Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Viščiukas“

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas

Prancūziškas „Coq au Vin“, arba vyne troškintas viščiukas 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kažkada tai buvo juodadarbių Burgundijos valstiečių patiekalas. O kadangi Burgundijoje niekuomet netrūko nei vištų (jei jau labai tiksliai, tai gaidžių!) nei juolab vyno, tai toks troškinys ant stalo galėdavo garuoti nors ir kasdien. Kasdien, tiesa, gal nelabai, nes kartą jau terliojantis verta troškinio pasigaminti daugiau, kad bent jau dviem dienom šeimynai pakaktų!

 

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį 6 asm.

Ir su kokiais tik priedais nekepame vištienos – nuo kmynų ir žolelių iki žaliųjų citrinų ir kokosų pieno. Tačiau britų kulinaras ir knygų autorius Jamie Oliveris siūlo neįprastą receptą – kepti vištą apipylus pienu. Skamba drąsiai, neįprastai, tačiau per tuos keliolika metų nuo tada, kai vienoje Jamie knygų paskelbtas šis receptas, jį išbandžiusieji negailėjo patiekalui pagyrų.

Su čiobreliais keptas viščiukas ir česnakinės bulvės

Su čiobreliais keptas viščiukas ir česnakinės bulvės 4 asm.

Leiskite sau pasilepinti daug darbo nepareikalausiančiu patiekalu – su priedais keptu viščiuku, kurį lydi skanutėlės bulvės.

Keptas viščiukas su klevų sirupu ir ananasais

Keptas viščiukas su klevų sirupu ir ananasais 6 asm.

Šiame patiekale susipina skirtingi skoniai: nuo švelnaus aštrumo pereiname prie gaivaus saldumo. Klevų sirupas – natūralus saldiklis, viščiukui suteikiantis karamelės ir vanilės prieskonį. O išskirtinio švelnaus aštrumo sukursime marinatui naudodami imbierą. Prie šio patiekalo puikiausiai tiks keptas ananasas. 

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis

Keptas viščiukas su kokosų pienu ir žaliosiomis citrinomis 4 asm.

Jei nusibodo visi turimi kepto viščiuko receptai, siūlome naują – šįkart viščiukui kompaniją palaiko egzotišką derinį kuriantis kokosų pienas ir žaliosios citrinos (laimai).

Viščiukas lauže australietiškai

Viščiukas lauže australietiškai 1 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą atsivežiau iš Australijos. Šioje šalyje žmonės daug laiko praleidžia gamtoje, moka stovyklauti ir pritaikyti laukinėje aplinkoje įvairias gudrybes. Viską galite pasiruošti namie, prieš išvažiuojant į gamtą arba iš vakaro – tada kepsnys geriau pasimarinuos.

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą

Vištienos troškinys „coq au vin“ pagal Paulį Bocuse'ą 4 asm.

Tai klasikinis prancūzų patiekalas „coq au vin“, šiek tiek modifikuotas vieno žymiausių pasaulio  šefų. Kalbant visai paprastai, tai vištiena su daržovėmis, troškinta vyne, recepte figūruoja dar ir konjakas. 

Greita ir soti vištienos sriuba su kuskusu

Greita ir soti vištienos sriuba su kuskusu 6 asm.

Jei prastai jaučiatės, šalta ar tiesiog „nėra nuotaikos“, pabandykite sau padėti išsivirdami vištienos sriubos. Kiek netikėtas ingredientas šiame recepte – ne labiau įprasti ryžiai ar makaronai, bet kuskusas. Ant jo pilsime jau išvirtą sriubą ir mėgausimės nuostabiu patiekalu!

 

Su apelsinais keptas viščiukas

Su apelsinais keptas viščiukas 4 asm.

Paukštiena, palyginus su kitais mėsos patiekalais, gana greitai ir lengvai pagaminama, todėl ruošiantis kokiai progai nereikės gaišti laiko virtuvėje, tik retkarčiais užmesti akį į orkaitę.

Orkaitėje keptas „išplotas“ viščiukas su bulvėmis

Orkaitėje keptas „išplotas“ viščiukas su bulvėmis 4 asm.

Šįkart jums siūlome vištienos patiekalą, kuris labai įdomus savo... forma. Tačiau su ta neįprasta forma susijęs skoniu... O jei trumpai tariant – puikaus vištienos patiekalo receptas, išbandykite!

Viščiukas su šokoladu, čili ir paprikomis

Viščiukas su šokoladu, čili ir paprikomis 4 asm.

Šis puikus vištienos patiekalas nė iš tolo nedvelkia monotonija, tačiau jį gamindami nesugaišite pernelyg ilgai. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką