Dabar populiaru

Receptai pagal ingredientą „Vorčesterio padažas“

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže

Kalakutienos ir patisonų kotletai pomidorų padaže 3 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei dar nesate atradę, būtinai išmėginkite kotletus, kurie gaminami pusiau iš mėsos, pusiau iš daržovių. Jei kotletams pasirinksite liesą maltą vištieną arba kalakutieną, toks patiekalas tikrai galės būti priskirtas sveikuoliškų kategorijai

Angliška alaus sriuba

Angliška alaus sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Alaus sriubų receptų yra daugybė – ir iš Lietuvos, ir iš Europos. Šiandien siūlau angliškos alaus sriubos receptą, kuriam ypatingo skonio suteikia stipraus skonio čederio sūris.

„Vorčesterio“ vištienos mėsainiai

„Vorčesterio“ vištienos mėsainiai 6 asm.

Mėsainius galima ruošti ne tik su jautienos kepsneliais, tačiau ir su švelnesne, lengvesne mėsa, pavyzdžiui, vištiena. 

Hirošimos okonomijakis

Hirošimos okonomijakis 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Okonomijakis – sudėtingas žodis. Ir patiekalas nelabai gražus: nei omletas, nei paplotis, nei koks blynas. Kažkoks neišvaizdus japoniškas kratinys. Ir vartyti jį daug reikia kepant iš keptuvės į keptuvę. Bet skanus.

Mėsos pyragas iš Australijos

Mėsos pyragas iš Australijos 6 asm.

Vytaras Radzevičius: Geriausia, kai pyragą pasigamini pats. Jokios egzotikos, daug galimybių improvizuoti ir puikus pasirinkimas, jei neturite daug laiko ruoštis, o laukiate svečių. Pyragą galite kepti vientisą kepimo formoje arba gaminkite pyragėlius. Gero apetito!

Granatų marinatas mėsai

Granatų marinatas mėsai 4 asm.

Šį greitai paruošiamą marinatą sudaro nemažai sudedamųjų dalių, tačiau pirmu smuiku groja granatų melasa. Išbandykite jį marinuodami mėgstamą raudoną mėsą. 

Naminis Teriyaki marinatas

Naminis Teriyaki marinatas 4 asm.

Tinka vištienai, kiaulienai, jautienai ir tofu.

BBQ (barbekiu) padažas

BBQ (barbekiu) padažas 12 asm.

Visus ingredientus sumaišykite gilioje keptuvėje arba puode, česnako nesmulkinkite. Padažą kaitinkite ant mažos ugnies pastoviai maišydami, kol pradės burbuliuoti. Česnaką išimkite ir padažą nuimkite nuo ugnies. Atvėsusį padažą sudėkite į sandarų...
Aluje kepta kiaulienos sprandinė

Aluje kepta kiaulienos sprandinė 12 asm.

Visus marinato ingredientus sumaišykite. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40...
Cezario salotos

Cezario salotos 2 asm.

Kiaušinį išvirkite taip, kad būtų minkštas – apie 2 min.  Salotų lapus nuplaukite, kruopščiai nusausinkite ir padėkite į šaldytuvą – išgaruos drėgmės likučiai, salotų lapai taps stangresni ir traškesni. Nuo duonos riekelių nupjaustykite pluteles,...
Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė

Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė 6 asm.

Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną. Pagardinkite druska ir pipirais. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min. Patiekite...
Tikrosios Cezario salotos

Tikrosios Cezario salotos 8 asm.

ČESNAKINIO ALIEJAUS PARUOŠIMAS  Česnako skilteles nulupkite ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Užpilkite puse puodelio aliejaus. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 3 minutes, kol aplink česnako skilteles aliejus ims burbuliuoti. Sumaž...
Kiaulienos kepsneliai

Kiaulienos kepsneliai 4 asm.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką –  juostelėmis, o česnaką sutraiškykite. Kiaulienos gabaliukus šiek tiek pamuškite, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, suberkite svogūnus ir č...
Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos

Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos 2 asm.

1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys. 2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą...
Kitoks Šepardo pyragas

Kitoks Šepardo pyragas 4 asm.

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami kepinkite maždaug 5 min. 2. Storasienio puodo dugną taip pat patepkite aliejumi, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus. Šaukštu sumaigykite susidariusius...
Šparaginių pupelių ir grybų troškinys

Šparaginių pupelių ir grybų troškinys 4 asm.

1. Pupeles palikite atšilti. Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite grybus ir ant vidutinės ugnies troškinkite, kol išsiskirs skysčio. 3. Nemažame apkepo inde sumaišykite jogurtą, miltus, vyną...
Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais

Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais 4 asm.

1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
Sumuštinių apkepas

Sumuštinių apkepas 4 asm.

1.Duonos riekeles aptepkite garstyčiomis. Ant trijų dėkite po ploną griežinėlį sūrio ir kumpio, uždenkite likusiomis riekelėmis. Supjaustykite trikampiais ir sudėkite į sviestu pateptą molinį kepimo indą. 2.Kiaušinius išplakite su pienu ir ž...
Sojų faršu įdarytos paprikos

Sojų faršu įdarytos paprikos 2 asm.

1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą...
Pikantiški maltinukai

Pikantiški maltinukai 6 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, apskurdinkite svieste. 2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite mėsmale, sumaišykite su atvėsintais svogūnais, vandenyje išmirkyta sužiedėjusia bandele, prieskoniais, padaž...
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką