Dabar populiaru
15min ŽIŪRĖK

Receptai pagal ingredientą „Vanilinis cukrus“

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis

Šventinis varškės pyragas su razinomis ir cukatomis 10 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis sezoninėvirtuvė.lt):  Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas 8 asm.

Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius. 

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas

Signes Meiranes vaikystės medaus tortas 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė viena žymiausių Latvijoje  maisto tinklaraštininkių ir knygų autorė Signe Meirane. 

Įspūdingasis tortas „Malūnas“

Įspūdingasis tortas „Malūnas“ 10 asm.

Šis išskirtinės išvaizdos tortas jungia tris šeimų kartas. Viskas prasidėjo nuo projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvavusios Dovilės vyro močiutės, kuriai šiais metais sukaks 91 metai, iš Gargždų. Ji yra nuostabi šeimininkė. Ruošdavo vaišes vestuvėms, o jos desertų stalą puošdavo pačios pagamintas „Malūnas“. Po to tortą išmoko gaminti Dovilės anyta, iš jos – pati Dovilė ir „Malūnas" tapo šeimos švenčių tradiciniu desertu.

Nekeptas maskarponės sūrio tortas

Nekeptas maskarponės sūrio tortas 8 asm.

Sūrio tortai – vieni populiariausių įvairiomis progomis. Vieni labiau mėgsta keptus, kiti nekeptus, o būtent nekeptą TV laidoje „Gardu gardu“ gamino profesionalus konditeris Ali Gadžijevas. 

Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu

Morkų, riešutų ir ananasų tortas su maskarponės sūriu 12 asm.

Šio torto autoriai – Dovilė ir Mantas Bajaliai, rašantys tinklaraštį „Skanios Bajalių istorijos“. Tortas pristatytas projekto „100 tortų Lietuvai“ proga.  

Medaus tortas „Mėtų aromate ir gintarų blizgėjime“

Medaus tortas „Mėtų aromate ir gintarų blizgėjime“ 12 asm.

Šio torto receptą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė fotokulinarė, tinklaraščio „Kartą virtuvėje“ autorė Loreta Pikšrytė-Jankauskienė.

 

Turtingo skonio tortas „Razina“

Turtingo skonio tortas „Razina“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė jaunasis virtuvės šefas Rokas Galvonas. 

Nekeptas Velykų varškės tortas su razinomis ir aguonomis

Nekeptas Velykų varškės tortas su razinomis ir aguonomis 12 asm.

Šį tortą projekto “100 tortų Lietuvai” proga pristatė  mokytoja Dalia Žygelienė, dirbanti profesijos mokytoja Alantos technologijos ir verslo mokykloje bei mokiusi ne kartą geriausio Lietuvos virėjo titulą pelniusį šefą Deivydą Praspaliauską.

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“. 

Renatos Ničajienės klasikinis „Napoleonas“

Renatos Ničajienės klasikinis „Napoleonas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“): Tai tortų tortas – amžinoji klasika, kuris per visas šventes pirmasis „išgaruoja“ nuo desertų stalo. Kelis torto sluoksnius galite pertepti spanguolių, juodųjų serbentų ar bruknių uogiene. Tortas bus gaivesnio skonio.

Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 4 asm.

Gaminant čirvinius blynus pataria verta sumaišyti šlapias ir sausas sudedamąsias dalis ir tik tuomet jas maišyti tarpusavyje. Geriausia, kad ingredientai būtų kambario temperatūros.

Blynai-širdelės be glitimo

Blynai-širdelės be glitimo 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite. 2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite. 3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę...
Naminiai glaistyti varškės sūreliai

Naminiai glaistyti varškės sūreliai 4 asm.

Šokoladu aplieti maži varškės gabaliukai – sovietmečio palikimas. Nors tikrai neblogas, reikia pripažinti.

Pyragas su juodaisiais serbentais ir varške

Pyragas su juodaisiais serbentais ir varške 8 asm.

Strelkabelka.ltVietoje serbentų tiktų bet kokios rūgštesnės uogos – vyšnios, serbentai, bruknės ar spanguolės. Pyragas išėjo tikrai geras ir buvo visų įvertintas.

Kavos ir bananų kokteilis su šokoladu

Kavos ir bananų kokteilis su šokoladu 2 asm.

Paruoškite stiprią kavą ir ją atšaldykite. Tuomet sutarkuokite šokoladą, o bananus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vaisių trintuvę. Ant jų suberkite smulkintą šokoladą, vanilinį cukrų ir prieskonius. Supilkite pieną ir kavą bei viską gerai iš...
Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis 4 asm.

Gaivus, švelnus, tirpstantis burnoje – būtent toks yra šis kreminis desertas su spanguolių rūgštelės akcentu. 

Sausainiai su spanguolėmis ir pistacijomis

Sausainiai su spanguolėmis ir pistacijomis 6 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi ir vanile. 2. Kitame inde sumaišykite miltus ir druską. 3. Miltų mišinį berkite į sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. 4. Suberkite pasmulkintas spanguoles, kapotą šokoladą ir riešutus. Viską gerai...
Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai

Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai 8 asm.

1. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite obuolius. Juos suberkite į keptuvę kartu su nedideliu sviesto gabalėliu. Troškinkite obuolius ant žemos temperatūros, o jiems sušilus pagal skonį įberkite cukraus ir cinamono, tačiau troškinti dar...
Morkų pyragas su varškės kremu

Morkų pyragas su varškės kremu 8 asm.

1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus. 2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką