  Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas 8 asm.

Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius. 

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė viena žymiausių Latvijoje  maisto tinklaraštininkių ir knygų autorė Signe Meirane. 

Įspūdingasis tortas „Malūnas“

Įspūdingasis tortas „Malūnas“ 10 asm.

Šis išskirtinės išvaizdos tortas jungia tris šeimų kartas. Viskas prasidėjo nuo projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvavusios Dovilės vyro močiutės, kuriai šiais metais sukaks 91 metai, iš Gargždų. Ji yra nuostabi šeimininkė. Ruošdavo vaišes vestuvėms, o jos desertų stalą puošdavo pačios pagamintas „Malūnas“. Po to tortą išmoko gaminti Dovilės anyta, iš jos – pati Dovilė ir „Malūnas" tapo šeimos švenčių tradiciniu desertu.

Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Nekeptas maskarponės sūrio tortas 8 asm.

Sūrio tortai – vieni populiariausių įvairiomis progomis. Vieni labiau mėgsta keptus, kiti nekeptus, o būtent nekeptą TV laidoje „Gardu gardu“ gamino profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką